Három mérkőzéslabdát hárítva verte meg Ukrajnát a magyar női röplabda-válogatott

2022. június 04. 21:00

Magyarország-Ukrajna 3-2. 

2022. június 04. 21:00
null

A magyar női röplabda-válogatott három mérkőzéslabdát hárítva, öt játszmában legyőzte az ukrán csapatot az Európa-liga arany divíziójának szombati összecsapásán, a C csoportban, a Tüskecsarnokban.

A magyar csapat múlt szombaton hazai pályán a románokkal szembeni 3-2-es vereséggel kezdett, majd csütörtökön 3-1-re kikapott az ukránoktól. A szövetségi kapitány, a német Andreas Vollmer a két nappal ezelőtti ígéretének megfelelően a rendelkezésre állók közül a lehető legerősebb kezdőcsapatot küldte pályára, így a csütörtöki együttesből csak a Bundesligában edződő Németh Anett és a feladó Petrenkó Brigitta maradt hírmondónak.    

A lelátón ott volt a férfiválogatott is, amely jövő vasárnap az ezüst divízióban a finnekkel találkozik ugyancsak a Tüskecsarnokban, majd június 18-19-én a négyes döntő házigazdájaként játszik ugyanott. Jól kezdett a magyar női együttes, a blokkteljesítménye és a nyitásai sokkal jobbak voltak, mint az első összecsapáson, ráadásul az ukránok ajándékpontokkal is segítették ellenfelüket. A riválist edző bolgár Ivan Petkov időkérésekkel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, de próbálkozása nem járt sikerrel,

a Németh vezette magyarok magabiztos teljesítménnyel kerültek előnybe.    

A második felvonásra mintha mezt cseréltek volna a csapatok: az ukránoknak minden sikerült, a magyarok viszont hibát hibára halmoztak. Vollmer hétpontos hátrányban feladót cserélt, de a hazaiak játékán ez sem lendített jelentőset. A vendégek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, sokkal gyorsabb támadásokat építettek és nagy különbségű részsikerrel egyenlítettek. A harmadik szettre is lendületben maradtak az ukránok, akiknél Olekszandra Milenko, valamint a bajnok és kupagyőztes Vasas Óbudában légióskodó Julija Bojko volt elemében. A magyaroknál Németh továbbra is sokat vállalt, támadásaival négypontos különbséget nullázott le a vendéglátó csapat. A játszma második felében visszaesett a hazaiak koncentrációja, több pontatlanság is becsúszott a fogadásokba és a feladásokba,

a szinte alig hibázó ukránok pedig – akiknek cserejátékosai minden játékmegszakításnál táncoltak a felcsendülő zenékre – ezt kihasználva megfordították a találkozót.    

A negyedik etapot a hazaiak kezdték jobban, jól szerváltak, és a visszatérő ukrán hibáknak is köszönhetően öt ponttal elhúztak. A szett közepén a rivális egy jó periódussal eltűntette a különbséget, a vezetést is átvette, de a magyarok Németh és a csapatkapitány Szűcs Kinga támadásaival, valamint hatékony sáncmunkájukkal kilábaltak a rossz periódusból és

a szurkolók hangorkánja közepette döntő szettre mentették az összecsapást.    

A rövidített játszma két Németh-ponttal indult, de az ukránok – időkérésük után – hárompontos hátrányról egalizáltak, a térfélcserénél pedig már vezettek. A fordulást követően mindkét csapat önfeláldozóan védekezett, így több hosszú labdamenet is kialakult, és mivel ezekből az ellenfél jött ki jobban, három mérkőzéslabdához jutott.

A Vollmer-tanítványok nem adták fel a küzdelmet, és sorozatban öt pontot elérve a maguk javára fordították a találkozót, megszerezve első győzelmüket a sorozatban. A végeredmény: Magyarország-Ukrajna 3-2. Az ukránok a vereségük ellenére is megnyerték a csoportot. A 150 perces mérkőzés legjobbja Németh volt 30 ponttal, az ukránok hozzá hasonlóan balkezes ütőjátékosa, Olekszandra Milenko 27 ponttal zárt. A két válogatott augusztusban és szeptemberben az Európa-bajnoki selejtezőkön is találkozik egymással.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. június 06. 08:45
Fociban meg öngóllal kaptak ki az ukránok. Azt a faszit már küldik is a frontra.
Galsó Atya
2022. június 05. 12:43
Az ukrán női röplabda válogatottnak szívesen nyújtok menedéket, itt a garázsban. Még az asszony se venné észre...
u.cserkész
2022. június 05. 09:33
Na még ez is!! Nem elég, hogy rasszista módom megverjük a térdelő angolokat, ráadásul oroszbarát indulatból megverjük az ukrán lányokat . . . Istenem, mi lesz ebből??!!:-)
az a helyzet
2022. június 05. 08:35
A nagykövetasszony már biztosan összefonta a szemöldökét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!