Káprázatos fordítás: 0-2-ről végezték ki a franciák a belgákat!

2021. október 08. 09:18

A Nemzetek Ligája csütörtök esti elődöntője óriási csatát és remek mérkőzést hozott, végül a franciák jutottak a vasárnapi döntőbe, ahol a spanyolokkal játszanak a végső sikerért.

2021. október 08. 09:18
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A két csapat a következő összeállításban lépett pályára:

A mérkőzés előtt a gallok lehettek szomorúbbak, hiszen nélkülözniük kellett egyik legjobbjukat, a középpálya háromtüdejű motorját, N’Golo Kantét. De azért vidámságra is volt okuk, hiszen 47 év után először játszott újra egy testvérpár, Theo és Lucas Hernández, ráadásul az AC Milanban egyre jobb formába lendülő középpályás a mérkőzés előtti nap ünnepelte 24. születésnapját.

A belgáknál az okozott örömöt, hogy a játékmester, Kevin De Bruyne immár teljesen egészségesen tudta vállalni a játékot.

Ez a tény az első félidőben meg is látszott az aktuális világranglista-vezető játékán, hiszen a meglepetésre kevés eseményt hozó első fél óra után, a játékrész hajrájában már egyértelműen uralták a mérkőzést, és mindez gólokban is megmutatkozott, amelyben – két gólpasszával – főszerepet játszott a Manchester City klasszisa.

De Bruyne sokadik remek asszisztja a 37. percben érett góllá:

A „sunyiság” abban rejlik, hogy nem volt túlzottan erős löket, ám a 28 éves futballista váratlanul a rövid sarkot célozta meg, és ez ellen a kővé meredt Llorisnak sem volt ellenszere – a franciák kapusa egyszerűen nem hitte el, hogy így becsapták… Belgium – Franciaország 1-0.

S nem volt leállás: a belga labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb játékosa – kell mondani? – Romélu Lukaku káprázatos egyéni akció után szerezte meg a nemzeti csapatban 69. találatát:

majd az alapvonal közelében (ahogy tanítják) Hugo Lloris szemei közé lőtte a labdát, amely a rövid bal felső sarokba csapódott. Belgium – Franciaország 2-0.

Belgium - korai öröm... Fotó: Alessandro Di Marco MTI/EPA/ANSA
Belgium - korai öröm... Fotó: Alessandro Di Marco MTI/EPA/ANSA

Nem lehet tudni, hogy mi hangzott el a szünetben a franciák öltözőjében, de

hiszen a második félidőre egy teljesen más felfogású francia csapat jött ki, annak ellenére, hogy a folytatás egy Lukaku-helyzettel indult.

Innentől kezdve azonban Franciaország átvette az irányítást: bemelegítésként Mbappé helyzetét még Griezmann kihagyta, de ezt követően már nem volt menekülés: a PSG klasszisa ezúttal Benzemához passzolt, aki szenzációsan fordult be két védő között, és kilőtte a hosszú sarkot. Belgium – Franciaország 2-1.

Hat perc múlva Tielemans a labda helyett Griezmann lábát találta el, és hála a VAR-nak (ugye, Horváth Ferenc és Bognár Gyuri?) a német Siebert játékvezető büntetőt ítélt. Az esetnél Kylian Mbappé esélyt sem adott Courtois-nak, így az 50. válogatottságát méltón ünnepelte a 22 éves és 191 napos klasszis, aki minden idők legfiatalabb játékosaként érte el ezt a remek jubileumot a gallok nemzeti csapatában. Belgium – Franciaország 2-2.

A belgák érezték, hogy ennek fele sem tréfa, a kérdés csak az volt, fel tudnak-e ébredni a második félidei álomkórból? Mindenesetre az egyenlítés után nem sokal De Bruyne ezúttal nem passzolt, óriási löketét bravúrral nyomta kapu fölé Lloris, majd a franciák hagytak ki egy óriási helyzetet.

A remek mérkőzésen még ezután sem volt leállás: a 87. percben Carrasco remek beadását (ki más?) Lukaku lőtte a hálóba,

a visszajátszás abszolút igazolta, hogy Romelu ezúttal lesgólt lőtt.

S a végére maradt a csattanó: ki is ünnepelte előző nap a szülinapját? A mindössze második válogatott mérkőzésén pálíára lép Theo Hernández, aki egy igazítás után hatalmas gólt lőtt! Belgium – Franciaország 2-3.

S bár a beígért négy perc helyett hat és felet hosszabbított Siebert spori, már ennyi idő sem volt elég a padlóra került belgáknak, hogy begyötörjenek egy gólt. Így a Nemzetek Ligája vasárnapi bronzmeccse Olaszország – Belgium lesz (kezdés: 15 óra, a helyszín Torinó), míg a végső sikerért Franciaország és Spanyolország csap össze (Milánó, 20.45)

Nyitókép: Mbappé (jobbra) remek játékkal ünnepelte 50. válogatottságát Fotó: Alessandro Di Marco MTI/EPA/ANSA

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!