Marco Rossi: A Varsóban tervezett egy pont fontosabb a San Marino elleni győzelemnél is!

2021. november 02. 17:07

Az év utolsó két vb-selejtezője, a San Marino elleni hazai (november 12.), és a Lengyelország elleni idegenbeli találkozó (november 15.) előtt a szövetségi kapitány megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

2021. november 02. 17:07
null
Vámos Tamás

Az újoncokról

Marco Rossi azzal kezdte, hogy több olyan játékos van, akikre sérülések miatt ezúttal nem számíthatnak. Ezért több tehetséges fiatal, köztük két újonc, az olasz Parmában játszó Balogh Botond és a holland Cambuur játékosa, Kiss Tamás is bekerült a keretbe.

„Tamást régóta figyeljük, hiszen a fizikai adottságai, a kezdő sebessége és a robbanékonysága nemzetközi szintű. Botond korábban játszott a Parma első csapatában, majd megsérült, most a B-csapatban számítanak rá. Mindkettőjükre kíváncsiak vagyunk, bízunk bennük”

Szalai Ádám (balra) ismét a magyar válogatott  vezére lehet Fotó: MTI/Kovács Tamás
Szalai Ádám (balra) ismét a magyar válogatott vezére lehet Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szalai Ádámról

„Nagy örömünkre már visszatért a Mainzba, és a Német Kupában, csereként beállva gólpasszt is adott, és pályára lépett a Bielefeld elleni bajnokin is. Látható, hogy fizikailag remek állapotban van, de a kihagyás miatt szüksége van a játékpercekre. Éppen ezért azon kevés játékosunk közé tartozik, aki San Marino és Lengyelország ellen a lehető legtöbbet játszik majd”

A célokról

„Amikor pályára lépünk, maximális motivációval kell ezt megtennünk, hiszen Magyarországot képviseljük. San Marino ellen nyilván mást kell játszanunk, mint tettük Anglia ellen, de szeretném látni, hol tartunk. Ezért – nem lebecsülve az ellenfelet – több olyan játékos is lehetőséget kap, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Hazai környezetben is kötelező a 3 pont megszerzése, míg Lengyelország ellen (bár természetesen tisztában vagyunk riválisunk játékerejével, és hogy embert próbáló feladat előtt állunk), az a cél, hogy ne szenvedjünk vereséget. Azt is mondhatom: a Varsóban tervezett egy pont fontosabb célkitűzés a San Marino elleni győzelemnél is!”     

A lelki állapotról…

„Beigazolódott, amit az Albánia és Anglia elleni mérkőzések után mondtam. Nevezetesen, ha csapatként játszunk, ha az első perctől az utolsóig fegyelmezetten betartjuk a taktikai utasításokat méltó ellenfelei vagyunk a nálunk magasabbra taksált riválisok ellen is. Ez a magyarázata, hogy az Andorra elleni kudarcok után az Anglia elleni idegenbeli döntetlen helyre tette a kedélyállapotomat, hiszen azt láttam, hogy újra van egy csapatom. Egy olyan csapatom, amelynek tagjai megértik, hogy csak akkor lehetünk eredményesek, ha – még egyszer mondom – követjük a taktikai utasításokat. Ha ezt mindegyik mérkőzésen szem előtt tartjuk, bármire képesek leszünk”

A magyar labdarúgó-válogatott kerete a San Marino és Lengyelország elleni vb-selejtezőkre

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Balogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa),Loic Nego (MOL Fehérvár),  Schäfer András (FC DAC 1904), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (FC DAC 1904), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa).

Nyitókép: Nem szeretnénk újabb Lewandowski-gólörömöt látni! Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2021. november 04. 12:30
Nem, az angolokkal szembeni mérlegük 1 döntetlen, 1 vereség. A lengyelek abban jobbak nálunk, hogy kétszer verték Albániát.
savrena
2021. november 04. 12:30
Szép lenne, de hogy a lengyeleknek esélyük legyen, ahhoz az angoloknak ki kellene kapniuk hazai pályán Albániától, vagy idegenben San Marinótól. Esetleg két döntetlen. Nem sanszos.
brekker
2021. november 04. 12:29
Sokgólos meccsen egygólos lengyel győzelem, úgy akartam érteni.
DrPepper
2021. november 04. 12:29
Akkor neked is jó lesz az X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!