Milák Kristóf: Ezúttal nem mással, hanem Milák Kristóffal kell versenyeznem

2022. június 21. 02:03

Milák Kristóf a világ idei legjobb idejét úszta a férfi 200 méter pillangó elődöntőjében a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Ezzel a szám toronymagas esélyese a legjobb idővel jutott a kedd délutáni fináléba. Milák értékelt a hétfő esti futama után.

2022. június 21. 02:03
null
Bánfalvi Szabolcs

Hogyan értékeli az úszását a férfi 200 méter pillangó elődöntőjében?

Értékelhető úszást produkáltam, ez volt a cél – mondta Milák Kristóf, a férfi 200 méteres pillangóúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, valamint világcsúcstartója. – Ez azt jelenti, hogy nem befürdök a döntőbe, hanem úgy úszok, ahogy most tettem az edzőm kérésére, és magamtól is így csináltam volna. Értékelhető és komoly úszásnak kellett lennie, amelynek olyan dinamikája és olyan technikája volt, amely bizalmat ad majd a döntőre, hogy az is jól fog menni.

Kinek kell ez a bizalom?

Nem nekem kell a bizalom, hanem Balázsnak (Virth Balázs, Milák edzője – a szerk.), hogy megnyugodjon.

Milák Kristóf remekül érzi magát a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Fotó: Trenka Attila
Milák Kristóf remekül érzi magát a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Fotó: Trenka Attila

A 200 pillangó elődöntőjében a világ idei legjobb idejét (1:52.39) úszta. Hogyan érezte ezt belülről?

A vége nehéz volt, ott próbáltam figyelni, de valójában jól bírtam egész végig. Jó volt az úszás, a saját iramomat választottam, ez vagyok én. Ilyeneket szoktam ilyenkor is általában úszni.

Ezúttal kivételesen nem mással kell versenyeznem, hanem Milák Kristóffal kell versenyeznem.

Látszik, hogy jól érzi magát ezen a világbajnokságon a hazai közönség előtt a Duna Arénában. Ezúttal is kiült az öröm az arcára a bevonálásnál a rajt előtt.

Kiváló volt a fogadtatás. Nem zárom ki a külvilágot, én beszívom ezt az érzést, öt éve így teszek. Attól függ, hol versenyzek, hiszen külföldön nem kapok ekkora ovációt a közönségtől. Hamár itthon vagyok, akkor kiélvezem a hazai szurkolók szeretét.

 

Nyitókép: Milák Kristóf (balra) a világ idei legjobb idejével jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás kedd délutáni döntőjébe. Fotó: Trenka Attila

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. június 22. 03:25
Na mit mondtam, hogy világbajnok leszel! És az is vagy. Gratulálok! Fantasztikus voltál.
JMoflicheque
2022. június 22. 03:25
Kicsit nagyképű duma, de amíg van mire, addig csak tartsa benned az önbizalmat!! Nem kell megmagyaráznod a győzelmet. Legalább is ebben bízunk!!
iimre
2022. június 22. 03:25
"Csak emlékeztetőül vplt olyan sportminisztere az országnak / a böszme/ aki utálja a sportot." Kb. azt se tudja, mi az, tornából biztos fel volt mentve… :D
neszti
2022. június 22. 03:19
uszoda, uszoda, uszoda... 2014 óta: 23 létesítmény épült fel országszerte, 20 uszoda pedig egyelőre még épülőben van, vagy már letették az alapkövét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!