A Liverpool végigtámadta a BL-döntőt, de a Real Madrid lőtte az egyetlen gólt!

2022. május 28. 20:31

A párizsi Stade de France-ban került sor a Bajnokok Ligája 1993 óta íródó sorozatának harmincadik fináléjára. Élő közvetítésünkben nyomon követheti, miként nyerte meg a királyi gárda tizennegyedszer a díszes trófeát.

2022. május 28. 20:31
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A kezdő sípszó előtt úgy is feltehettük a kérdést: Mohamed Szalah vagy az ötödik BL-győzelmére készülő Karim Benzema (a helyszín miatt félig-meddig hazai pályán) tudja-e győzelemre vezetni a csapatát?

A két együttes összeállítása a következő:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, J. Henderson, Th. Alcantara – Szalah, Mané, Luis Díaz.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – F. Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

A találkozót a francia Clément Turpin vezeti, akiről kedves emlékeink lehetnek, hiszen ő dirigálta a 2016-os Európa-bajnokságon - többek között - az Ausztria - Magyarország csoportmérkőzést is, amely a mieink 2-0-s sikerével zárult. 

Kedves olvasóink! Kövessék a Bajnokok Ligája-döntő közvetítését percről percre!

A liverpooli játékosok is - jobb híján - tanácstalanul melegítettek... Fotó: MTI/EPA Ronald Wittek
A liverpooli játékosok is - jobb híján - tanácstalanul melegítettek... Fotó: MTI/EPA Ronald Wittek

Egészen döbbenetes információ: 15 perccel később kezdődik a mérkőzés, állítólag azért, mert rengeteg szurkoló rekedt a Stade de France-on kívül, hatalmas a tumultus és a szervezők a biztonságot tartják a legfontosabbnak...

A Real Madrid-játékosoknak és -híveknek mindenesetre egy jó hír: a királyi gárda legendás játékosa és edzője, a csapattal három BL-trófeát nyerő Zinedine Zidane már a helyszínen! Sőt, megérkezett a Galaktikusok másik korábbi csillaga, a brazil Ronaldo is! 

A szervezők új infója: tovább tolódik a kezdési időpont, jelen állás szerint 21.30-kor kezdődik a BL-döntő! 

A lelátón egymás mellett helyet foglaló FIFA-elnök, Gianni Infantino és az UEFA első embere, Aleksandr Ceferin egyre idegesebb...

JÓ HÍR! Elkezdődött a finálét felvezető showműsor!

Mindenesetre a kubai származású énekesnő, Camilla Cabello fantasztikus hangulatot teremt. 

A Bajnokok Ligája trófeáját a Liverpool és a Real Madrid két korábbi ásza, Ian Rush és Raúl hozza be a pálya közepére.

És jönnek a csapatok - van remény, hogy kezdünk!!!

1. perc

És láss csodát! 37 perccel az eredeti időpont után elindul a 2022-es BL-döntő! A Liverpool kezdi a meccset.

4. perc

Egyértelműen az angolok birtokolják tovább a labdát.

Az elmúlt hét(!) Bajnokok Ligája-döntőt az a csapat nyerte meg, amely megszerezte a vezetést!

8. perc

Alaba tértölelő átadását Alisson a kapujából kifutva, fejjel tisztázza.

16. perc

Végre egy nagy helyzet! Alexander-Arnold beadáséát, Mo Szalah húzza kapura, Courtois nagy bravúrral hárít!

Nem szabadul föl a liverpooli kapu, Th. Alcantra 15 méteres lövését azonban könnyedén hárítja a belga.

Eddig 14 belga játékos szerepelt BL (BEK)-döntőben - lehet, hogy Thibaut Courtois töri meg az átkot?!. 

20. perc

Lassan belemelegszik a 'Pool! Ezúttal Mané villan a 16-oson belül, kellmetlen lövése ismét komoly munkát ad a Real Madrid kapusának: a kapufára tolja a labdát, amely a hátáról - szerencséjére - nem a kapu felé pattan... 

25. perc

Vinicius éles beadás kellemetlenül csapódik le, Alisson azonban magabiztosan hárít.

Nagyon jó iramú a mérkőzés, de alig vannak helyzetek - valahol ez is a két csapat dicsérete!

34. perc

Ismét Szalah villan: Alexander-Arnold beadását élesen megfejeli, de a labda éppen a középen álló Courtois ölében hal el...

40. perc

Robertson és Mané adogat a 16-oson belül, végül a szenegáli fordul kapura próbálkozása alig megy mellé. Igaz, beleért egy védő. Robertson beadása után Henderson elé pattan a labda, akinek éles lökete alaposan mellé megy.  

