30 nap múlva újra vizes vb Magyarországon - 32 milliárdba kerül a rendezés, 180 ezer szurkolót várnak!

2022. május 18. 13:13

Wladár Sándor szerint feszített tempó szükséges az elkövetkező 30 napban, de a cél, hogy a FINA-világbajnokság újra a sport ünnepe legyen.

2022. május 18. 13:13
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint azt a Magyar Úszó Szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a FINA Büro 100 nappal ezelőtt döntött úgy, hogy a visszalépő Fukuoka helyett ismét hazánk rendezheti a vizes világeseményt.

- 2013-ban pályáztunk, 2017-ben Mexikó visszalépése után már egyszer megkaptuk a vizes világbajnokság rendezési jogát, aztán újra vágyakoztunk e lehetőség után, majd újra beugróként bizonyítjuk, hogy hazánk ismét világszínvonalú eseményt tud rendezni. A világ több milliárd szurkolója ismét Magyarországra, ezen belül Budapestre, valamint a társrendező városokra, Szegedre, Sopronra és Debrecenre figyel majd. Most már a célegyenesben vagyunk, úgy is fogalmazhatnék:

Wladár Sándor (balra), az úszó- és Vári Attila a vízilabda-szövetség elnöke is bizakodva várja a világbajnokságot Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)
Wladár Sándor (balra), az úszó- és Vári Attila a vízilabda-szövetség elnöke is bizakodva várja a világbajnokságot Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Szántó Dávid egy-két technikai részletbe avatta be a jelenlévőket.

- A világbajnokság érmeit Németországban, készítik, egyediségük, hogy kézzel csiszolják őket, így nem lesz két egyforma medália. Joggal kérdezhetik, miért nem Magyarországon készíttetjük el, nos, a válasz roppant egyszerű: a rövid határidő miatt hazánkban egy cég sem vállalta a legyártást.  

A képen: Az idei FINA vizes világbajnokság hivatalos érmeit ma mutatták be a sajtónak. Fotó: Mandiner
A képen: Az idei FINA vizes világbajnokság hivatalos érmeit ma mutatták be a sajtónak. Fotó: Mandiner

  A szervezőbizottság operatív igazgatója bejelentette: éppen mától, május 18-tól indult el a jegyértékesítés a fina-budapest2022.com oldalon, az úszóversenyekre (Duna Aréna) 1500 és 19 000 forint közötti helyárak lesznek, a vízilabda-mérkőzésekre 4-8000 forintba kerülnek majd a belépők (a fináléra a legdrágább belépőért 24 000 forintot kell kifizetni), míg a nyílt vízi úszásra Budakalászon, a Lupa Beachen kerül sor, különlegesség: a 3 000 foriontos belépővel a teljes napot a helyszínen lehet tölteni. 

A szlogenünk „Make History”, azaz „Csináljuk történelmet!”, amit közösen írunk, de a középpontban a szurkolók és a versenyzők lesznek. A nevezési határidő június 8. és hogy mennyire várja az egész világ az eseményt, jelzi: eddig 180 ország jelezte részvételét, a jó hangulatra pedig garancia, hogy a világ öt földrészéről mintegy 180 ezer szurkolót várunk!

A Nemzeti Sportügynökség vezetője, Mihók Attila röviden és lényegre törően közölte: a világbajnokság nettó rendezési költsége 27 milliárd forint (ez az elkövetkező egy hónapban a dollár- és euróárfolyamok függvényében még változhat), ehhez jön még a FINA-nak fizetendő 4,5 milliárdos jogdíj, tehát mintegy 32 milliárdba kerül a vébérendezés.

Előttem az utódom! Kemény Dénes (balra) a férfi vízilabda-válogatott korábbi és Märcz Tamás a jelenlegi szövetségi kapitány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Előttem az utódom! Kemény Dénes (balra) a férfi vízilabda-válogatott korábbi és Märcz Tamás a jelenlegi szövetségi kapitány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatottal három olimpiai aranyérmet nyerő legenda játékosként és edzőként is átélte, milyen felemelő érzés és egyben mekkora felelősség is hazai közönség előtt szerepelni.

- Kétélű dolog a hazai szereplés, hiszen

 A végső cél pedig az, hogy a magyar vízilabdasport Mekkájában, a Margitszigeten a döntő után a magyar himnusz csendüljön majd fel!

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó (a NOB Sportolói Bizottságának tagja) bejelentette: a kiemelt eseményre hazánkba látogat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, amelyet az ötkarikás szervezet első számú vezetője a közelmúltban meg is erősített.

Nyitókép: Az olimpiai bajnok Milák Kristóf több számban is a budapesti világbajnokság fő esélyesei közé tartozik Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd    

   

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. május 19. 01:39
32 000 / 180 = 177,77 vagyis kb. 180 forintba kerül nézőnként!!!! Ne legyenek ingyenes belépők a fasz politikusoknak, a felelős beosztás szerint celeb, agyilag zokni fontos elvtársaknak és uraknak, minden néző fizessen 200 forintot és akkor nézőnként 20 forint haszon!!!! Vagyis körülbelül 11 %-os haszon.
lyon
2022. május 19. 01:38
Szuper ! VB ! De ha ide sem akarják engedni az Oroszokat, vagy egyesek ez esetben nem lennének hajlandóak jönni akkor nem VB és nincs miről beszélni. Akkor csak egy vizes játékok....
Gullwing
2022. május 19. 01:37
Hajrá!
nyúlgerinc
2022. május 19. 01:37
Nem a magyar szervezőkön múlik, hanem a nemzetközi szövetségen. Nem szeretnék prejudikálni, nagy valószínűséggel orosz versenyzők nem vehetnek majd részt a versenyeken. Ezért aztán olyan vb lesz mint a veszett fejsze nyele. Aki valamelyik számban győz, az nem mondhatja magát világbajnoknak. Max. csonka világbajnoknak. Ha a versenyzőkben volna kurázsi nem is szállnánakk vízre az oroszok nélkül. Szolidaritásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!