Dráma Kispesten – először nem áll kieső helyen az Újpest!

2021. november 28. 00:57

Amint az várható volt, a forduló legizgalmasabb mérkőzése lett a fővárosi retrórangadó.

2021. november 28. 00:57
null

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, hiszen az előző fordulóban a Honvéd az MTK-t verte 3-0-ra, míg az addig jobbára csak bukdácsoló lilák az új vezetőedzővel, Joao Carrillóval a Szusza Ferenc Stadionba érkező Debrecent küldték haza 3-1-gyel.

Érdekesség, hogy az Újpest egészen hihetetlen mérleggel érkezett a Bozsik Arénába: Zsótérék február 28-án, a Paks vendégeként nyertek utoljára idegenben (3-1-re), az azóta lejátszott 11 bajnoki mérlege: 5 döntetlen, 6 vereség.

Ilyen előzmények ismeretében kissé meglepő, hogy az első nagy helyzet a lilák előtt adódik: Nemanja Antonov szabadrúgásból lő zúgó kapufát. Ezt követően váltakozva adódnak lehetőségek mindkét kapu előtt (Lukics és Katona Mátyás is kis híján eredményes), ám az első fordulópontot a 34. perc hozza meg: egy láthatóan begyakorolt kispesti szögletvariáció után a rövid sarokra belőtt, majd továbbfejelt labdát az éppen a mérkőzés napján 31. születésnapját ünneplő Hidi Patrik lövi Banai Dávid kapujába.

A második játékrész újabb váratlan fordulattal kezdődik: szintén egy kispesti szöglet okoz kalamajkát, ám

először Vad II még csak figyelmezteti Batikot, aki a következő másodpercben fejbe nyomja Kutrumbiszt,

az éber játékvezető pedig nem tehet mást, kiállítja a magáról megfeledkező védőt. Több, mint figyelmeztető: ez volt a kispestiek ötödik piros lapja az őszi idényben .

S hogy valóban nem lehet minden rendben a fejekben, ezt ez a jelenet is tökéletesen bizonyította, hiszen a FIFA-bíró figyelmeztetése ellenére követte el Batik Bence ezt az ostobaságot.  

Batik Bencének (pirosban) korábban is meggyűlt a baja az Újpest-játékosokkal Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Batik Bencének (pirosban) korábban is meggyűlt a baja az Újpest-játékosokkal Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)

A piros lapra mindkét mester lép egyet: Horváth Ferenc a láthatóan nem boldog Hidi Patrikot hozza le (helyére a lengyel védő, Lukas Klemenz áll be), míg Michael Oenning előbb Mack helyett Bjelost és Kone helyett a második csapatban villogó Croizet-t hozza  be, később Katona helyett Simon Krisztián, míg Csongvai helyett Fernando Viana áll be.

Felpörögnek az események, előbb Baráth, majd Bjelos hagy ki egy nagy helyzetet, végül a fokozódó lila nyomás meghozza az egyenlítést: Antonov beadását Bjelos kapásból rálövi, a kétségbeesetten menteni akaró Baráth Botond pedig a saját kapujába segíti a labdát. Érdekesség: a szerb labdarúgó Zalaegerszeg és Mezőkövesd után Kispesten is a hajrában eredményes – de ezzel még nincs vége az izgalmaknak!

Előbb a szintén csereként beálló Balogh Norbert majdnem nyerőemberré avatja Kerezsi Zalánt, ám a korosztályos válogatott óriási helyzetben Banaiba püföli a labdát. Az idősebb társak vigasztalják a tehetséget, pedig ekkor még nem is sejtik: e kihagyott ziccernek meglesz még a böjtje! Pláne, hogy Baráth szenzációs sarkalását a gólvonalról menti Kutrumbisz, és hiába lő Nono is egy kapufát (szögletből), a hosszabbítás első percében, a Honvéd számára jön a feketeleves: Croizet távoli bombája után Bjelos az ötösre fejeli a labdát, az ősszel eddig csak tébláboló Fernando Viana pedig a lehető legjobbkor szerzi első találatát lila-fehérben. Az ellentámadásból

az Újpest-védők Kerezsit takarítják el a tizenhatoson belül, Vad II határozottan a büntetőpontra mutat, és hogy a kispestiek számára teljes legyen a dráma, ekkor derül ki, a szabálytalanságot leshelyzet előzte  meg, így tehát oda az egyenlítés lehetősége,

a Honvéd egy megnyert mérkőzést enged ki a kezei közül, az Újpest pedig oly’ sok viszály után – ezúttal nem kis szerencsével - kilenc hónap után tudott győzni idegenben.

Biztosak lehetünk abban, hogy ez a mérkőzés még sokáig téma lesz, az pedig egyelőre rejtély, hogy a rendkívüli izgalmak után kialakult végeredmény milyen hatással lesz a Budapest Honvéd és az Újpest további szereplésére. Azt azonban bizton állíthatjuk: a kívülálló, semleges szurkoló remekül szórakozhatott! 

Nyitókép: Fernando Viana a lehető legjobbkor szerezte első újpesti találatát Fotó: ujpestfc.hu

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2021. november 30. 12:46
lépj ki a meseviágból, pipőke...
lististerc
2021. november 28. 15:35
Holló a hollónak nem vájja ki szemét. (A szemét...)Aki érti, hallja meg. Még annyit: 50 éve vagyok honvédos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!