A magyar férfi vízilabda-válogatott nem jutott a négy közé a hazai vizes vb-n

2022. június 29. 20:59

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem jutott az elődöntőbe, miután 11-10-es vereséget szenvedett a címvédő olaszoktól a negyeddöntőben a hazai vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd uszodában.

2022. június 29. 20:59
null
Bánfalvi Szabolcs

Sorsdöntő meccset játszott a férfi vízilabda-válogatottunk a címvédő olasz nemzeti együttes ellen a negyeddöntőben a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában szerdán 21 órától.

A találkozó elején az olaszok hozták el a labdát, ám az első támadásból nem született gól. A magyar akcióból azonban Hárai Balázs szerzett gyönyörű gólt centerből, félfordulatból (1-0). Az olasz gárda az ellentámádás során emberfórból kiegyenlített (1-1), ám a mieink megint megszerezték a vezetést, Hárai duplázott (2-1). Az olasz alakulat megint egalizált (2-2). Repkedtek a gólok.

Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

Majd 4 perc 10 másodperccel az első negyed vége előtt kettős emberelőnyből lőttünk gólt (3-2). Varga Dénest kiállították a hatodik percben, ám gól nem született. Vogel Soma szenzációsan védett, több bravúrt is bemutatott. Az első negyed utolsó másodperceiben kettős emberhátrányt védekeztünk ki szenzációsan. 

Az első negyed végén 3-2-re vezettünk.

A második etap második percében gólt kaptunk (3-3). Majd a negyedik minutumban az olaszok megint bevették Vogel kapuját (3-4). Sőt, újabb gólt szereztek a taljánok, először vezetnek két góllal (3-5), de Manhercz Krisztián a 13. percben dobott góljával feljebb jöttünk (4-5). Az olasz ellenakció során Vogel újabb fontos védést mutatott be. Zalánki Gergő egyenlített, egy labdányi hely volt a kapufa és az olasz kapus feje között (5-5), ekkor két perc volt még hátra a második negyedből.

Vámos Márton (balra) és az olasz Lorenzo Bruni a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

Majd brilliánsan védekeztünk, Vámos Márton szerezte meg a labdát. Azonban a második negyed utolsó másodperceiben gólt kaptunk (5-6), így

az első félidő 6-5-ös olasz előnnyel zárult.

A harmadik negyedben 4.51-nél emberhátrányban kaptunk újabb gólt, megint kétgólos előnyben voltak az olaszok (5-7). De fél perccel később Vámos Márton megszerezte első gólját (6-7). Még mindig a 20. percben jártunk, amikor Vogel Soma védett egy nagyot, azonban ismétlésből már kaptiulált (6-8). Többször már nem rezdült meg egyik háló sem ebben az etapban, így

8-6-os olasz vezetéssel fordultak a felek az utolsó nyolc percre.

A negyedik negyed elején a ráúszásnál a meccs során először hoztuk el a labdát, de a támadásból nem dobtunk gólt. Ellenben az olaszok gólt szereztek, amikor 7 perc 10 másodperc volt hátra, először három közte (6-9). A 28. percben Vámos dobott távolról gólt, ez már a második gólja volt (7-9). Már csak 3 perc 24 másodperc volt a végéig, és újabb gólt kaptunk (7-10). 

Emberfórban támadtunk a 29. percben, de kihagytuk. Döbbent arcokat lehetett látni a lelátón. Ráadásul 2:21 volt hátra, amikor már négy volt közte (7-11), végzetes hátránynak bizonyult, igaz, 25 másodperc múlva feljebb jöttünk Vámos góljával (8-11).

Manhercz Krisztián (balra) és az olasz Vincenzo Dolce a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

Majd Manhercz megdobta második gólját, ekkor egy perc volt még hátra a mérkőzésből. Sőt, 17 másodperccel a vége előtt újabb gólt szereztünk (10-11), de ez már késői feltámadás volt. Az olaszok rutinosan kmegtartották a vezetést a találkozó végéig.

Így több gól már nem született a meccsen. 

Nagyot küzdött a magyar csapat, de 11-10-re kikapott az olasz válogatottól, amely a találkozó nagy részében uralta a játékot.

Ezzel Magyarország az 5-8. helyért játszhat tovább.

 

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FÉRFIAK

NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 10-11 (3-2, 2-4, 1-2, 4-3)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 6000 néző. Játékvezetők: Margeta (szlovén), Gómez (spanyol)

MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Jansik Sz. 1, Varga Dénes 1, Pohl, Hárai 2, Vámos 3, Zalánki 1. Csere: Angyal, Manhercz K. 2, Burián, Nagy Ádám, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo – Dolce 1, Di Fulvio 4, Fondelli, Bruni 1, Echenique 2, N. Presciutti. Csere: Di Somma 2, Damonte, Cannella 1, Iocchi, Marziali. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

Nyitókép: Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Olaszország mérkőzés szünetében a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. július 02. 00:32
Hajrá magyarok! Mindenesetre az összes ilyen labdázásos verseny tkp. kopulomimetikus játék, ahol az a cél, hogy jól bevágják a labdát, erőszakkal, a konszenzualitást sutba dobva bevágják a tiltakozó kapusnak, mintha épp csak egy nőt erőszakolnának. Sajnos mindenben ott lappang az a kulturális szándék, hogy ilyen eszközökkel konzerválják és prolongálják a szexualitás avittas spermatopatriarchikus modelljét.
jabjab
2022. július 02. 00:29
Mész te a kurva anyádba, de tényleg. Ma nem ment a fiainknak, ennyi. Ja, hogy soradöntő volt a meccs? Ez van. ;(
rostockk
2022. július 02. 00:26
A fideszlóvé minden sportágat hazavágott. Van amit nem lehet pénzért megvenni.. .
3957
2022. július 02. 00:26
ez így durva! Mo mi a faszért rendez vizes VB-t, ha ennyire gyenge a vizes sportban? Mert régen erős volt? Hát. régen igen. Ma rendez, és nincs sehol. Akkor minek rendez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!