A Zengő Motorsport máris csúcsra ért az elektromos túraautózás első szezonjában!

2021. október 18. 21:54

Míg Kiss Norbert és a Révész Racing Olaszországban diadalmaskodott, addig Franciaországban a tisztán elektromos meghajtású túraautók kategóriájában a magyar Zengő Motorsport nyert csapatban és egyéniben is.

2021. október 18. 21:54
null

Rapid - a Mandiner Sport és a Racingline.hu digitális autó-motor sport melléklete

Vámosi Péter írása

Míg Kiss Norbert és a Révész Racing Olaszországban diadalmaskodott, addig egy országgal odébb a franciáknál is végső győztest avatott a PURE ETCR, azaz a tisztán elektromos meghajtású túraautók kategóriájában a magyar Zengő Motorsport nyert csapatban és egyéniben is. A sorozat annyira friss még, hogy mindössze csak hat versenykész autó van az egész világon, amelyet felváltva hajt 12 pilóta. Öt versenyhétvégéje volt az alakulatoknak arra, hogy eldöntsék: melyik konstrukció, csapat, és pilóta a legjobb.

A versenyzők között végül a sokoldalú legenda, Mattias Ekström örülhetett a végén, némileg az ellenfelek szerencsétlenkedését is kihasználva. Így méltatta a magyar csapatot, akikkel indult a szezonban:

"Büszke vagyok arra, amit elértem, mert az ellenfelek erősek voltak, úgyhogy minden elismerés a gyárban dolgozóké és a Zengő Motorsporté, akik végig támogattak minket. Nagyon boldog vagyok, hogy a végén mi ünnepelhetünk.”

A CUPRA-val versenyző magyar csapat hazai pilótája, Nagy Dániel az év végi összetett nyolcadik helyén végzett.

A túraautó-világkupa, tehát az FIA WTCR franciaországi fordulóján Michelisz Norbert is értékes pontokkal gazdagodott, a versenyük ugyanúgy Arnosban volt, ahogy az elektromos kollégáknak. Michelisz itt az összetettben a 9., Tassi Attila a 15., Boldizs Bence a 19. A szezonból még két versenyhétvége van hátra, novemberben Olaszországba és Oroszországba látogat majd a mezőny. 

 

A nyitóképen: Nagy Dániel. Fotó: PURE ETCR

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!