Beindult az NB I! (I. rész)

2022. január 04. 15:32

Január 29-én folytatódik a bajnokság, nem csoda, hogy az élvonalbeli csapatok már elkezdték a felkészülést. Kétrészes körképünkben annak járunk utána: milyen program vár a labdarúgókra és mennyit változnak a játékoskeretek?

2022. január 04. 15:32
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Ferencváros

Csercseszov, mint idegenvezető

Az újonnan kinevezett vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov már január 2-án visszatért Magyarországra, és hétfőn az FTC népligeti sportközpontjában volt jelenése, ahol a szakmai stáb tagjaival tartott több órás megbeszélést. Természetesen már a vezetőedzővel tartott Miroszlav Romascsenko másodedző, Vlagyimir Panyikov és Paulino Granero erőnléti edzők, Gintaras Stauce kapusedző valamint Eduárd Cgojev orvos is, akiket már Csercseszov vezetett körbe a létesítményben. A munka érdemi része kedden kezdődött (hétfőn csupán a kötelező koronavírus-tesztelésen valamint az orvosi vizsgálaton estek át a játékosok), ami biztos, hogy az első héten még nem utazik el a csapat, a Népligetben kezdődik az alapozás, majd január 10-e és 20-a között a spanyolországi Marbellában edzőtáborozik a csapat. Ami a játékoskeretet illeti, a saját nevelésű Csonka András visszatérhet a gyirmóti kölcsönből, és

egyelőre a grúz válogatott Lasa Dvali távozása biztos

(a védő iránt a szlovák Inter Bratislava érdeklődik a legélénkebben), de nem lepődnénk meg, ha az elefántcsontparti támadó, Franck Boli sem játszana tavasszal a Fradiban.    

Látta már azt a korábbi, Hajnal Tamás sportigazgatóval készült Mandiner-interjút, amelyben arról kérdeztük, milyen kritériumok alapján választották Peter Stöger helyére Sztanyiszlav Csercseszovot?

Itt megnézheti:

 

 

Kisvárda

A brazil legenda Diósgyőrbe távozott

Sokáig úgy volt, hogy a Pro-licences végzettséggel rendelkező Erős Gábor helyett a román futball legendája, Adrian Mutu érkezik a rétköziekhez, ám a remek szereplés miatt Révész Attila sportigazgató úgy döntött: nincs szükség új emberre, a szakmai stábban majd ő tölti be a legmagasabb végzettségű státuszt, így továbbra is a fiatal vezetőedző irányíthatja Bumbáékat. A felkészülés január 5-én kezdődik, majd január 12-én törökországi edzőtáborba, Sidébe utazik az együttes. Ide már nem tart a többiekkel a csapat korábbi kapitánya, a brazil Lucas Marcolini, aki még 2015-ben érkezett az NB III-as Kisvárdába, és két meccs híján 200 bajnokit játszott az első csapatban. A kiváló középpályás a következő félévet – kölcsönben – Diósgyőrben tölti, de kezét klubja nem engedi el a kezét: 2024. június 30-ig meghosszabbította a szerződését. Még egy távozóról hallani: a román Andrei Peteleu 4 hónap urán hagyhatja el Kisvárdát.

Puskás Akadémia

Eddig Mezgrani és Skribek érkezett

A Ferencvároshoz hasonlóan a felcsútiak is Marbellában edzőtáboroznak, azzal a különbséggel, hogy a szokásos orvosi és erőfelmérők után ők már e hét kedden el is utaztak Spanyolországba, ahol január 15-ig alapoznak. A keretből egyelőre nem távozott senki, de visszatért Felcsútra a klub saját nevelésű játékosa, Skribek Alen, aki az előző éveket Budafokon majd Zalaegerszegen töltötte kölcsönben. Rajta kívül a Budapest Honvédtól az algériai-belga szélsőhátvéd, Mohamed Mezgrani érkezett, aki a klub honlapján – többek között – a következőket nyilatkozta:

„A Puskás Akadémia FC számított rám, bíztak bennem, ezt pedig szeretném viszonozni. Arra fogok összpontosítani minden erőmmel, hogy jó teljesítményt nyújtsak, mert szeretném hozzásegíteni a csapatot, hogy továbbra is biztosítsa pozícióját az őt megillető helyen, a legjobb három csapat között”

