Így vonulnak a szurkolók Cesenában az olasz-magyar előtt

2022. június 07. 20:24

Az olaszok egyelőre sokkal jobb vendéglátók, mint a franciák voltak a BL-döntőn.

2022. június 07. 20:24
null

Békésen vonulnak a magyar szurkolók Cesenában az olasz-magyar előtt

A kétezer magyar szurkoló zöme napközben a közeli tengerparton, többnyire Riminiben használta ki a strandidőt, majd koraeste egy cesenai közparkban, a jegyátvételi ponton gyülekeztek. Sokan még a kígyózó sorban várakoztak, mikor a hivatalos, előre meghirdetett vonulás megindult másfél órával a 20:45-ös kezdés előtt. 

A képen: Gyülekező a mai mérkőzés előtt. Fotó: Czövek Oszkár
A képen: Gyülekező a mai mérkőzés előtt. Fotó: Czövek Oszkár

Az ég rövid időre beborult, az eső eleredt, de a kifejezetten békés, nyugodt, ám annál hangosabb tábort ez sem zaklatta fel különösebben. A vonulók éljenezték az ablakból integetőket, és az a drapi sem okozott feszültséget, amin az állt olaszul:

Sokan eredetileg a mérkőzésnek otthont adó Dino Manuzzi Stadion vendégparkolójába érkeztek, ott a helyi szervezők a legfontosabb információkat tartalmazó A4-es lapot osztogattak, tűrhető angolsággal elhadarták a legfőbb tudnivalókat, de még különbuszt is intéztek a gyülekekezőponthoz –

A képen: a szurkolók is melegítenek Cesenában. Fotó: Czövek Oszkár.
A képen: a szurkolók is melegítenek Cesenában. Fotó: Czövek Oszkár.

Azt pedig szintén a helyiek érdemeként kell feltüntetni, hogy a jegyátvételhez legközelebbi bárban nagyvonalúan, decinként mérték a gyomorkeserűt.

Nyitókép: Cesena utcáin békésen vonulnak a magyar szurkolók. Fotó: Czövek Oszkár.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. június 12. 02:19
Nagyon felemelő, sportszerű. Hajrá Magyarország!
56október
2022. június 10. 19:04
A nagyapám az olasz fronton volt az első világháborúban mindig azt mondta: iszonyú sokk volt, hogy pont az olaszok ellen kell harcolniuk, és az olaszokon is ugyanezt látta.
Deplorable
2022. június 08. 19:39
Ez a „A mi mamáink jobban főznek.” " jó ötlet volt, kedvesen vicces! Így tovább, magyar szurkolók!
brekker
2022. június 08. 18:01
Olaszokkal mindig jóban voltunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!