A Fradi korábbi klasszisai a Mandinernek: A Slovan ellen a továbbjutás lenne a legnemesebb bosszú az 1992-ben történtekért!

2022. július 14. 16:00

Mint ismert, a Ferencváros meggyőző fölénnyel verte ki a kazah Tobolt (0-0; 5-1) a Bajnokok Ligájából. A klub legendás egyéniségeit a látottakról kérdeztük, valamint arra is kíváncsiak voltunk: mit várnak a több szempontból is különlegesnek ígérkező, Slovan Bratislava elleni csatától?

2022. július 14. 16:00
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Bálint László

a Ferencváros korábbi válogatott hátvédje

Egyértelműen többet kaptam a csapattól, mint amit vártam!

A Tobol elleni továbbjutás a papírforma-kategóriába tartozott, annak ellenére, hogy az első mérkőzés 0-0-ra végződött. A visszavágón egyértelműen kijött a két csapat közötti különbség, de ami örömteli volt, hogy a gólokon kívül a játékban is sok pozitívumot lehetetett fölfedezni. Egy biztos labdatartásra törekvő, sok helyzetet kialakító és értékesítő Ferencvárost láthattunk. Az idény első tétmérkőzésein egyértelműen többet kaptam a csapattól, mint amit vártam.

A szlovákok elleni csata egy teljesen más dimenziójú összecsapás lesz, de hát a Slovan is jóval erősebb csapat, mint a Tobol. A Groupama Aréna lelátóján azért is drukkoltunk, hogy a grúz Batumi legyen a következő ellenfél, de ha már úgy alakult, hogy a Slovan jön, azzal sincs semmi gond, hiszen a Fradi egyértelműen esélyesebb. Az 1992-es eseményeknek pedig nem szabad megismétlődniük!

Hajdú Attila

a Ferencváros korábbi válogatott kapusa

Nem tudom elképzelni, hogy komoly atrocitás történne a lelátón

Már az első meccs után sem éreztem, hogy komoly gond lehet a továbbjutással, és ez szerencsére a visszavágón be is igazolódott. A kötelező továbbjutás mindig nehéz, ezért volt öröm látni azt a felszabadult játékot, amit a csapattól láthattunk. A mai Fradi egyik legnagyobb erénye, hogy az úgynevezett kötelező mérkőzéseket látványosan hozza.

A Slovan elleni mérkőzéseknek nyilván most is felfokozott hangulata lesz, de a balhétól már csak azért sem tartok, mert más időket élünk, mint 1992-ben. Nem tudom elképzelni, hogy komoly atrocitás történne a lelátón, a párosítás különlegességét ezúttal abban látom, hogy a Pozsonyban élő magyarok közül nyilván sokan szurkolnak majd a Fradinak is, így a nemzeti identitás is különleges miliőt ad a találkozóknak. Ahhoz pedig nem férhet kétség, hogy ezúttal a Ferencváros a párharc esélyese!

Harminc év óta kitörölhetetlen emlék az 1992-es pozsonyi incidens... Fotó: MTI
Harminc év óta kitörölhetetlen emlék az 1992-es pozsonyi incidens... Fotó: MTI

Lisztes Krisztián

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

Ami 30 éve Pozsonyban történt, egy nagyon gusztustalan dolog volt!

Az idény első tétmérkőzései mindig izgalmasak. Miként sikerül a játék, hogy játszanak az új igazolások? A Tobol elleni játék és továbbjutás nagyon meggyőző volt, végig fölényben voltunk, ez a teljesítmény nem szorul magyarázkodásra.

