Dögunalmas első félidő után De Bruyne-villanás, minimális City-előny, a Liverpool már fél lábbal a négy között

2022. április 06. 02:42

A keddi, két BL-nyolcaddöntőn papírforma eredmények születtek.

2022. április 06. 02:42
null
Vámos Tamás

A Manchester City – Atlético Madrid meccs előtt Sepp Guardiola udvariaskodott egy sort, mondván „kissé aggaszt az összecsapás, hiszen Diego Simeone mindig remek csapatot hoz össze, amelyen ráadásul nehéz fogást találni, no, és az is köztudott róla, hogy remekül fel tudja tüzelni a játékosait”.    

Válaszul az Atlético mestere – szokásához híven  - nem sablonnyilatkozatot adott:

„Amellett, hogy Guardiola rendkívül tehetséges szakember, óriási szerencséje is van, hiszen fantasztikus képességű játékosokkal dolgozhat együtt”

Mellesleg:

Ám hiába az extraklasszis játékosok, azoknak lett igazuk, akik a párharc első felvonásától nem túl sokat vártak. Ugyanis egy rendkívül unalmas első félidőt hozott a mérkőzés, kívülállóként úgy tűnt, mintha a két mester akarná a legjobban, hogy eredményesek legyenek a játékosaik.  Vagy akár úgy is fogalmazhatnánk: a totális futball csődje volt az a biztonsági játék, amelyet a két csapat bemutatott, rengeteg passzal „megfűszerezve”- és ezt nem lehetett a zuhogó esőre fogni. A gólhelyzet nélküliségben természetesen hatalmas szerepet játszott az Atlético felállása, hiszen Simeone mester ugyan hiába nevezett be kétszemélyes csatársort (Joao Félix, Griezmann), a madridiak az első játékrészben tulajdonképpen 5 – 5 – 0-s formációban, kétsoros védőfallal álltak fel. Az argentin szakember nyilván úgy gondolkodott: Manchesterben körömszakadtáig védekeznek, „hazavisznek” egy 0-0-t, és hazai környezetben pedig eldöntik a továbbjutást. Bernardo Silváékat annyira meglepte az Atléti defenzív játéka, hogy az első 45 percben – lövőhelyzetig sem jutottak!

A madridiak szinte csak védekeztek, Griezmann (balra) alig ért labdába Fotó: MTI/AP Dave Thompson
A madridiak szinte csak védekeztek, Griezmann (balra) alig ért labdába Fotó: MTI/AP Dave Thompson

Ebbe az idillbe rondított bele a fordulás után Kevin De Bruyne, aki előbb majdnem szabadrúgásból talált be, majd következett a 70. perc: a hirtelen vörös klasszis az éppen az akció előtt beálló Philip Foden remek passza után egyből tempóelőnybe került, és a tehetetlen – eddig jobbára csak az időt húzó - Oblak mellett a hosszú sarokba lőtt. Bármennyire meglepő: ez volt De Bruyne első gólja az idei BL-szezonban – összesen pedig éppen ötven meccsen tizenegyedszer talált be a legrangosabb európai kupasorozatban.  

S bár a gól után már több helyzetecske kialakult – jobbára a hazai oldalon - a végeredmény már nem változott. A 0-0-val nyilván az Atlético Madrid lett volna elégedett, ha sikerül De Bruyne találatára rárúgni még egyet, a City öröme lett volna teljesebb; azt, hogy az 1-0 végül kinek jó végeredmény – majd a visszavágó után kiderül…

A játéknap másik mérkőzésén:

Benfica – Liverpool 1-3 (0-2)

Gólszerző: Darwin Núnez (49.) ill. Konaté (17.), Mané (34.), L. Diaz (87.)

Nyitókép Kevin De Bruyne ismét főszerepben! Fotó: MTI/EPA Peter Powell

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!