Az MTK klasszisai aggódnak: Nem lesz ennek jó vége, hiszen évek óta csak a tűzoltás folyik!

2022. február 17. 11:16

Bár legutóbb bravúros győzelmet arattak a kék-fehérek a Puskás Akadémia otthonában, ezzel együtt a csapat ádáz harcot vív a kiesés ellen. Vajon az MTK klasszisai hogyan élik meg, hogy a korábbi bajnokcsapat NB I-es tagsága komoly veszélybe került?

2022. február 17. 11:16
null
Vámos Tamás

Boda Imre

az MTK 1987-es bajnokcsapatának válogatott támadója 

A mai labdarúgást rengeteg érdek és furcsa dolgok sorozata szövi át

„Viszonylag keveset járok MTK-meccsre, hiszen az év nagy részét Görögországban töltöm. De amikor itthon vagyok, néha kimegyünk a Hungária körútra korábbi csapattársaimmal, Gáspár Józsival és Kékesi Rezsővel. S nem kell agykutatónak lenni, hogy az ember lássa: a mai labdarúgást rengeteg érdek és furcsa dolgok sorozata szövi át, nehezen lehet kibogozni, hogy ki, mit, miért tesz, hosszú évek óta egészen másról szól ez az egész, mint magáról a játékról. Hozzáteszem: nem biztos, hogy én látom jól, és 100 százalékig nekem van igazam. A klubban manapság zajló viszonyokról nem sokat tudok, és bár természetesen örülnék, ha szárnyalna a csapat, érzelmileg ma már sajnos nem nagyon érintenek meg a csapat körüli történések…" 

Fülöp Ferenc

az MTK korábbi középpályása és klubigazgatója

Egyértelmű, hogy sokkal több van ebben a csapatban!

„Nagyon nehezen élem meg ezt a gyengébb szereplést, hiszen ha a keret összetételét megvizsgáljuk, egyértelműen kijelenthető, sokkal több van bennük a jelenlegi helyezésnél. Remélem, mindez rövid időn belül meg is látszik majd a csapat teljesítményén. A hazai mérkőzésekre rendszeresen kijárok, de félig meddig kívülállóként csak annyit mondhatok: akkor indulunk el majd tartósan felfelé, ha a jelenlegi szakmai stáb megtalálja legerősebb összeállítást. Egyelőre csupán egy-egy bravúrra vagyunk képesek, s mivel nem sikerül sorozatban győznünk, a kieső zóna elkerüléséért harcolunk. S ez igen csak elszomorít…” 

A Gáspár József és Lőrincz Emillel felálló MTK ellen a Ferencváros is rendre szenvedett Fotó: MTI/Németh Ferenc
A Gáspár József és Lőrincz Emillel felálló MTK ellen a Ferencváros is rendre szenvedett Fotó: MTI/Németh Ferenc

Gáspár József

az MTK 1987-es bajnokcsapatának válogatott kapusa 

Teletömjük a keretet légiósokkal vagy inkább az MTK-kötődésű futballistákra építünk?

„A megoldáshoz eléggé vissza kéne menni az időben, hiszen ez a hullámzás legalább egy tíz éve tartó folyamat: utoljára a 2007/08-as szezonban nyertünk bajnokságot, azóta eléggé kiszámíthatatlan a teljesítmény, többször ki is estünk. A történtekért a vezetőknek is nagyobb felelősséget kellene vállalniuk. Nagyon félek, hogy nem lesz ennek jó vége, hiszen évek óta csak a tűzoltás folyik a klubban! Természetesen bízom abban, hogy nem esünk ki, de

végre el kéne dönteni azt is, melyik irányba menjünk tovább?

Teletömjük a keretet légiósokkal vagy inkább az MTK-kötődésű futballistákra építünk, és melléjük igazolunk egy-két kiemelkedő képességű külföldi labdarúgót? Én az utóbbi modell mellett teszem le a voksomat…” 

Híres Gábor 

az MTK 1987-es bajnokcsapatának válogatott középhátvédje 

Hol vannak a Sándor Károly Akadémia tehetségei?

