Csapó Gábor, Faragó Tamás és Kemény Dénes a Mandinernek: Nem bírta el a csapat, hogy a kulcsjátékosaink csak közepes teljesítményt nyújtottak!

2022. június 30. 12:22

Hidegzuhanyként ért mindenkit a férfi vízilabda-válogatott olaszok elleni vb-veresége. A sportág korszakos egyéniségei a Mandinernek elárulják, ők miben látták a kudarc okait.

2022. június 30. 12:22
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Csapó Gábor

olimpiai bajnok vízilabdázó

Elsősorban gondolkodásban múltak felül minket

Az első negyedben ugyan még hoztuk a kötelezőt, hiszen vezettünk, de utána elsősorban azért kerekedtek fölénk az olaszok, mert – nagyon lassan gondolkodtunk. Ez leginkább abban mutatkozott meg, hogy

egyetlen emberelőnyt sem játszottunk meg azonnal, hanem a különböző figurákat erőltettük.

 Sajnos ezen a sorsdöntő meccsen egyértelműen jobbak voltak az olaszok, de nem kell kétségbe esni, benne van, hogy néha becsúszik egy vereség, az most külön balszerencse, hogy egy hazai rendezésű világbajnokság legfontosabb mérkőzésén esett ez meg velünk. Túl kell élni a történteket, és mivel profi játékosokról van szó, kutyakötelességük a továbbiakban is a maximumot nyújtani, már csak a lelkes közönség, és a magyar vízilabda hagyományai miatt is…

Az olaszok egyértelműen fölénk nőttek... Fotó: MTI/Illyés Tibor
Az olaszok egyértelműen fölénk nőttek... Fotó: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás

olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója

Azért hoztunk rossz döntéseket, mert az olaszok ezt kiprovokálták tőlünk

Nagyon egyszerű a vereség magyarázata: az olaszok egyértelműen jobbak voltak; van ez így, hogy a dolgok nem jönnek össze. Sajnos az ellenfelünk szervezettebben játszott, jobb egyéni teljesítményeket láthattunk tőlük, és ami a legfontosabb: azért hoztunk rossz döntéseket, mert az olaszok ezt kiprovokálták tőlünk. Így – bármilyen fájdalmas kimondani – teljesen jogosan győztek le minket.

A történtek után becsületbeli ügyet kell csinálni a további jó szereplésből

 a vízilabda magyarországi megítélése és a közönség a válogatott felé irányuló szeretete miatt is. S az is biztos, az ötödik hely elérése nehezebb feladat lesz, mint a dobogóra kerülés – lett volna…

Kemény Dénes

háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány

Vért kell izzadni minden gólért és győzelemért!

A mérkőzés előtt abban bíztam, hogy a nagyobb játéktudás a javunkra billenti a mérleg nyelvét, de ehhez mindenkinek közel a tudása legjavát kellett volna nyújtania. Ám ez közel sem így történt. Míg az olaszok klasszisai közül ketten hárman is nagyszerűen játékkal rukkoltak elő, addig nálunk négy-öt kulcsjátékosunk is erősen közepes teljesítményt nyújtott, ezt pedig nem bírta el a csapat.

Sajnos vannak olyan napok, amikor éppen azok nem hozzák a jó teljesítményt, akiktől a legjobban várjuk.

Hogy ennek mi volt az oka, nem tudom, de az tény: ellenfeleinknek az is egyfajta felszabadultságot, felelősségmentességet jelent, hogy mi játszunk hazai környezetben, így rajtunk van a nagyobb teher. Abban nincs nagy tapasztalatom, hogy miként kell motiválni a játékosokat az 5-8. helyért egy világversenyen, így a receptet sem tudom, de valahogy muszáj összekaparni magunkat, és ha arra van szükség, vért kell izzadni minden gólért és győzelemért…

Nyitókép Ez nem jött össze... Varga Dénes és Vámos Márton könnyei Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. június 30. 22:08
Marco Rossi-nak kell szólni. Ez nem mehet így tovább!
pollip
2022. június 30. 22:08
Fiúk, szeretünk titeket! Minden hogy! Ahogy egy virtigli magyar lány mondta: vért kell hugyozni!
telekaszter
2022. június 30. 22:07
Ugyanaz a "bénázás" (vagyis a bennük lévő tudás ki nem hozása) látszott rajtuk, mint a kézis srácokon a szintén hazai rendezésű vb-n. Mint ha inkább hátrány lett volna a hazai közeg... Kár érte.
bogidomi864
2022. június 30. 20:26
Kínos dolog! Sajnos sok hiba volt! Nem voltak határozottak, fejben élesek a fiuk! Jobbnál jobb helyzetek maradtak ki! Kapusteljesítmény összehasonlíthatatlan! Kemény Dénes volt a megfelelő kapitány! Vissza kell cserélni! A második szekcióban sem lesz egyszerű mérkőzés! Bízzunk a lányokban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!