Kétszer is Kiss Norbert állt Le Mansban a dobogó tetején!

2021. szeptember 27. 17:58

Szombaton és vasárnap is magyar himnusz szólt Franciaországban, Le Mansban a szombathelyi Kiss Norbertnek és nyíregyházi versenycsapatának, a Révész Racingnek.

2021. szeptember 27. 17:58
null

RAPID - a Mandiner Sport és a Racingline.hu hétfői digitális autó-motor sport melléklete

Vámosi Péter írása

A kamion Eb mezőnye a legendás pálya rövidebb, úgynevezett Bugatti kialakításán versenyzett az elmúlt hétvégén, és jól is indult a szombatja a Révész Racing csapatának. Kiss Norbert megszerezte a pole pozíciót, azonban az egyik bajnokaspiráns ellenfele még gyors körön volt, így akadályozta Lenzet a magyar pilóta, amit a versenybírók utólagosan egy három rajthelyes büntetéssel jutalmaztak.

Remek rajtot követően pont Sascha Lenzt megelőzve már fel is jött a dobogós pozícióba Kiss, előtte Antonio Albacete haladt, aki szintén MAN-t hajt, és kamion Európa-bajnokságon kvázi Kiss Norbert csapattársa, a „Titan” fantázianevű alakulatban. Azonban ez nem a Forma-1, itt mindenki leginkább önmagáért harcol, függetlenül attól, hogy egy adott istálló hány versenykamiont készít fel vagy épít. Csapatutasításra tehát nem lehetett számítani, így a hétvége első versenyén a két tapasztalt veterán, Hahn és Albacete mögött futott be a magyar versenyző.

Kiss Norbert győzelmével 26 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. MTI/Koszticsák Szilárd
Kiss Norbert győzelmével 26 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. MTI/Koszticsák Szilárd

A fordított rajtrácsos második versenyen Kiss a hatodik helyről indult, és hogy ne legyen egyszerű dolga senkinek sem: leszakadt az ég. A Révész-fiúk villámgyorsan megtalálták a megfelelő esős beállításokat, ami végül kulcselemnek bizonyult. A biztonsági követelmények csak sárga zászlós repülőrajtot tettek lehetővé, így mindenki maradt a helyén, de már versenytempóban. A harmadik körben engedték el a mezőnyt, Kiss Norbert egyből fel is jött az ötödik helyre. Az élről induló Faas folyamatosan csúszott vissza, míg Kiss egyik bajnokaspiráns ellenfele, a cseh Lacko az élre állt. A szombathelyi versenyző elé keveredett végül Faas, – aki a mercedeses korábbi német istállójában a csapattársa is volt egy évig –, így a magyar fiú már a negyedik helyen haladt. A hatodik körben előzte meg a Team Löwen Power alakulat egyik sofőrjét, Jamie Andersont, a nyolcadikban a másikat, Sascha Lenzt. 

Vasárnap szerencsére már nem volt gond délelőtt az időmérő edzést követően, így újra Kiss terelte az első helyre a szörnyetegét. Rajtja jól sikerült, okosan osztotta be a technikát, így nagy fölénnyel nyert újra a magyar versenyző, és rajt-cél győzelmet aratott. A szeptemberi menetrend utolsó futamán pedig a nyolcadik helyről rajtolva az ötödik helyen ért célba.

175 pontjával vezet az összetett versenyben. Őt követi Sascha Lenz, akinek 149 egysége van, míg Adam Lackonak 146. Ezen négy futam is követhető lesz majd élőben magyar kommentárral Kiss Norbi Facebook oldalán, valamint a Racingline.hu YouTube csatornáján.

 

Nyitókép: Kiss Norbert a négyből két futamot nyert meg a gyorsasági kamion Eb hétvégi franciaországi fordulóján Le Mans-ban, ezzel 26 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. Kiss Norbert Média

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. szeptember 28. 10:05
Ráadásul, ha jól emléxem, ő valami gyümölcslevet szállít.... Na, azzal lenne érdekes némely "skanyart" bevenni. Nagy sebességgel .. :-DDD
Zsolt75
2021. szeptember 28. 09:12
Lemaradt, mert lóg mögötte pár tonna.
Istók3
2021. szeptember 28. 08:07
Gratulálok! Hakapeszi olvtárs, hol vagy?
pandalala
2021. szeptember 28. 08:06
Hajrá, Norbik!! Michelisz is! .... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!