Lengyelország – Magyarország 1-2 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!

2021. november 15. 20:33

Varsóban utolsó mérkőzését játssza e sorozatban a magyar labdarúgó-válogatott, a tét nélküli mérkőzésen is Lengyelország az esélyes.

2021. november 15. 20:33
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Korábban már megjelent, hogy Paulo Sousa együttesének első számú csillaga, Robert Lewandowski nem lép pályára, de rajta kívül is több kulcsjátékos hiányzik majd.

Mint azt megírtuk, az elmúlt napokban a magyar válogatottból is sorra dőltek ki az alapjátékosok, ráadásul öt órával a kezdés előtt az is nyilvánosságra került: a mi üdvöskénk, Szoboszlai Dominik vasárnap izomfáradtságra hivatkozva lemondta a szereplést, és már vissza is utazott klubjához, az RB Leipzighez.

A két csapat a következő összeállításban kezdi a mérkőzést, amelyet a portugál Tiago Martins vezet:

 

 

 

Kövesse élő tudósításunkat – percről percre!

1. perc A magyar válogatott kezdi a mérkőzést. Számolgatni nem érdemes, játsszunk egy jó meccset!

4. perc A mérkőzés első szabadrúgása: Moder beívelése mindegyik lengyelt lesen talál.

6. perc S máris villan az első sárga! Nagy Zsolt teljesen feleslegesen csúszott be felelőtlenül Dawidowicznak, jogos!  

8. perc A mieink is rúgnak egy szabadot: Varga Kevin leutánozza Modert. Sajnos...

10. perc Moder életveszélyesen húzza meg a bal szélt, Nagy Ádám mellett simán bead, de az érkező lengyel játékosok próbálkozásai elakadnak előbb Fiolában, majd Schäferben.

14. perc Meddő lengyel mezőnyfölény.

18. perc Nagy Zsolt lendületesen indul meg, ám aztán nem értik meg egymást Szalai Ádámmal

20.perc Belelendülnek a lengyelek! Előbb az amerikai származású Cash beadása okoz meleg pillanatokat a kapunk előtt, végül Dibusz ment önfeláldozó kivetődéssel Bednarek előtt. Közvetlenül ezután Piatek lövését blokkolja Lang Ádám.

Bár hivatalosan nem lehetnek magyar szurkolók a varsói Nemzeti Stadionban, szórványosan felhangzik a "Ria, ria, Hungária!"

23. perc Az első komolyabb magyar helyzet: Varga Kevin veszélyes beadását kétségbeesetten üti ki Szczesny, de magyar játékos a közelben sincs...

27. perc Na, lassan megérkezünk a meccsbe! Nagy Zsolt veszélyes beadását Puchacz fejeli ki szögletre, A beadés után ismét a Puskás Akadémia játékosa próbálkozik - hagyjuk...

34. perc Piatek egy kétségbeesetten előrevágott labdával kiugrik, Dibusz azonban együtt él a játékkal, önfeláldozóan kirúgja a mezőnybe a játékszert.

36. perc Schön meglódul, visszafordul, felvágják. A lengyel kaputól 35 méterre Nagy Zsolt ível be, Puchacz rendkívül rosszul, a saját kapuja felé csúsztatja a labdát, Schäfer köszöni szépen, befejeli! Lengyelország - Magyarország 0-1! 

40. perc Moder életveszélyes szögletére Piatek érkezik, megrúgja Dibuszt,  lesz is hadd el hadd! Végül csitulnak a kedélyek...

41. perc Klich tapossa meg Schönt, villan az első lengyel sárga!

42. perc Schön visszaadja, amit kapott: a félpályánál ráncigálja meg Linettyt, a portugál spori el sem teszi a kártyáját. 

45+2 perc Szalai Ádámot a félpályánál rúgják föl teljesen feleslegesen, a magyar csapat kapitányát hosszú percekig ápolják, reméljük nincs komolyabb baj. A szabadrúgás után vége is az első félidőnek. Vezetünk!!!

