A Ferencváros hatgólos vereséget szenvedett az Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligájában

2022. január 23. 19:23

Az FTC hat góllal kapott ki idegenben a dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának rangadóján. A Fradi többször is ledolgozta a hátrányát, a vezetést is átvette, ám a 13 perces gólcsend megbosszulta magát. Az ellenállhatatlan Henny Reistad 13 góljával vezette győzelemre a dánokat.

2022. január 23. 19:23
null
Bánfalvi Szabolcs

A Ferencváros az Esbjerg ellen lépett pályára Dániában a női kézilabda Bajnokok Ligájában vasárnap az A-csoport rangadóján. A mérkőzés előtt a dán csapat mérlege hét győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt, míg az FTC hatszor nyert, kétszer döntetlent játszott és egyszer kapott ki. Tehát kemény összecsapás várt a Fradira a dánok otthonában.

A ferencvárosi gárda szerezte meg a találkozó első gólját, ám a hazaiak gyorsan megfordították a meccset, a 3. percben 2-1-re vezettek, majd fokozatosan növelték előnyüket. A Fradi idegesen játszott, de leginkább Márton Gréta góljainak és Bíró Blanka védéseinek köszönhetően percekig két-három gólon tudta tartani a különbséget a magyar csapat. Viszont a 15. percben már ötgólos előnyre tett szert a hazai együttes (11-6). A vendégek védelme nem működött hatékonyan, míg támadásban is bizonytalankodtak, több mint hat percen keresztül nem tudták bevenni a dánok kapuját, a 19. percben Kisfaludy Anett gólja törte meg a gólcsendet (11-7).

Majd rossz passzok, elhibázott lövések és eladott labdák jellemezték az Esbjerg játékát,

miután az utolsó percben Sanna Solberg-Isaksen lőtt gólt ziccerből a bal szélről (14-13).

A második játékrész eleje szoros csatát hozott, igaz, a házigazdák vezettek kétszer is hárommal ebben a periódusban, azonban a vendégcsapat keményen dolgozott, hogy meccsben maradjon, a beálló Kisfaludy gólokat dobott, hetest harcolt ki. A munka meghozta gyümölcsét, a 41. percben Elek Gábor csapata átvette a vezetést Márton góljával (20-21) – előtte legutóbb az 1. percben vezettek a vendégek, akkor 1-0-ra.

Bíró Blanka ferencvárosi kapus a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen. Európai Kézilabda-szövetség (EHF)
Bíró Blanka ferencvárosi kapus a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen. Európai Kézilabda-szövetség (EHF)

Ekkor újabb fordulat következett be, a magyar alakulat hétperces gólcsendet produkált, miközben a rivális zsinórban öt gólt szerzett. A 48. percben sikerült újra bevenni a hazaiak kapuját Klujber Katrin első gólja révén (25-22). De a Ferencváros már nem tudott visszajönni a meccsbe, a hazaiaknál Henny Reistad remek gólokat lőtt, az egész meccsen ellenállhatatlan volt, parádésan kézilabdázott, a kiváló gólpasszok mellett összesen 13 gólt szerzett a találkozón.

Összességében a Fradi támadásban sem játszott jól. Az FTC átlövői nem voltak kellően hatékonyak, 24 kísérletből ötször zörgették meg az ellenfél hálóját, bár a balátlövő Emily Bölk egy gólja mellett kiosztott hét gólpasszt. Ám a beálló Kisfaludy hat, a balszélső Márton öt góllal tartotta a lelket a csapatban, és tette szorossá a meccset egyes időszakokban. De nem fért bele, hogy a Fradi az első félidőben több mint hat percen keresztül nem dobott gólt, és a második játékrészben pedig hét percig nem volt eredményes.

Az Esbjerg vezeti a csoportot 17 ponttal, a második helyen áll az orosz Rosztov-Don egy ponttal lemaradva, míg a harmadik Ferencváros 14 pontot gyűjtött eddig, a negyedik Brest Bretagne pedig 12 pontot zsebelt be egyelőre. Az oroszok tizenegy meccset játszottak, míg a másik három együttes tízszer lépett pályára ebben a BL-idényben.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 11. FORDULÓ

A-CSOPORT

TEAM ESBJERG (dán)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 33–27 (14–13)

Esbjerg, 1260 néző. Játékvezetők: Braseth, Sundet (norvégok).

ESBJERG: R. Poulsen – M. Jacobsen 6, Tranborg 1, Breistöl 2, Ingstad 2, Reistad 13 (3), Sanna Solberg-Isaksen 4. Csere: Eckerle (kapus), A. Jensen 2, K. Nielsen 2 (1), M. Möller, Polman, L. Jörgensen 1. Edző: Jesper Jensen

FTC: Bíró B. – Malestein 6 (5), Klujber 2, Kisfaludy 6, Bölk 1, Szucsánszki, Márton G. 5. Csere: Janurik (kapus), Grbics 1, Tóth Nikolett, Behnke 1, Kovács Anett 3, Szöllősi-Zácsik 1, Csiszár-Szekeres, Hársfalvi 1. Edző: Elek Gábor

 

Nyitókép: A ferencvárosi Szucsánszki Zita a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen. Európai Kézilabda-szövetség (EHF)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. január 24. 14:29
Lesz jobb is! Hajrá Fradi! Hajrá magyarok! Újpesti múlttal, lila-fehér szívvel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!