Visszavonult Magyar Márk, a téli olimpiáról balszerencsés módon lemaradt műkorcsolyázó

2022. március 22. 19:54

Pozitív koronavírusteszt miatt Magyar Márk páros műkorcsolyázó nem indulhatott párjával, Chtchetinina Iouliával a pekingi téli olimpián, s ennek hatására a duó a márciusi világbajnoki részvételt sem vállalta, és Magyar befejezte pályafutását.

2022. március 22. 19:54
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint írtuk, a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk műkorcsolya páros a tavalyi világbajnokságon elért 14. helyével szerezte meg a kvótát a téli olimpiára, viszont Magyar pozitív PCR-tesztet produkált Pekingbe érkezve, emiatt a magyar bajnok kettős nem vehetett részt az ötkarikás játékokon. Pedig az olimpiára készülő duónk az előkelő hatodik helyen végzett a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon idén januárban.

Az eredeti tervek szerint a Chtchetinina, Magyar kettős indulni akart a március 23-án kezdődő műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, valamint a 31 éves Magyar a szezon végére tervezte a visszavonulását. Azonban a Pekingben történtek miatt bizonytalanná vált a duó világbajnoki szereplése.

Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk mutatja be páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 12-én. MTI/EPA/Toms Kalnins
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk mutatja be páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 12-én. MTI/EPA/Toms Kalnins

Ennek kapcsán Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség műkorcsolya szakági sportigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában elárulta, sokat beszélgetett Magyarral és Chtchetininával a vb-részvétel lehetőségéről, de végül nem vállalták az indulást.

– nyilatkozta a szakvezető, aki megerősítette, hogy Magyart kifejezetten megviselték a történtek, mert nagyon sokat dolgozott az olimpiai részvételért. Ezzel Magyar befejezte pályafutását, Chtchetinina pedig párt keres magának a jövőre vonatkozóan.

A franciaországi Montpellier-ben március 23. és 27. között zajló világbajnokságon műkorcsolyában a női mezőnyben Láng Júlia, a férfiaknál Vlasenko Aleksandr indul magyar színekben, míg jégtáncban az Ignateva Mariia, Szemko Danyiil Leonyidovics páros képviseli Magyarországot.

„Több mint tizenegy éve nem volt magyar férfi versenyző világbajnokságon, most van, már ez is hatalmas eredmény. Nagyon fiatal csapattal vágunk neki a küzdelmeknek, a tapasztalatszerzés lehet a fő célunk.” – közölte Vardanjan Gurgen a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hivatalos honlapján.

 

Nyitókép: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a kűrjét mutatja be a párosok versenyében a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 13-án. MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!