Nemet mond Putyinra a Nemzetközi Dzsúdószövetség is

2022. február 27. 11:57

A Nemzetközi Cselgáncsszövetség hivatalos közleménye szerint az Ukrajnában zajló háborús konfliktus fényében az International Judo Federation (IJF) Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöki és nagyköveti státuszának felfüggesztése mellett döntött.

2022. február 27. 11:57
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Ez azért érdekes, mert az IJF elnöke, Vizer Mariusz kivételesen jó kapcsolatot ápolt az orosz elnökkel, aki a hazánkban rendezett korábbi világbajnokságok idején is szinte állandó vendég volt Budapesten, az IJF magyarországi székhelyén.

A 2017-es budapesti világeseményen is díszvendég volt Vlagyimir Putyin, aki maga is – egyéb harcművészeti ágak mellett a cselgáncsban is jeleskedett fiatalabb korábban, sőt a világ leghíresebb feketeövesének tekinthető. Egyértelműen látszik, hogy Putyin harcművészetekben való jártassága és ott köttetett barátságai a Kremlben is megjelentek.

Sokszor emlegették az elnökhöz közel álló körök a belső mondást:

„Üdvözöljük az oroszországi „judokrácia” korszakában, ahol úgy tűnik, hogy aki együtt fut, együtt marad.”

Putyin még 2014-ben Viktor Zolotov vezérezredest nevezte ki az Oroszországi Nemzeti Gárda (Roszgvardija) igazgatójává és az Oroszországi Biztonsági Tanács tagjává. Putyin elnök közeli munkatársa, Zolotov 13 éven át volt a személyes biztonsági részlegének vezetője – és természetesen Putyin egyik sparringpartnere.

Putyin 2014-ben nyolcadik danos mester lett – ez a sportág egyik legmagasabb szintje –, és 2008 óta volt máig a IJF tiszteletbeli elnöke és a sportág nagykövete.

A nyitóképen: Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz cselgáncsválogatott edzésén vesz részt Szocsiban 2019. február 14-én.MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2022. március 02. 10:14
Szerintem fogunk még olvasni ennél nagyobb zagyvaságokat is. Putyin pedig ezt olvasva azonnal visszahívta az orosz csapatokat... És sírva fakadt. A röhögéstől.
EBart0k
2022. március 02. 10:14
"Egyértelműen látszik, hogy Putyin harcművészetekben való jártassága és ott köttetett barátságai a Kremlben is megjelentek." Micsoda zagyvaság.
NorthernOutlaw
2022. február 28. 03:11
8 dan? Miért nem játszák le Klicskóval? Nem kellene a vérontás, Klicsko vs Putyin. Mondjuk elég egyoldalú meccs lenne :)
csalánlevél
2022. február 27. 13:36
A cselgáncs lényege, hogy az ellenfelet egyensúlyvesztési helyzetbe kell hozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!