A Slovan elleni kettős ütközet nyilván felfokozott, különleges hangulatú mérkőzéseket hoz, remélem, sikerül a pályán elégtételt venni, a továbbjutás lenne a létező legnemesebb bosszú az 1992-ben történtekért. Az én ismerőseim és barátaim között is vannak olyanok, akik harminc évvel ezelőtt kinn voltak, és kaptak egy-két nagy pofont, ami mondjuk ki, egy nagyon gusztustalan dolog volt. Bízom benne, hogy a Fradi szurkolói nem csak a Groupama Arénában, hanem  Pozsonyban is pokoli hangulatot teremtenek majd, de hideg fejjel kell gondolkodni és viselkedni, még egyszer hangsúlyozom, a legmegfelelőbb válasz az lenne, ha a pályán vennénk elégtételt, hiszen egyetlen olyan akcióba sem szabad belemenni, amely kizárást vagy büntetést vonna maga után. De nem féltem a Fradi-tábort, amely az utóbbi időben igazán példamutatóan viselkedik, így azzal is tisztában vannak, milyen következményei lehetnek, ha a szurkoláson kívül a külső körülményekkel is foglalkoznának…

Szűcs Lajos

a Ferencváros korábbi válogatott kapusa

A Slovan elleni csata annyira kiemelt fontosságú lesz, mint egy Fradi – Újpest derbi!

Osztálykülönbség volt a Ferencváros és a Tobol között - az első mérkőzésen is csak a gól hiányzott - így nem volt kérdés, hogy melyik együttes jut tovább, de a magabiztos győzelmet mindenki el is várta a Ferencvárostól.

A Slovan elleni oda-visszavágó teljesen más kategóriájú mérkőzéseket hoz majd, azt is lehet mondani, hogy ez egy olyan kiemelt csata lesz, mint egy Fradi – Újpest derbi. A Slovan már jelezte, hogy kiemelt kategóriájú meccsként kezeli majd a visszavágót, megmondom őszintén, kicsit tartok is a pozsonyi találkozótól, féltem a Fradi-szurkolókat. Ezzel együtt természetesen ferencvárosi továbbjutást várok, hiszen a csapat az elmúlt időszakban már többször bizonyította, hogy komolyabb ellenfelek ellen is képes dominálni.

Tokmac, Traoré és Laidouni a Slovan ellen is kulcsemberek lehetnek Fotó: fradi.hu
Tokmac, Traoré és Laidouni a Slovan ellen is kulcsemberek lehetnek Fotó: fradi.hu
 

Vincze Ottó

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

A mai Fradi egyik legnagyobb erénye az egységesség

Az első mérkőzésen a Tobol – önmagához képest - átlagon felüli teljesítményt nyújtott, a visszavágó azonban sima volt. A Ferencvárostól sokkal gyorsabb játékot láthattunk, nagyon pozitív volt Adama Traoré hatékony támadójátéka, remekül mozgott be az üres területekre, Tokmac pedig kiváló labdákkal szolgálta ki őt. Franck Boli egyelőre kicsit passzívabbnak tűnt, nyilván még szoknia kell az összjátékot Traoréval, de lesz ez még jobb is!

A Slovan ellen nem csak azért egyértelműen esélyesebb a Fradi, mert komolyabb merítési lehetőségekkel rendelkezik, hanem mert – Szerhij Rebrov után – Sztanyiszlav Csercseszov is jól látható egységet tudott teremteni. A mai Ferencvárosnak ez az egyik legnagyobb erénye!

Egy egységes Fradi bármire képes lehet! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. július 21. 10:04
Niggerek minek?
zakar zoltán béla
2022. július 21. 10:04
A Fradi nem létezik, ez csak egy két fős tollaslabda páros. Hol ukrán, hol orosz edzővel! Ha majd 9 magyar lesz a csapatban, akkor igen...addig csak itt tartózkodók.
zakar zoltán béla
2022. július 21. 10:04
A Fradi nem létezik, ez csak egy két fős tollaslabda páros. Hol ukrán, hol orosz edzővel! Ha majd 9 magyar lesz a csapatban, akkor igen...addig csak itt tartózkodók.
nuknuk
2022. július 21. 10:04
Szégyen ennyi négert külföldön mutogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!