43. perc

Karim Benzema addig-addig csetlik-botlik a 16-oson  belül, amíg - jó szokásához híven - helyzetbe nem kerül, a liverpooli védőkről kipattan a labda, ismét a francia elé, aki a hálóba lő! Hatalmas az üdvrivalgás, ám ekkor villan Nicolas Danos partjelző (elnézést, asszisztens) zászlaja, és következik egy kis VAR-ozás... Hosszú percek után megszületik az ítélet: Benzema lesen állt - marad a 0-0!   

SZÜNET UTÁN

46. perc

Egyelőre egyik csapat sem cserél...

48. perc

Alexander-Arnold éles beadása alig suhan el a liverpooli támadók előtt.

Ez is a világsztárok sajátja: eddig mindössze 9 - leírjuk betűvel is, kilenc - szabálytalanság a meccsen...

54. perc

Ismét Alexander-Arnold villan: újra veszélyesen ad be, Courtois csak kiütni tudja a labdát, de elmúlik a veszély.

Az angol válogatott futballista egészen fantasztikus rekord birtokosa: még nincs 24 éves, de már a harmadik Bajnokok Ligája-döntőjét játssza!

59. perc 

S amire senki nem számított: Valverde éles beadására a hosszú oldalon magányosan érkezik az Alexander-Arnold mögül kibújó Vinicius Junior, aki játszi könnyedséggel gurít a kapuba. 1-0-ra vezet a Real Madrid! 

A Liverpool nem tudta áttörni a Real Madrid védelmét. Fabinho lövését Casimero blokkolja Fotó: MTI/EPA Mohamed Badra
A Liverpool nem tudta áttörni a Real Madrid védelmét. Fabinho lövését Casimero blokkolja Fotó: MTI/EPA Mohamed Badra
 

64. perc

Mo Szalah villan: jobb oldalról befelé cselez, ravasz tekerését Courtois nagy bravúrral üti ki.

69. perc

Nem meglepő, hogy sebességet vált a Liverpool: két gyors szöglet után egy visszfejelt labdával újra az egyiptomi klasszis kerül nagy helyzetbe, de perdítését a Real belga kapusa ismét óriási bravúrral hárítja!

79. perc

Egyre inkább nyomasztóvá válik a Liverpool fölénye: vajon kibírja-e a Real Madrid? 

81. perc

A csereemberek villannak: Firmino lövésébe a csereként beállt Jota beleér, Courtois nagy bravúrral üti a labdát szögletre.

82.perc

Courtois a meccs embere! Ezúttal újra Szalah lövését hárítja óriási bravúrral! A fél Real Madrid a kapus nyakában - nem ok nélkül!  

83. perc

Kiszabadul a Real! Kroos - Benzema - Vinicius Jr. összjáték után Alisson önfeláldozóan szerzi meg a labdát a meccs eddigi egyetlen gólszerzője elől.

Egy a több millió boldog Real Madrid-szurkolóból! Fotó: MTI/AP Frank Augstein
Egy a több millió boldog Real Madrid-szurkolóból! Fotó: MTI/AP Frank Augstein

Öt perc a ráadás!

91. perc

Az előző pillanatban csereként beállt Dani Ceballos kerül nagy helyzetbe, de megijed a lehetőségtől, és szögletre takarítanak a liverpooli védők. Lehet, hogy ezzel járt igazán jól a Real...

95. perc 

Kihúzta a Real Madrid! A királyi gárda immár 14-szeres BL (BEK)-győztes, és a vezetőedző, Carlo Ancelotti is történelmet ír: az egyetlen szakvezető, amely immár ötször nyerte meg a legrangosabb európai kupát! 

Nyitókép A meccs embere: a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois kilenc nagy védése közül az egyik Fotó: MTI/EPA Filip Singer

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2022. május 31. 18:40
Hala Madrid siempre!
Czápa
2022. május 31. 18:39
Döntőben utoljára a Vidi verte meg őket.:)))
Czápa
2022. május 31. 18:39
Okkal lehet fanyalogni a meccs esztétikai értékén. A Madrid példaértékű volt. Talán a legnagyobb tradíciójú klub( a Fradi után:))), talán a legnagyobb táborral, mégis képesek voltak nem felvenni a költségvetési versenyt. Helyi értékén kezelve a Madrid szerény pénzből hozta a mai foci csúcs eredményét. A középpálya 6-7 éve ugyanaz, nem is mai gyerekek, ezzel együtt vagy pont ezért, szinte tökéletesen lelassította a leggyorsabb csapatot. Modrics zseniális tanára ennek a sportágnak. Benzema alázatát tanítani kéne( mekkora gesztus volt, hogy a kupa átvételét is lepasszolta). A benga belga is hozta a szenzációs formáját. Külön kiemelendő Ancelotti. 10-15 éve elavultnak tartott taktikát pótolt le és adoptálta a legfontosabb meccsre. Elismerésem.
Davidov
2022. május 31. 18:38
A brüsszelita mindent védett sajnos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!