Ferenc pápa által dedikált mezt kapott Lionel Messi

2022. január 25. 22:02

Egy Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott Lionel Messi, miután az argentin válogatott és a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás labdarúgója tavaly októberben adományozott dedikált PSG-mezt az egyházfőnek.

2022. január 25. 22:02
null
Bánfalvi Szabolcs

A L'Équipe francia sportnapilap internetes oldalán megjelent beszámolója szerint a Vatikáni Sportszövetség hétfőn bejelentette, hogy egy Ferenc pápa aláírásával ellátott vatikáni mezt ajándékozott Lionel Messinek, miután korábban a Paris Saint-Germain támadója a saját mezét adományozta az egyházfőnek. A hétszeres aranylabdás labdarúgó vasárnap vette át a pápa által dedikált mezt Emmanuel Gobilliard-tól, Lyon segédpüspökétől, a 2024-es párizsi olimpia vatikáni küldöttétől – adta hírül az Athletica Vaticana sajtóközleményében.

„Ma

A hit embere, Messi elmondta, milyen fontos volt számára ez a gesztus. Együtt imádkoztunk” – írta a Twitteren Gobilliard püspök, és kitett három fotót a bejegyzésében. Az egyik képen a sárga vatikáni mezt a kezében tartó argentin világklasszis mellett áll a püspök, aki a másik fotón Messi klubtársával, a brazil Neymarral mosolyog együtt, a harmadikon Ferenc pápa írja alá a Gobilliard atya által tartott vatikáni mezt.

 

 

– tette hozzá az Athletica Vaticana. Tavaly októberben Messi elküldött egy általa dedikált saját PSG-mezt a honfitársának, Ferenc pápának, akinek Jean Castex francia miniszterelnök adta át a 158-szoros argentin válogatott csatár ajándékát. Az argentin pápa – nagy futballrajongó, gyerekkora óta a Buenos Aires-i San Lorenzo szurkolója – köszönetét és elismerését fejezte ki Messinek az „egyszerűségéért”.

Messi és a 2013 márciusában pápává választott Jorge Bergoglio ugyanazon év augusztusában találkozott a Vatikánban.

Messi a koronavírus-fertőzéséből felgyógyulva vasárnap játszott újra tétmeccsen a PSG-ben a Reims ellen bajnoki mérkőzésen. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes támadó a 63. percben állt be csereként honfitársa, Ángel Di María helyére, és a 67. percben kiosztott egy gólpasszt Marco Verattinak. Végül a PSG 4-0-ra nyert, a párizsi sztárcsapat tizenegy pontos előnnyel vezeti a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a második Nice előtt.

 

Nyitókép: Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután tizenegyesből megszerezte csapata negyedik gólját a Club Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A-csoport utolsó, hatodik fordulójában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2021. december 7-én. MTI/EPA/Ian Langsdon

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2022. január 27. 10:20
A szocipápának mindent elnéznek. Rothschildokkal, Clintonokkal, meg multicégek vezetőivel szokott mostanában bratyizni az öreg (akik rögtön mennek tovább valami Planned Parenthood partira) aztán fennhangon élteti a "stakeholder capitalism" nevű átnevezett kommunizmust. Kellett egy kis PR attrakció a plebsznek is. - Hé inas! Maguknál mit szoktak nézni esténként a TV-ben? - Focit szentatyám. - És ki a legjobb focista ön szerint? - Hát a Messi. - Akkor dedikálok neki valami szart iziben...
Sany Xepi
2022. január 26. 22:04
Ferenc popa mindennel foglalkozik csak a keresztényüldözéssel nem. Mintha partner lenne benne..
Hasadt Tölgy
2022. január 26. 14:56
Nagyszerű. Sem a futball, se az egyház nem gyarapodott. De a hírek száma igen: eggyel.
Mich
2022. január 26. 10:48
A Pápa nacionalista és populista? Nem éppen ez az, amit nem szabad...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!