Meglepetésre kikapott a Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsjától a Bajnokok Ligájában

2021. november 18. 00:53

A Telekom Veszprém meglepő, 29-27-s vereséget szenvedett az ukrán Motor Zaporizzsja vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 7. fordulójában.

2021. november 18. 00:53
null
Bánfalvi Szabolcs

A Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsja otthonába látogatott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 7. fordulójában a szerdai játéknapon. Vasárnap még a veszprémi alakulat bajnoki rangadót játszott a Pick Szegeddel hazai pályán, s hatalmas csatában 26-26-s döntetlennel zárult a mérkőzés. Három nappal később pedig újabb fontos összecsapás várt a bakonyiakra, ezúttal idegenben a papíron gyengébb játékerőt képviselő Motor ellen.

Ennek fényében Momir Ilics csapatának egyértelműen az volt a célja, hogy elhozza a két pontot Ukrajnából. Azonban már a találkozó eleje sem úgy alakult, ahogy azt várni lehetett, ugyanis a hazai együttes 3-0-ra vezetett a 8. percben, ekkor Ilics vezetőedző időt kért, s valamennyire tudta rendezni a sorokat. Nem a három kapott góllal volt a probléma, hanem az volt a meglepő, hogy a veszprémi együttes képtelen volt bevenni az ukrán gárda kapuját kilenc percen keresztül.

A 10. percben tört meg a bakonyi gólcsend, a dán Rasmus Lauge kilenc méterről átlövésből dobta meg a Veszprém első gólját a meccsen (3-1).

Nem ment a támadás a vendégcsapatnak, ám a 15. percben sikerült kiegyenlítenie (6-6), ekkor az ukránok edzője kért időt, ami hatásosnak bizonyult. A Zaporizzsja négy gólt dobott zsinórban, míg a veszprémiek egyet sem, így a 22. percben már négy volt közte (10-6). A Veszprém feljött két gólra a 27. percben, s ez a különbség meg is maradt a félidő végéig, miután Mahé időn túli hetesből szerezte meg a játékrész utolsó gólját (14-12).

A szünet után gyorsan dobott kettőt az ukrán csapat, s a 32. percre újra négygólos előnyre tett szert (16-12). Ezután Lékai Máté három perc alatt kétszer rezgette meg az ellenfél hálóját, amely két-három góllal vezetett a játék ezen szakaszában. Egészen a 44. percig, ekkor felcsillant a veszprémi remény, feljött a vendégcsapat egy gólra Ligetvári Patrik pazar átlövése révén (21-20).

A veszprémi Ligetvári Patrik (balra), Lékai Máté (középen) és Kentin Mahé (jobbra) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém–SG Flensburg-Handewitt mérkőzés után a Veszprém Arénában 2021. október 21-én. Azt a meccset a Telekom Veszprém nyerte 28-23-ra. Ukrajnában azonban váratlan kétgólos vereséget szenvedett a bakonyi alakulat. MTI/Vasvári Tamás Archív
A veszprémi Ligetvári Patrik (balra), Lékai Máté (középen) és Kentin Mahé (jobbra) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém–SG Flensburg-Handewitt mérkőzés után a Veszprém Arénában 2021. október 21-én. Azt a meccset a Telekom Veszprém nyerte 28-23-ra. Ukrajnában azonban váratlan kétgólos vereséget szenvedett a bakonyi alakulat. MTI/Vasvári Tamás Archív

Viszont hamar megint kétgólos volt a két csapat közötti különbség, és a 48. percben a hazaiak gyönyörű és egyben kissé demoralizáló gólokat szereztek. A meccsen végig remeklő Aidenas Malasinskas magasan ívelve passzolta a labdát jobb szélre a hatoson belülre, a berepülő Kozakevics pedig még a levegőben tovább passzolta a játékszert középre, s a szintén a levegőben bevetődve érkező Puhouszki az üres kapuba dobta a labdát. Szárnyaltak a hazaiak az egész mérkőzésen, ennél az akciónál viszont tényleg repülő üzemmódba kapcsoltak, s ezzel megint hárommal vezettek (24-21), sőt, ezután könnyű lerohanásgólt is dobtak a veszprémi kapuba (25-21).

Az ukrán gárda még tovább tudta növelni előnyét, az 54. percben már öt gól volt a Veszprém hátránya (28-23), stílusosan a kiváló formában játszó litván Malasinskas volt eredményes, ezúttal hetesből.

Azonban az 55. percben a veszprémi gárda kétszer is megzörgette az ukrán hálót, először Andreas Nilsson, majd Lékai, így megint három volt közte. Míg az 58. percben még eggyel csökkent a különbség Manuel Strlek révén (29-27), akinek Lékai adta a gólpasszt a háta mögül. A parádés megoldással megint reménykedhettek a veszprémi szurkolók, de az idény végén Veszprémből távozó Jorge Maqueda óriási ziccert rontott az 59. percben.

Az eredmény már nem is változott, meglepetésre, ám megérdemelten 29-27-re győzött a Motor Zaporizzsja.

A Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelentette be, hogy a spanyol világbajnok Maqueda a szerződése lejártával, két évad után elhagyja a veszprémi klubot, s 2022 nyarától a francia HBC Nantes-nál folytatja pályafutását.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 7. FORDULÓ

B-CSOPORT

MOTOR ZAPORIZZSJA–TELEKOM VESZPRÉM 29-27 (14-12)

Motor Zaporizzsja: Komok – Kozakevics 2, L. Sebetic 3, Malasinskas 5, Bohan 4, Horiha 6, Deniszov 6. Csere: Vjunik (kapus), Cosano, Vasziljev, Doncov 1, Puhouszki 1, Kubatko 1. Edző: Gintaras Savukynas

Telekom Veszprém: Corrales – Gasper Marguc 3, Jahja Omar 2, Sipos A., B. Blagotinsek, Lauge 4, Strlek 3. Csere: Cupara (kapus), Lékai 4, A. Nilsson 3, Maqueda 1, Mahé 6, Ligetvári 1. Edző: Momir Ilics

 

Nyitókép: Döbbenet és csalódottság a Telekom Veszprém játékosai arcán, Momir Ilics edző pedig elégedetlen, mivel meglepetésre kikapott a veszprémi csapat Ukrajnában a papíron gyengébb Motor Zaporizzsjától a Bajnokok Ligájában a csoportkör 7. fordulójában. Telekom Veszprém. handballveszprem.hu

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sufnik
2021. november 18. 09:32
Momir Ilics is mehet......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!