Ki tudja, hol landol Zsóri Dániel? Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ki tudja, hol landol Zsóri Dániel? Fotó: MTI/Kovács Tamás

MOL Fehérvár

Egymillió eurós támadó érkezhet, a Puskás-díjas tehetség távozhat

Székesfehérváron is a szokásos koreográfia szerint zajlott az év első munkanapja: a játékosok orvosi vizsgálatokon és fizikai felméréseken estek át, az alapozás viszont csupán csütörtökön kezdődik el, Fioláék január 11-től 22-ig edzőtáboroznak majd külföldön, az eddigiek ismeretében talán nem meglepő: a fehérváriak is a spanyolországi Marbellát választották bázisuknak. Ami a játékoskeretet illeti, a lengyel Legia azeri támadója, Mahir Emreli érkezéséről hallani (a hírek szerint a vezetők a közel 1 millió eurós vételárat is hajlandóak lennének kifizetni), valamint a ZTE-től a gólerős észak-macedón védő Nikola Szerafimov is aláírhat, a Puskás-díjas Zsóri Dániel (aki ősszel egyetlen percet sem játszott a Vidi első csapatában) Zalaegerszegre kerülhet. Az érkezési oldalon két játékos visszatérése viszont biztos: az őszt a Puskás Akadémiánál töltő Géresi Krisztián és az elmúlt félévben a szerb FK Proleter Novi Sadot erősítő brazil Evandro tavasszal újra Fehérváron futballozik.  

Zalaegerszegi TE

10 év után távozik a korábbi csapatkapitány

A ZTE azon kevés NB I-es csapat közé tartozik, amely nem utazik külföldi edzőtáborba. A kerettel kapcsolatban eddig jobbára csak távozókról hallani: a helyi legenda, a még mindig csak 26 éves Babati Benjamin (aki 16 és fél évesen mutatkozott be az első csapatban,

ráadásul édesapja, Babati Ferenc is játszott Zalaegerszegen, mi több tagja volt a ZTE eddigi egyetlen NB I-es bajnokcsapatának)

250 élvonalbeli találkozó után távozik nevelő egyesületétől, és elhagyhatja a zalai megyeszékhelyet Bobál Dávid, aki minden valószínűség szerint a Vasashoz ír alá, ahol újra együtt játszhat ikertestvérével, Gergellyel.   

Mezőkövesd-Zsóry

Lemondanak a házi gólkirályról?

A csapattal kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy a játékosok már vasárnap Covid-tesztelésen estek át, hétfőn és kedden pedig az orvosi vizsgálatok következnek Debrecenben. Cseri Tamásék a jövő héten törökországi edzőtáborba utaznak, ahová minden valószínűség szerint nem tart már a csapattal a védő, Szépe János és a támadó, Marin Jurina - mindkettőt az MTK szemelte ki magának. Érdekesség: a bosnyák csatár a kövesdiek házi gólkirályaként ősszel ötször volt eredményes.

Nyitókép: Sztanyiszlav Csercseszov (középen) a teljes szakmai stábbal is találkozott Fotó: fradi.hu 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ugorka
2022. január 05. 12:04
"Miroszlav Romascsenko másodedző, Vlagyimir Panyikov és Paulino Granero erőnléti edzők, Gintaras Stauce kapusedző valamint Eduárd Cgojev orvos is, akiket már Csercseszov vezetett körbe a létesítményben" A magyarok már semmihez sem értenek, hogy minden posztra külföldi kell? Pedig egy külföldinek nyilván többet kell fizetni, hogy eljöjjön otthonról. Eddig azt hittem foci elméletben jók vagyunk...
bunko_jobbos
2022. január 05. 08:54
Már várom, hogy induljon. Érdekes, hogy a Barcelona stb. nem izgatnak annyira, mint ez. Itt minden csapthoz köthető valamilyen érzelmi információ, de a Barca, München, PSG olyan, mintha egy multinacionális cégnek szurkolnék. :-) Röhejes, hogy a Siemens vagy az Alstom nyeri-e a tendert? Kit érdekel?
Isten jobb keze
2022. január 05. 08:53
Rúgják a bőrt minimálbérért! Annyit érdemelnek!
Plebeius magnus
2022. január 04. 20:43
Nyammm. Jöhet a következő rész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!