Vízilabda: az OSC tönkreverte ellenfeleit a Bajnokok Ligájában!

2021. szeptember 26. 22:07

A vízilabda BL első selejtező körében Varga Dániel együttese mind a hat mérkőzését megnyerte, így magabiztosan jutott a következő fordulóba.

2021. szeptember 26. 22:07
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelemmel (15-8) kezdte a sorozatot a tavalyi OB I ezüstérmese: a podgoricai selejtezőben először a görög Apollon Szmirniszt verték Manhercz Krisztiánék, ahogy az várható volt,

a válogatott vezéregyénisége vitte a hátán a csapatot,

öt gólt szerzett, Vigvári Vince háromszor talált az ellenfél kapujába, Várnai Kristóf duplázott, míg Bundschuh Erik Csacsovszky Erik, Sziládi Kristóf, Salamon Ferenc és Tóth Márton egyszer volt eredményes.

A papírformának megfelelően az esti mérkőzés ígérkezett rázósabbnak, hiszen

az orosz Szintyez Kazany keretében számos válogatott klasszist találhatunk.

Mivel az első három negyedet egy-egy gólos előnnyel zártuk, a negyedikben pedig megőrizték háromgólos előnyüket Vigvári Vincéék (az átlövő ezúttal négyszer volt eredményes), így ezt az akadályt is sikeresen vette (15-12-es győzelmet aratva) az egyetemista csapat. A Kazany ellen Vigvári mellett Salamon háromszor, Manhercz , Tóth Márton ás Hárai kétszer, míg Sziládi és Burián Gergely egyszer volt eredményes.

A selejtezősorozat harmadik mérkőzése azért is rázósnak ígérkezett, mert a horvát Jadran Split az első két mérkőzésén villámrajtot vett: összesen 34 gólt szereztek (tizenöt találat a Jadran Herceg Novi, míg tizenkilenc a már az OSC által is „jól ismert” Apollon Szmirnisz kapujába jutott),

ám hamar kiderült: fölösleges volt az aggodalom,

hiszen Varga Dániel együttese a harmadik mérkőzését is magabiztosan nyerte meg. A csapategységet jól jelzi, ezúttal nyolc játékosunk osztozott a 14 találaton: Salamon Ferenc volt a legeredményesebb (három góllal), Hárai Kristóf, Manhercz Krisztián, Sziládi Kristóf és Vigvári Vince két találatig jutott, míg Csacsovszky, a jó nevű Dala Döme és Burián egyszer-egyszer köszönt be Rino Buricéknak.

Szombat reggel az EVK Zaibas alaposan ráijesztett a mieinkre, hiszen hiába vártunk magabiztos győzelmet (mi több, gólarányjavítást), az első negyedet (6-5-re) a litvánok hozták.

Miután azonban alaposan megráncigálták a bajszát, beindultak a budapesti egyetemista „oroszlánok”,

és megmutatták, ki is az úr a háznál: a hátralévő három negyedet 16-0-s (!) összesítéssel hozták, így végül 21-6-ra nyerték meg a mérkőzést. A történeti hűség kedvéért ezúttal se feledkezzünk meg az OSC gólszerzőiről: ezúttal is Vigvári Vince vitte a prímet (4 góllal), Tóth Márton háromszor volt eredményes, a duplázók névsora Aranyi Máté, Burián, Csacsovszky, Dala, Salamon és Várnai, míg Manhercz és Sziládi ezúttal csak egyszer rázta meg magát.

Ezzel azonban még nem volt vége a szombati programnak, hiszen este fél kilenckor is medencébe kellett ugraniuk a mieinknek.

Az örömvízilabdára már csak azért is megvolt minden esély,

mert az eddigi, 100 százalékos teljesítményünknek köszönhetően a török Enka Istanbul ellen már a biztos továbbjutás tudatában ugorhattak a medencébe Manherczék. S ez meg is látszott a teljesítményen, hiszen a támadójátékot előtérbe helyezve 17-11-re nyertek a mieink. A góljainkon Várnai Kristóf (háromszor), Bundschuh, Sziládi és Vigvári (kétszer), valamint Burián, Csacsovszky és Dala (egyszer-egyszer) osztozott.

A záró találkozóra vasárnap reggel, a hazai pálya minden  előnyét élvező Jadran Herceg Novi ellen szálltak harcba a mieink, és nem esett csorba az összteljesítményen: az ezúttal négy találatig jutó Vigvári Vince  vezérletével 12-9-re diadalmaskodtak Varga Dániel tanítványai. A további gólokon a duplázó Manhercz, Csacsovszky és Hárai, valamint az ezúttal egy találtaig jutó Sziládi és Salamon osztoztak.    

Az OSC tehát magabiztosan jutott a Bajnokok Ligája második selejtező körébe,

ahol az első körből továbbjutó nyolc csapaton kívül a további résztvevők a horvát Mladost Zagreb, a spanyol CN Barcelona, a francia CN Noisy Le Sec, a görög Vouliagmeni, az olasz Brescia, a román CSM Orade, és a szerb Crvena Zvezda. A 16 csapatos mezőnyt négy négyes csoportra osztják, ahonnan a legjobb kettő megy tovább a harmadik kvalifikációs körbe, majd oda-visszavágós alapon játszanak a főtábláért a keresztbe sorsolás után.    

Nyitókép: Manhercz Krisztiánék (balra) kiemelkedtek a mezőnyből Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. szeptember 27. 20:22
Ez igen! Gratula, tovább, tovább!
MZ/X
2021. szeptember 27. 18:14
Hajrá OSC ...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!