Gulácsi Péter remeklésének köszönhetően a Bundesligában: Stuttgart-Leipzig 0-2

2022. január 15. 17:26

Egy héttel ezelőtt Szoboszlai-showról beszélhettünk a Bundesligában. Akkor a szász csapat a magyar támadó remeklésének köszönhetően nyert 4-1-re a Mainz ellen, most pedig egy magyar kapus tett csodát a német élvonalban.

2022. január 15. 17:26
null
Edvi László

Amióta Domenico Tedesco, a 36 éves, valószínűleg szép jövő előtt álló edző irányítja a Leipziget, azóta megszoktuk, hogy a három magyar, Gulácsi Péter, Willi Orban és Szoboszlai Dominik rendre bizalmat kap. A Stuttgart-Leipzig találkozóra is

mindhárom honfitársunkat jelölte a kezdőcsapatba

, akik annak rendje, és módja szerint elkezdték a bemelegítést. Ám sajnos ekkor történt valami, ami nem megszokott a mérkőzések előtti rituálék során. Szoboszlai Dominik ugyanis ekkor dőlt ki a sorból!

Az első hírek szerint izomsérülést szenvedett.

Reméljük nem súlyos a dolog, és csak óvatosságból kellett kihagynia a mérkőzést.

Ennek örülhettek a kiesés ellen küzdő stuttgartiak, mert az őszi találkozásuk során a magyar támadó két gólt is szerzett, ezek voltak az első találatai a német elsőosztályban. Ráadásul jó formában kezdte a 2022-es évet is, a múlt héten gólt lőtt, gólpasszt adott, és még volt egy gólpassz-értékű megmozdulása is.

Így nélküle, „mindössze” két honfitársunkkal kezdett a szász csapat, bár így is

kétszer annyi magyar volt a piros mezeseknél, mint német.

Jól kezdett a Leipzig, és már a 10. percben vezetést szerzett. A stuttgarti Mavropanos egy közelről érkező labdába kézzel ütött bele, és a játékvezető 11-est ítélt a lipcseieknek. Mondhatni „szokás szerint”, ugyanis ebben a bajnokságban Orbanék végezhették el a legtöbb büntetőt. Sőt, a közelmúltban amikor ez a két gárda találkozott, mindig volt rúgás a 11-es pontról. Ezúttal André Silva

a jobbra vetődő Müller-kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt. 0-1.

Ez már a nyolcadik gólja annak a csatárnak, aki tavaly remekelt Frankfurtban, de a korábbi lipcsei edzőnél, Jesse Marchnál nem teljesített jól.

Ezt követően eléggé unalmasra sikerült a félidő további része. A hátrányba került Stuttgart nem tudott érdemben hozzátenni a mérkőzéshez az üres stadionban. Gulácsinak két gyengébb lövést kellett hárítania, de nagyobb bravúrt nem kellett bemutatnia.

Hiába jelölte Domenico Tedesco a csapatba Szoboszlai Dominikot, ezúttal nem adhatott neki tanácsokat. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Hiába jelölte Domenico Tedesco a csapatba Szoboszlai Dominikot, ezúttal nem adhatott neki tanácsokat. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
A második félidőben viszont sorban produkálta a bravúrokat. Nagyobbnál nagyobbakat!

Az 56. percben szabadrúgás után Kalajdzic fejelt közelről, ekkor látványosan védett. Nagy mutatvány volt, de ezt a folytatásban még fokozni is tudta.

A 63. percben Mangala bombaerős lövését a levegőben úszva, gyönyörű mozdulattal ütötte ki a bal felső sarok elől!

Majd jött a teljesítményének megkoronázása: a 67. percben Führich szabadrúgása után Anton fejesét

a léc alól tolta ki, már-már földöntúli bravúrral.

Ha nem Gulácsi véd, akkor valószínűleg 3-1-re vezetett volna a Stuttgart, így viszont maradt az 1-0, a lipcseieknek.

Aztán Péter sokadik bravúrja után a szászok a második félidőben vezetett első támadásukból eldöntötték a találkozót: Nkunku állította be a végeredményt:

Stuttgart-Leipzig 0-2

A mérkőzés legjobbja egyértelműn a nyolc védést bemutató Gulácsi Péter volt, szinte biztos,hogy bekerül majd a forduló válogatottjába! Az RB Leipzig pedig már csak három pontra van a Bajnokok Ligájában való indulásra jogosító helytől. 

 

 

A nyitóképen: Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa óriási bravúrokat mutatott be Stuttgartban.

MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2022. január 17. 06:19
Ja, és Orbán Vilmos Tamást is.
OrangeOrder
2022. január 16. 13:43
Akár Lipcsét is szabad írni ám! ;)))
OberEnnsinnen
2022. január 16. 11:49
Ez az egész már csak manipulációs bohóckodás, a futballjátékhoz kevés a köze.
lantose70
2022. január 16. 10:36
nemzetáruló szivárványos migránssimogató sorosbérenc. Nincs miért lájkolni. Vak tyúk is talál szemet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!