Marco Rossi váratlan kijelentése: Szoboszlai nem boldog Lipcsében!

2022. március 17. 20:54

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nápolyi Radio Kiss Kissnek nyilatkozott.

2022. március 17. 20:54
null
Vámos Tamás

A számos témát érintő beszélgetés során szóba került a magyar futball legpiacképesebb játékosa, Szoboszlai Dominik is.

Köztudott, hogy mielőtt a válogatott középpályás 2020 decemberében Salzburgból az RB Leipzighez szerződött, a rengeteg kérő között jelen volt az SSC Napoli is.

Marco Rossi a nápolyi rádióadó kérdésére őszintén elmondta a véleményét a kulcsjátékosáról:

„Számomra teljesen egyértelmű, hogy Szoboszlai nem boldog Lipcsében, hiszen amióta Domenico Tedesco a vezetőedző, jóval kevesebbet játszik, mint korábban.

Lenne egy jó tanácsom: most kellene lecsapni rá, hiszen van rá esély, hogy áron alul ki lehet vásárolni a szerződéséből,

és ez gazdasági szempontból sem elhanyagolható szempont. Ezzel együtt nem szabad türelmetlennek lennie, hiszen olyan kiváló játékosok vannak előtte, mint Dani Olmo vagy Emil Forsberg”

Szoboszlai Dominik 2020 decemberében 22 millió euróért szerződött a Red Bull Salzburgtól a német testvércsapathoz, az RB Leipzighez, amelyben az első félévben – makacs sérülése miatt – egyáltalán nem jutott szóhoz, és bármennyire türelmes volt vele Marco Rossi, lemaradt a nyári – részben hazai rendezésű – Európa-bajnokságról is.

Szoboszlai (jobbra) a magyar válogatottban hívhatja fel újra magára a figyelmet Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Szoboszlai (jobbra) a magyar válogatottban hívhatja fel újra magára a figyelmet Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai Jesse Marsch – aki remekül ismerte Dominikot, hiszen a Salzburgnál is a játékosa volt – még kiemelten számított Szoboszlaira, aki remek formába is lendült: 19 mérkőzésen 7 gól és 4 gólpassz volt a mérlege. Marschnak viszont tavaly (alig öt hónap után) decemberben távoznia kellett, amit honfitársunk is megérzett:

Domenico Tedesco ugyanis jóval ritkábban számít rá, eddig mindössze négyszer jelölte az RB Leipzig kezdőcsapatába,

összesen 12 mérkőzésen lépett pályára.

Szoboszlai Dominik is tagja Marco Rossi Szerbia és Észak-Írország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretének, így akár a két barátságos találkozón nyújtott kiemelkedő teljesítményével is meggyőzheti Tedesco mestert – vagy éppen felhívhatja magára a Napoli szakmai stábjának figyelmét…     

Nyitókép: Domenico Tedesco és Szoboszlai Dominik - távolodóban? Fotó: MTI/EPA Filip Singer

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Ló
2022. március 18. 20:25
Nézzétek, az EU bajnokságai tele vannak szlovák, román, cseh. lengyel játékosokkal, plusz a délszlávok. Ha egy magyar nagy nehezen helyzetbe kerül, érdekes módon lesérül, kispadra kerül, kölcsönadják, oszt dögöljön meg. Ez is a focirasszizmus része, s a FIFÁnak milliárdos büntetés járna ki.
quantum
2022. március 18. 11:01
Minek ment a Lipcsébe? Semmivel nem jobb ott mint a Salzburgban.
sosringli-babbal
2022. március 18. 00:52
Ez a "Radio Kiss Kiss" egy kissé khm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!