Robert Lewandowski: Nem akarok többet a Bayern Münchenben játszani

2022. június 01. 07:25

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Bayern München világklasszisa, Robert Lewandowski nem folytatja a német rekordbajnok csapatnál, miután a 33 éves csatár megszólalt a jövőjét illetően. Oliver Kahn, a bajor klub elnöke dühösen reagált a lengyel válogatott nyilatkozatára.

2022. június 01. 07:25
null
Bánfalvi Szabolcs

Robert Lewandowski eddig nyolc évet töltött az FC Bayern Münchennél, ahová a világ futballjának egyik legeredményesebb csatáraként igazolt. A bajor klubnál eltöltött ideje alatt a lengyel válogatott labdarúgó 374 meccsen 344 gólt szerzett, és egymás után kétszer – 2020-ban és 2021-ben – választották meg az év legjobb férfi játékosának a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) éves díjkiosztó gáláján.

A 33 éves támadó jövőjét illetően a találgatások erősödtek, az átigazolási pletykák döntő többségükben arról számolnak be, hogy a csatárklasszis valószínűleg az FC Barcelonához igazol majd, ám emellett a Chelseavel is összefüggésbe hozták a nevét.

Az átigazolási ügyeket mindig jól ismerő olasz sportújságíró, Fabrizio Romano kijelentette, hogy a barcelonai klub kész hároméves szerződést kötni a játékossal, de a megállapodás még nem zárult le, még mindig kérdéses Lewandowski jövője, mivel a futballistának már csak egy éve van hátra a jelenlegi szerződéséből a német rekordbajnoknál.

Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa a Bayern München–VfB Stuttgart bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2022. május 8-án. MTI/AP/Michael Probst
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa a Bayern München–VfB Stuttgart bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2022. május 8-án. MTI/AP/Michael Probst

Még meg kell erősíteni Lewandowski karrierjének következő úti célját, ám egyre inkább úgy fest, hogy 2021 európai aranycipőse elhagyja a Bayernt.  A 129-szeres lengyel válogatott csatár a nemzeti csapata sajtótájékoztatóján nyilatkozott a jövője kapcsán.

A Bayern egy komoly klub, és úgy gondolom, hogy nem fognak megtartani. Nem akarok többet ott játszani. Az eligazolás a legjobb megoldás. Remélem, nem állítanak meg” – árulta el Robert Lewandowski.

„Jelenleg nem akarok ezzel tovább foglalkozni. Szeretnék a nemzeti csapatra és azokra a meccsekre koncentrálni, amelyeket játszani fogunk, és talán a válogatott összetartás után több időnk lesz beszélni a helyzetemről. De egyelőre szeretném így lezárni ezt a témát” – tette hozzá Lewandowski.

Lewandowski nyilatkozatára kifejezetten feldúltan reagált Oliver Kahn, a Bayern München elnöke.

„Nem tudom megmondani, hogy Robert miért választotta ezt az utat. Az ilyen nyilvános kijelentések nem vezetnek sehova. Robert egymás után két évben lett a világ legjobb játékosa itt – szerintem tudnia kell, mi a helyzet a Bayernnél. A megbecsülés nem egyirányú utca!” – nyilatkozta a német labdarúgó-válogatott és a Bayern egykori kapuslegendája, jelenlegi klubvezető Oliver Kahn a német Sport1-nek.

 

Nyitókép: Robert Lewandowski, a bajnok Bayern München csatára a gólkirálynak járó díjjal, miután a német első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó idénybeli mérkőzésén idegenben 2-2-es döntetlent játszottak a Wolfsburggal 2022. május 14-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. június 04. 19:29
Biztosan jó focista, de én még a nevét is most hallottam először. Gondolom ő is azon túlfizetett emberek hosszú sorát gyarapítja, akik a teljesítményükhöz képest, aránytalanul magas jövedelmezésben részesülnek, ezért könnyen ugrál. Mikor változik ez az emberellenes rendszer jó irányba, ki tudja?
afium
2022. június 04. 11:11
"Biztosan jó focista, de én még a nevét is most hallottam először." Hát ez tündéri! Egyenest a Marsról érkeztél?
GyurkaPista
2022. június 04. 11:10
Igaza van! Szar germánia helyett én is a napfényes Barcelonát választanám... Káposztaleves helyett az izgalmas tapasz tálakat... Bajor sör helyett katalán cava-t... Eső helyett napfürdőt... Brünhilda helyett Penelope Cruzt... Német darálós foci helyett fifikás spanyol focit... Van még kérdés Ildikó???
Volo
2022. június 04. 11:10
Na, csőlátó Móricka, akinek mindenről csak az jut az eszébe. Beszűkült tudatú egxed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!