A szünetben Paulo Sousa kettős cserét hajt végre: meglepetésre Moder helyett Zielinski, míg az amerikás Cash helyett Józwiak a pályán.

49. perc Piatek rendre megvillan: ezúttal kiszorított helyzetből lő, Dibusz bravúrral üti szögletre a labdát.

52. perc Varga Kevin - Schön összjáték után dallasi légiósunk mesterien teker, Szczesny bravúrral kiüti a labdát, éppen a Kasimpasa légiósa elé, de az ex-debreceni fölé lő!

57. perc A nem élete meccsét játszó Timoteusz Puchacz durván fellöki Schönt, ismét jogos a sárga.  

58. perc Az első magyar csere: Varga Kevin helyett Gazdag Dániel bizonyíthat. 

61. perc Egy hazai szöglet után Bednárek visszafejelt labdája Szalai Attiláról éppen Swiderski elé pattan, akinek így lesz tökéletes, és a PAOK légiósa a hálónkba fejel. Lengyelország - Magyarország 1-1.

70. perc A csereként beállt Zielinski motivált: lendületesen megindul életerős bombája alig kerüli el a magyar kaput. Beszorulunk!

72. perc Schön helyett Kiss Tamás második válogatott mérkőzésére áll be.

74. perc Aprítják egymást rendesen! Gazdag egy sárgával mutatkozik be, miután "megbokázza" Józiakot.

79. perc Itt az újabb csoda! Schäfer-Kiss Tamás összjáték után a Cambuur légiósa remekül ad be, és Gazdag Dániel igazolja, hogy nem csak szabálytalankodni tud. Egy lekészítés után a lengyel kapu bal oldalába bombáz!  Lengyelország - Magyarország 1-2.

A győztes magyar találat! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A győztes magyar találat! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

81. perc Nagy Zsolt ugrik ki, a lépéshátrányban lévő Szczesny bravúrosan ment, de megsérül, mert véletlenül összerúg a felcsúti védővel. Végül marad a pályán a Juventus kapusa. 

89. perc A nagyot küzdő Szalai Ádám lebiceg, helyette Hahn János, míg Nagy Ádám helyére Vécsei Bálint áll be. 

Minden szem a tartalék-játékvezetőre, bizonyos Hélder Malheiróra szegeződik: 5 perc a hosszabbítás!

90+3. perc Ennél jobb nem jöhet: a lengyelek térfelén felrúgják Kiss Tamást, szabadrúgás a mieinknek. Eldugjuk a labdát. 

Füttykoncert Varsóban, de ez minket nem érdekel: bravúrgyőzelmet arattunk idegenben Lengyelország ellen! 

 

Most bánhatjuk igazán az Albánia elleni dupla vereséget, hiszen  az Anglia elleni bravúrdöntetlen után újra fantasztikus eredményt értünk el idegenben, és az előre eltervezett módon 4 pontot szereztünk Lengyelország ellen. Most már csak azt kell megtanulnunk, hogy ne csupán a tét nélküli mérkőzéseken, ne csak az egyértelműen gyengébb ellenfelek ellen, hanem akkor is jól és eredményesen játsszunk, amikor nekünk kell dominálnunk. Mivel Albánia egy büntetővel legyűrte Andorrát, végül a csoport negyedik helyén végeztünk, és azért azt is említsük meg: Anglia idegenben - jól tetszik olvasni - 10-0-ra győzte le San Marinót. 

 

Nyitókép: Schäfer fejel - góóóóól! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. november 30. 06:18
Mert szemétszedést csak nem írhatnak!
Armageddon
2021. november 30. 06:18
Nagyarányú döntetlen lesz:))
Armageddon
2021. november 30. 06:18
Naugye! Tétnélküli meccsen megy ez! Nem nyomta a fijjugat a megfelelés kényszere!
Armageddon
2021. november 30. 06:18
Életedben egyszer jól beszélsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!