Szilágyi Áron az adható legmagasabb állami kitüntetést kapta

2022. március 15. 09:18

Áder János leköszönő köztársasági elnök polgári tagozatban a Magyar Érdemrend nagykeresztjével tüntette ki a háromszoros olimpiai bajnok vívót.

2022. március 15. 09:18
null

A magyar állampolgárnak adható legmagasabb állami kitüntetését vette át a március 15-i állami ünnepségen Szilágyi Áron, aki Tokióban elért történelmi sikerével, a zsinórban nyert három olimpiai bajnoki címével minden idők legnagyobb vívói és magyar sportolói közé emelkedett.

Ő az első nagykereszttel díjazott sportember, aki az aktív pályafutása során (hétvégén Budapesten, a BOK-csarnokban vív Világkupán; a belépés ingyenes), tehát kizárólag példátlan sporteredményeivel érdemelte ki az elismérést. Egy újabb jel arra, hogy vélhetőleg ő a legnagyobb magyar sportoló valaha – a Mandiner olimpiai print lapszáma is emellett érvelt.

A sportolók közül a pekingi téli olimpián főszerepet játszó Liu-testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang középkereszttel került kitüntetésre. Az olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolya-vegyesváltó többi tagja, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Krueger John-Henry a polgári tagozat okleveles kitüntetésében részesült.

Nyitókép: a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron a Magyar Érdemrend nagykeresztjével. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoel
2022. március 20. 21:47
"Egy újabb jel arra, hogy vélhetőleg ő a legnagyobb magyar sportoló valaha" Nem angolok vagyunk!! Magyar nyelven ezt úgy mondják, hogy vélhetőleg ő a valaha volt legnagyobb magyar sportoló. A webszerkesztői háttérmunka mellett a mondatszerkesztési képesség is meredeken megzuhant itt!
GyurkaPista
2022. március 17. 16:04
Brávó! Spotolóként, emberként egyaránt példakép!!! A legjobb helyre került a Nagykereszt!
states
2022. március 17. 16:03
Gratulálunk.
anegy_
2022. március 17. 16:03
Gratulálok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!