Magyarország két góllal verte Szlovákiát a női kézilabda Eb-selejtezőben

2021. október 11. 22:22

A Golovin-korszak első győzelmét követte a második. A magyar női kézilabda-válogatott 30-28-ra nyert idegenben a szlovákok ellen az Eb-selejtező második fordulójában vasárnap, így a mieink újabb két pontot gyűjtöttek, s vezetik a csoportot.

2021. október 11. 22:22
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda Európa-bajnoki selejtező 5. csoportjában Magyarország 34-24-re nyert Portugália ellen az első fordulóban szerdán hazai pályán, Érden. A találkozó azért is volt különleges, mert azon a meccsen mutatkozott be a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir.

A Golovin-éra második meccsét Szlovákiában játszotta a magyar nemzeti csapat.

Az újdonsült csapatkapitány, a kapus Bíró Blanka azon a mérkőzésen remekelt, ám ezúttal Szikora Melinda kezdett a kapuban, aki szintén kiváló formában védett a szlovákok ellen. Már az első félidőben nagyon kellettek a nagyszerű védései, ugyanis ekkor még eléggé döcögött a mieink mezőnyjátéka. Igaz, várható volt, hogy Szlovákia ellen nehezebb lesz játszani, mint a portugálok ellen, mivel északi szomszédaink a spanyol válogatottat is megszorongatták az előző mérkőzésükön.

Szikora Melinda nagyszerű védésekkel járult hozzá a magyar válogatott győzelméhez Szlovákia ellen. MTI/Czeglédi Zsolt
Szikora Melinda nagyszerű védésekkel járult hozzá a magyar válogatott győzelméhez Szlovákia ellen. MTI/Czeglédi Zsolt

Az első játékrészben a harmadik percben a magyar együttes vezetett 2-0-ra, de aztán feljöttek a szlovákok, a negyedik percben először szépítettek, majd ki is egyenlítettek, s az ötödik minutumban már át is vették a vezetést (3-2) Nikoleta Trúnková vezérletével. Ezek után a mieink csak futottak az eredmény után, folyamatosan hol egy, hol két góllal vezetett az ellenfél, s igaz, többször tudtunk egyenlíteni, de utána a hazaiak mindig visszaszerezték az egy-két gólos előnyüket, s végül a szünetre 14-13-as állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szlovákoknál Simona Szarková és Nikoleta Trúnková játszott a legjobban, előbbi négyszer, utóbbi háromszor vette be a vendégek hálóját. A magyar alakulat legjobbja pedig Szikora volt, parádés védéseinek köszönhetően a két szlovák játékos és csapattársai nem tudtak több gólt szerezni, s nagyobb különbségű vezetést kialakítani. A magyarok szenvedtek, sok labdát eladtak, technikai hibákat követtek el. Jól jött a szünet, az biztos.

A második félidőben összeszedte magát a magyar válogatott, védekezésben és támadásban is jobban teljesített.

A 36. percben megint mi vezettünk (16-17), legutóbb a 4. percben fordult ez elő. A hazai gárda egyenlíteni tudott a 38. percben, de 17-17 után megint jött a fordulat, akárcsak a portugálok elleni meccsünkön. Golovin tanítványai zsinórban négyet dobtak négy perc alatt, míg a szlovákok egyet sem, így négygólos előnyt dolgoztak ki a mieink, s ezt tartották is egészen az 56. percig.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányítása alatt a magyar női kézilabda-válogatott megnyerte eddigi mindkét meccsét. MTI/Kovács Tamás
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányítása alatt a magyar női kézilabda-válogatott megnyerte eddigi mindkét meccsét. MTI/Kovács Tamás

Azonban ekkor jöttek az újabb izgalmak. Az egész találkozón kitűnően játszó Szarková és Trúnková nem hagyta annyiban, s egy perc alatt két gólra csökkentette a szlovák hátrányt. Viszont Kácsor Gréta hatalmas bombát eresztett a hazaiak kapujába az 58. percben, s ekkor megint három volt közte (26-29). Gyorsan szépített a szlovák együttes, de ez már nem volt elég, főleg úgy, hogy Vámos Petra is remek gólt szerzett a 60. percben 27-30-ra módosítva az állást.

Végül 30-28-ra nyertek a mieink, nem könnyen, de a lényeg, hogy két pontért utaztak Szlovákiába, s azt el is hozták.

Ezzel Magyarország két meccsből kettőt nyert, s négy ponttal vezeti a csoportot a szintén négypontos Spanyolország előtt, míg a harmadik helyen álló Szlovákia és a jelenleg utolsó Portugália nem szerzett még pontot.

 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

5. CSOPORT, 2. FORDULÓ

SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 28–30 (14–13)

Nagytapolcsány, Szlovákia. V: Novikov, Rozskov (ukránok).

SZLOVÁKIA: Medvedová – Pócsíková 1, Lancz 3, Bízik B., Trúnková 8, Szarková 10, Bízik R. 4. Csere: Ivanicja (kapus), Hudák 1, Stefaniková, Popovcová, Bajciová, Holejová 1, Bujnochová. Szövetségi kapitány: Pavol Streicher

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 6, Háfra N. 4, Bordás 1, Tomori, Vámos P. 5 (1), Márton G. 3. Csere: Janurik, Bíró B. (kapusok), Klujber 2, Kácsor 4, Tóth Eszter 1, Tóvizi 1, Fodor Cs., Kovács Anett 3, Planéta. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

 

Nyitókép: Lukács Viktória hat góljával a magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt a szlovákok elleni meccsen. MTI/Kovács Tamás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!