Sem Fucsovics, sem Piros nem tudta Davis-kupa nagydöntőbe vinni a csapatot a bravúr párosgyőzelem után

2022. március 05. 09:02

Piros Zsombor vívta a párharcot eldöntő utolsó meccset a Davis-kupa világcsoportjában az ausztrálok ellen. A tegnapi 1-1 után párosban Marozsán Fábián és Valkusz Máté révén hozzánk került az előny, a legjobbunk, Fucsovics Márton azonban vereséget szenvedett az ausztrálok legjobbjától, Alex de Minaurtól, így az utolsó egyes döntött arról, ki jut a sorozat nagydöntőjébe.

2022. március 05. 09:02
null
Balázs Boldizsár

A tavalyi Davis-kupa nagydöntőn kis híja volt, hogy nem szereztük meg a valaha volt első párharc győzelmünket a teniszvilág legjobb  nemzetei között: az ausztrálok ellen a junior Grand Slam-bajnok Piros Zsombor bravúrgyőzelme után Fucsovics egy döntő szett tiebréknyire jutott ettől.

Időközben a kinevezése óta minden elvárást messze felülteljesítő Davis-kupa kapitányt, Köves Gábort a szövetség lecserélte Fucsovics Márton edzőjére, Nagy Zoltánra. 

A sorsolás úgy hozta, hogy az új kapitány első párharcán éppen az ausztrálok ellen vívhatjuk ki az újbóli bejutást a Davis-kupa nagydöntő csoportkörébe. A feladat keményebb, mint a tavalyi bravúr lett volna. Egyrészt, semleges, sőt európai pálya helyett idegenben játszunk, másrészt az ausztrálok legjobbja, Alex de Minaur mellé ezúttal másodiknak egy többre hivatott játékost, az idényt tornagyőzelemmel kezdő Thanasi Kokkinakist nevezték egyéniben. 

A tegnapi első nap során, még a klasszikus Davis-kupa lebonyolításnak megfelelően mindkét csapat legjobbja a másik második számú játékosával játszott. (Annyiban már a világcsoport első fordulójába is betüremkedett a Davis-kupa szétverésének szelleme, hogy csak két nyert szettig tartanak a meccsek.) Tegnap nem dőlt el semmi, Fucsovics megverte Kokkinakist, De Minaur a második emberünket, Piros Zsombort.

Ma hajnalban hatalmas meglepetésre

Marozsán Fábián és Valkusz Máté párosban előnyhöz juttatták a magyar csapatot,

miután legyőzték a párosban olimpia érmes John Peersszel felálló ausztrálokat.

Ezzel a szombat kora reggeli órákban játszott két egyes meccsből elég egyetlen győzelem, hogy ismét ott legyen a magyar tenisz az elitnemzetek klubjában jövő ősszel.

Az első számú emberek összecsapásán Fucsovics Márton ezúttal nem került olyan közel a párharchoz, mint tavaly Torinóban, mindkét szoros szettet elveszítette. Az elsőt tiebrékben, a másodikat egy brékkel.

Így Piros Zsombor juttathatja tovább a csapatot az utolsó meccsen, Thanasi Kokkinakis ellen. A mérkőzés itt követhető figyelemmel. 

Frissítés:

Piros Zsombornak nem sikerült a bravúr, Kokkinakisék jutottak a szeptemberi nagydöntőbe, a magyar csapat ezzel párhuzamosan a Világcsoportban maradásért játszik majd.

Nyitókép: Piros Zsombor az ausztrál Alex de Minaur ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn a sydney-i Ken Rosewall arénában 2022. március 4-én. MTI/EPA/Dan Himbrechts

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!