A Szörny gólt lőtt, Samy Mmaee hisztizett, kétgólos hátrányból állt föl a Puskás a Fradi ellen!

2022. április 03. 22:26

A forduló legpikánsabb mérkőzését vasárnap este játszották az NB I-ben, a Ferencváros látogatott Felcsútra, ahol január végén, Sztanyiszlav Csercseszov debütáló mérkőzésén a Puskás Akadémia egyszer már megtréfálta (1-0-ra győzte le) a bajnokcsapatot!

2022. április 03. 22:26
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Az első félidőben azoknak lett igazuk, akik azt állították: az orosz mester keze alatt egyre stílusosabban játszó Fradi ezúttal simán legyőzi egyik legfőbb riválisát, hiszen a 4. percben hiába szerzett lesgólt a Puskás Akadémia, a bajnokcsapat fokozatosan átvette a játék irányítását.

A fölény a 18. percben érett góllá, amikor egy nagyon szép vendégtámadás végén, a télen a görög PAOK Szalonikitől – kifejezetten Sztanyiszlav Csercseszov kérésére – a Ferencvároshoz érkező Anderson Esiti lőtt bombagólt Nguen Tokmac visszagurításából.

Érdekesség:

(az elsőt még a Göztepe futballistájaként lőtte a török élvonalban), nem véletlen, hogy a látványos találata után a fejét fogta – még ő sem hitte el, hogy betalált!

Kisebb csoda: Anderson Esiti nem csak remekül védekezett - gólt is szerzett! Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Kisebb csoda: Anderson Esiti nem csak remekül védekezett - gólt is szerzett! Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A második játékrész szinte rögtön Fradi-góllal kezdődött: a mérkőzés folyamán többször is remek labdákat osztogató Olekszandr Zubkov ezúttal Ryan Mmaee-t ugratta ki a leshatáron, a zöld-fehérek házi gólkirálya pedig magabiztosan lőtte el a labdát a hazai kapus, Tóth Balázs mellett.

Ekkor már mindenki számolgatott, és azt mondogatta a Pancho Aréna lelátóján, hogy eldőlt a bajnoki cím, hiszen a Ferencváros előnye 10 pontra nőtt - ám ekkor a PAFC hirtelen megrázta magát!

Előbb a zöldek ellen már negyedik találatát szerző Libor Kozák (a nyurga cseh szinte csak a Fradi ellen tud eredményes lenni a magyar élvonalban) fejelt védhetetlenül Dibusz Dénes kapujába - a Ferencváros belső védői Baluta beadásánál enyhén szólva elaludtak -, ám a hidegzuhany csak ezután következett számukra: a feltűnően indiszponált Samy Mmaee a második vendégtalálatnál is hibázott, a berobbanó Patrizio Stronatit találta telibe, akiről a labda a hálóba pattant.

Sőt, a marokkói válogatott védő néhány perccel később rátett még egy lapáttal: újabb rossz helyezkedése és bénázása után az Ukrajnából elmenekülő, a mérkőzésen végig agilisan és veszélyesen játszó iráni, Sahab Zahedi került kecsegtető helyzetbe, de a Fradi szerencséjére nem találta el a kaput.   

teátrális mozdulatokkal kérte számon, hogy tulajdonképpen miért is kell idő előtt elhagynia a pályát, de az orosz-oszét mester egy pillanat alatt rendet tett: ellentmondást nem tűrően jelezte a légiósnak, hogy neki most már csak a kispadon jut hely!

A Puskás egyenlítését követően mintha mindkét csapat megnyugodott volna, a bajnokcsapat játékosai a vészjósló percek után rájöttek arra: nekik tulajdonképpen az egy pont is megfelelő Felcsútról, így a hátralévő 20 percben érdemleges eseményt nem is tudtunk feljegyezni.

Ha csak azt nem, hogy a tabellát így is hét pont előnnyel vezető Ferencvárosnak sok izgulnivalója nincs, hiszen, ha a hátralévő hét fordulóban csak a papírforma-győzelmeket behúzza, újra aranyérmes lehet.

Jellemző, amit a találkozó lefújása után az egyik Fradi-szurkoló mondott:

A lényeg, hogy megmaradt a hétpontos előnyünk, így nem is tudom elképzelni, hogy ne mi legyük újra az elsők! A következő fordulóban a halovány Debrecent lendületből kell verjük, utána Honvéd és az Újpest ellen presztízsből nyernünk kell! Ha pedig ez a három győzelem meglesz, Pakson még ki is kaphatunk, így szerezve örömöt Böde Daninak, hiszen az utolsó három fordulóban gálamérkőzések következnek: a Zalaegerszeget valamint a szerintem két kiesőt, az MTK-t és a Gyirmótot többgólos vereséggel küldjük a másodosztályba!

Nyitókép Ryan Mmaee-ra nem lehet panasz: ezúttal is eredményes volt! Fotó: MTI/Vasvári Tamás   

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 04. 13:59
Azért a szurkolóknak kell nyilatkozniuk, mert a játékosok közül csak elvétve beszél néhány magyarul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!