Ha a Kisvárda nyer, őszi bajnok!

2021. december 17. 19:20

Az idény utolsó fordulóját is aktuális érdekességekkel, statisztikákkal harangozzuk be.

2021. december 17. 19:20
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

december 18. szombat

A papírforma hazai sikert ígér

Ferencváros – Budapest Honvéd (m4 Sport)

Groupama Aréna, 15.45

A Debrecenben elszenvedett vereség messzire sodorta az Üllői út környékéről Peter Stöger vezetőedzőt

kérdés, az átmeneti állapot (a hétvégi bajnokin – már nem először - Máté Csaba másodedző lesz a beugró) milyen muníciót hoz ki a zöld-fehér futballistákból? Mindenesetre az örökmérleg nekik kedvez, hiszen az eddigi 211 NB I-es mérkőzésből 118-at nyert meg a Fradi, míg a Honvéd – 34 döntetlen mellett – 59-szer örülhetett maradéktalanul. Jelzésértékű: az utolsó öt bajnokit 100 százalékosan hozta a Ferencváros. Bár Horváth Ferenc jól motiválja a kispestieket, megítélésünk szerint – már csak a nem mindennapi helyzet miatt is – a Fradi-játékosok győzelemmel szeretnének búcsúzni közönségüktől. Tippünk: 2-1. 

Laidouni (középen) ismét hátára veheti a Fradit Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Laidouni (középen) ismét hátára veheti a Fradit Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mi történt a Pakssal?

MTK Budapest – Paksi FC (m4 Sport)

Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00

A legjobb indulattal sem lehet azt mondani, hogy két remek formában lévő csapat találkozik egymással. Az MTK az utolsó öt meccs közül csupán az Újpest ellen nyert hatalmas mázlival – a vendégek a 87. percig vezettek – ám

Az örökmérleg teljesen kiegyenlített: 11 győzelem, 7 döntetlen, 11 vereség, éppen ezért úgy gondoljuk, egy döntetlennel egyik csapat sem lenne elégedetlen. No, és a Paks miatt gólzáporos pontosztozkodást várunk. Tippünk: 2-2.

Jön a szokásos 2-1?

MOL Fehérvár – Mezőkövesd-Zsóry (m4 Sport)

MOL Aréna Sóstó, 19.30

Mindössze a 19. első osztályú mérkőzés következik a két klub között, és a fehérváriak fölényesen vezetnek (9 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség). További érdekesség: Kodróék a nyolc hazai mérkőzésből négyet is 2-1-re nyertek meg, véleményünk szerint teljesen reális, hogy újra ez a végeredmény jöjjön össze. Tippünk: 2-1.

december 19. vasárnap

Tíz meccsen csupán kétszer örülhettek a hazaiak

Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia (m4 Sport)

Kisvárda, 13.00

Amire a bajnokság előtt senki nem számított: ha a Kisvárda nyer, egészen biztos, hogy egy hónapig a tabella élén telel. (A 4. fordulóból elhalasztott Puskás Akadémia - Ferencváros mérkőzést 2022. január 27-én pótolják). Ami viszont tény: az eddigi10 élvonalbeli találkozó szoros csatát hozott, hiszen – három döntetlen mellett - a Puskás Akadémia négyszer, a Várda háromszor győzött. További érdekesség, hogy a tíz NB I-es meccsen csupán kétszer született hazai siker, nyolc találkozón nem maradt pont nélkül a vendégcsapat. Ennek alapján viszont a felcsútiak a találkozó esélyesei! Tippünk: 2-2.

Tovább tarol a Loki?

Gyirmót FC Győr - Debreceni VSC (m4 Sport)

Győr-Gyirmót, 16.30

Azt szokták mondani: a statisztika hosszú távon nem hazudik. Ennek alapján viszont elég könnyű dolgunk van megtippelni a végeredményt, hiszen az eddigi négy élvonalbeli találkozót egyaránt a Debrecen nyerte meg (4-0; 2-1; 2-1; 5-0)! S mi adhatna nagyobb önbizalmat a vendégcsapat számára a szezon sikeres befejezéséhez, mint a Ferencváros legyőzése? Tippünk: 1-3.

Gólzáporos döntetlen jön?

Zalaegerszeg – Újpest FC (m4 Sport)

ZTE Aréna, 18.45

Eddig 83 első osztályú mérkőzést játszott a két csapat, és nyugodtan nevezhetjük nyomasztónak a lilák fölényét, hiszen 45 győzelmük mellett a zalaiak – 19 pontosztozkodást leszámítva – csupán 19-szer örülhettek diadalnak. Azonban figyelmeztető lehet az újpestiek számára, hogy a ZTE az utolsó négy hazai mérkőzésén 10 pontot gyűjtött, az Újpest viszont idegenben csak Kisvárdán nem szerzett gólt. S még egy nem elhanyagolható szempont: a párosítás utolsó hat meccsén átlagosan négy és fél gól esett! Tippünk: 2-2.

Nyitókép: A várdai játékosok újra együtt vigadhatnak szurkolóikkal? Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. december 18. 22:15
IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!