„Azért is nagyon nehezen élem meg ezt a szereplést, mivel az MTK örökre a szívem csücske marad, éppen ezért azt szeretném, ha huzamosabb ideig az NB I-ben szerepeljen. Legutóbb bravúros győzelmet arattak a listavezető Puskás Akadémia otthonában, ha így tudják folytatni, benn marad a csapat; az teljesen egyértelmű, hogy az MTK-nak a nevéhez, a hagyományaihoz méltóan kellene szerepelnie. Ehhez minden feltételt biztosítani kell, megfelelő igazolásokkal és magas színvonalú szakmai munkával. Még egyszer nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy egy élvonalbeli tapasztalattal nem rendelkező, rutintalan fiatalembert ültessenek a kispadra. S azt se feledjük: az MTK hosszú éveken át híres volt a legendás utánpótlásáról, a Sándor Károly Akadémia csak úgy ontotta a tehetségeket. Manapság pedig mit láthatunk? Jó esetben egy-két saját nevelésű játékos van a pályán. Az a koncepció nagyon nem jó irány, hogy külföldiekkel tömjük tele a kezdőcsapatot… 

Lőrincz Emil

az MTK kétszeres bajnok, válogatott hátvédje 

„Jelen helyzetben egyértelmű, hogy szükség van a rutinos, minőségi játékosokra”

Természetesen nem örülök a jelenlegi szereplésnek, de nem látok a színfalak mögé, így nem tudom, hogy pontosan mi is történik a klubnál. Mindenesetre az beigazolódott, hogy

egy bizonyos szint felett, csak fiatal tehetségekkel nem lehet első osztályú minőséget produkálni.

Hiszen az NB I már elég színvonalas, így rutintalan labdarúgók nem tudnak hétről hétre eredményesen élethalálharcot vívni a bennmaradásért. Ez a jelenség volt az elmúlt jó pár évben a jellemző: ideig-óráig eredményesek tudtunk lenni, de a sok fiataltól nem lehetett elvárni, hogy hosszú távon eredményes futballt produkáljanak. Jelen helyzetben még inkább egyértelmű, hogy szükség van a rutinos, minőségi játékosokra, akik mellett a fiatalok fel tudnak nőni a feladathoz. A téli igazolásokat látva bizakodó vagyok, hiszen a klubvezetés szemmel láthatóan törekedett arra, hogy idősebb, minőségi futballisták is legyenek a keretben”

  Nyitókép A feje tetejére állt az NB I! Nem csak az MTK, az Újpest is a kiesés ellen harcol... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. február 28. 16:17
Mikor Németh Krisztián elment,....,Gera, Schön,...! GARAMI, VEREBES!!! AKADÉMIA!!!!!!!!! +++ A hűség: KANTA!!!!
Box Hill
2022. február 21. 22:01
Sándor, Bödör, Kuti, Molnár, Szimcsák. Ez a csatársor féllábbal is több gólt rúgott volna, mint 16-ot 21 meccsen.
benedek77
2022. február 21. 16:30
Az hogy egy kis, falusi csapat lehet a listavezető az NB1-ben, mindent elárul a hazai viszonyokról.
antares007
2022. február 17. 15:58
Menjetek el dolgozni ti világra szóló klasszisok a bús borongós pics--ba ezzel a hatodosztályú elmebeteg magyar focival és a sok stadionépítő(nyíregyházán waze)retkes tolvaj bandával,normális bért adjatok a tanároknak ne ezeket a semmitérő ócska un.focistákat tömjétek pénzzel,egy ilyen agyilag rokkant labdakerge tő 10x annyit keres,mint egy tanár.De legalább ha vmit is fel tudnának mutatni ezek a piócák,olyanok ,mint az országot fosztogató gazdáik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!