Győzelem és döntetlen a vízilabda BL-főtábla nyitófordulójában

2021. október 27. 20:13

Kedden elkezdődött a vízilabdázók több mint nyolc hónapos erőltetett menete a Bajnokok Ligájában. A kézilabda mellett ez a másik csapatsport, ahol reménykedhetünk abban, hogy lesznek magyar gárdák a végjátékban. Ezt persze nem lehet biztosan kijelenteni, de az tény, hogy a jelenlegi 16 csapatnak a fele ott lehet a belgrádi nyolcas döntőben. Egy magyar csapatnak egy nyolcfős csoportban illik a legjobb négy között végezni – gondolhatja egy honi sportrajongó, de ez azért ennél bonyolultabb.

2021. október 27. 20:13
null
Edvi László

A hazánkat képviselő két csapat külön csoportba került. Az idei döntős, 2019-ben győztes Ferencvárosnak az itteni szereplésért nem kellett selejtezőt játszania. Ám a csapat kerete komoly átalakuláson ment át az elmúlt időkben, négy klasszis eligazolt. Ez mindig rizikófaktor, emiatt nem jelenthető  ki, hogy egyértelműen a legjobb négy között lesz a 2022. június közepéig tartó szakaszban. Természetesen az ellenfelek miatt sem.

A zöld-fehérek nyolcasa erősebbnek tűnik, mint a másik, ráadásul innen csak három gárda kerülhet a rájátszásba

, ugyanis az annak otthont adó Belgrád csapata az eredményeitől függetlenül ott lehet majd. A többiek közül jelenleg Spanyolország, Olaszország és Görögország képviselője tűnik nagyon erős riválisnak. A háromból valakit mindenképpen meg kell előzni! Az biztató, és még

jól jöhet végelszámolásnál, hogy a nyitófordulóban, kedden a csapat döntetlent játszott a Brescia vendégeként.

A találkozó nagy részében nála volt az előny, ám az utolsó negyed jobban sikerült a nyáron szintén átalakított olasz csapatnak. Az idegenbeli 8-8 azért nem rossz rajt. Még akkor sem ha az utolsó 20 másodpercben emberelőnyben támadhatott a Fradi.

A másik csoportból papírforma szerint könnyebb lehet az OSC továbbjutása. Itt a címvédő, Pro Recco talán kiemelkedik majd a mezőnyből, de mögötte

akár a második helyet is elérheti az újbudai csapat.

Mely nem ezen a héten kezdte a sorozatot. Ugyanis neki a főtábláért már 11 találkozót kellett vívnia. Az első körben szállt be, itt egy hétfős csoportban kellett  a legjobb négy között végeznie. Ez annyira nem okozott gondot, hogy mind a hat ellenfelét legyőzve végzett az élen. Plusz 39-es gólkülönbséggel, ami azt jelenti, hogy

átlagban hat és fél góllal győzte le ellenfeleit.

A második körben egy négy tagú csoport második helyén végezve lépett tovább, itt két győzelem mellett döntetlent játszott azzal a Bresciaval, mellyel a Ferencváros kezdett a főtáblán. Ebből a körből a Szolnok csoportelsőként jutott tovább, a két győzelem mellett a magyar bajnok is egy olasz gárdával, a Savonaval játszott döntetlent. Aztán a két magyar csapatot a főtábláért vívott párharcban összesorsolták. Ebben az évben már harmadszor feszültek egymásnak ilyen formában, nagy tétért.

A magyar bajnoki döntő és az Eurokupa fináléja után is a szolnokiak örülhettek, most visszavágtak a budaiak.

Az első találkozón megdöbbentő különbséggel, 15-6-ra nyert az OSC, ráadásul Szolnokon. Így a visszavágó már csak formalitás lehetett, ezen a vidéki gárda két góllal nyert, és emiatt kesergett is egy kicsit az újbudai edző, Varga Dániel, mondván nem veretlenül került csapata a főtáblára. Szomorúságra persze semmi ok, hisz így is kilenc győzelemmel, egy döntetlennel, és egy vereséggel került oda.

Ott pedig

szerda este megszerezte a sorozatban a 10. győzelmet is.

De ez már nem a selejtezőben, hanem a főtábla első találkozóján született.

Az OSC-Steaua találkozónak abszolút a magyar csapat volt az esélyese, és egy pillanatig nem volt kétséges, hogy ki nyer. Végig vezetett az OSC, gyakorlatilag egy komolyabb edzésnél nem jelentett számára többet ez a találkozó. Mindkét félidő 7-4 lett, így

a végeredmény 14-8. Bemelegítésnek a főtáblán tökéletes volt!

A magyar gárdák a következő találkozójukat november második hetében vívják, és egy-egy kivételtől eltekintve mindig hétköznap ugranak medencébe. Egy hónapban többnyire két mérkőzés lesz, kivétel április és május, mert akkor világbajnokságot rendeznek a válogatottaknak. A vb utánra még marad két BL-csoportkör, majd a júniusról júliusra forduló hétvégén „lezavarják” a nyolcas döntőt.

Remélhetően magyar főszereplőkkel!

 

A nyitóképen: Küzdelem a labdáért a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjében

MTI/Kovács Tamás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!