Harc az anyaságért – Illés Fanni paralimpiai bajnok úszó a Mandinernek

2022. július 20. 00:58

Napokon belül életet adhat első gyermekének Illés Fanni paralimpiai bajnok úszónk, aki párjával és egyben edzőjével Szabó Álmossal együtt első közös gyereküket hordja a szíve alatt. Nem is sejtették, hogy döntésükkel micsoda támadásoknak tették ki Fannit, s hogy milyen faragatlan bántások kísérik egy lábak nélkül gyermeket vállaló kismama várandósságát. „A lábait az apjától örökölte" - vágott vissza eddig Fanni, ugyanakkor a Csisztu Sport Castban arról is beszél mekkora türelem kell mindehhez.

2022. július 20. 00:58
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Anyának lenni lábak nélkül? 

„Micsoda felelőtlenség gyermeket vállalni egy fogyatékkal élő nőnek?! Talán ez volt a második leggyakrabban hallott mondat a gratuláció mellett, amellyel Illés Fanni paralimpiai bajnok, paraúszó világ- és Európa-bajnok és párja, valamint edzője, Szabó Álmos szembetalálkozott az elmúlt hónapokban. Ennél még válogatottabb bántások is érkeztek Fanniékhoz, amelyet el is mond a velük készült videóban Fanni.

Mindezeket azonban hatalmas életigenléssel és a rá jellemző humorral ütötte el eddig a bajnoknő, úgy mint: „a kisbabánk a lábait az apjától örökölte".

Álmos is óriási edukációs munkát végez ezen a téren, igaz ugyan, hogy néha jóval indulatosabban. Ebben a videóban elképesztő őszinteséggel beszéltek arról, milyen gyakorlatias, de főleg tudatlanságból fakadó „ideológiai" nehézségekkel kell megküzdeniük.

Az is szóba került, hogy az eddig is önellátó Fanni hogy tervezi a kisbabájuk körüli teendőket és milyen praktikus megodásokat eszeltek ki, hogy anyaként minden pillanatban ott lehessen a pici mellett.

A júliusban érkező baba egészen biztos, hogy új fejezetet nyit majd az életükben, amelynek első közös nagyinterjúját korábban épp itt a Mandinernek adták. Abból is érezhető volt, hogy mind a magánéletben, mind az úszással kapcsolatban igazán nagy terveik vannak még.

A velük készült beszélgetés itt nézhető meg:

 

A nyitóképen:  Illés Fanni paralimpiai bajnok úszó. Fotó: Lékó Tamás/CSC

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanv2
2022. július 29. 19:21
Ez az edző is inkább más lányt kellett volna válasszon. hogy fogja gondját viselni a csonka feleségének és a gyerekének? illés fanni erre aligha lesz képes, most öröm, de a sok gond hamarosan elfeledteti mindezt. Ez az undorító ocsmány tolvaj gyilkos rabló vadkapitalizmus legalább Szaúd-Arábiát nem tudta megfertőzni és ez is nagyon sokat számít, mert az ottani elnyomást csak fokozná.
istvanv2
2022. július 29. 19:18
El is tudom képzelni milyen anya lesz, hogy fogja sétáltatni, öltöztetni, etetni. Az igazi gondok csak most fognak kezdődni, azon nem akármilyenek lesznek. Ebben az undorító ocsmány tolvaj gyilkos rabló vadkapitalizmusban a sok gonoszság kellős közepén rabszolgasorsban lesz része a gyerekének.
raber
2022. július 25. 10:19
A sok lelketlen támadó! Nem az lenne emberhez méltó, hogy azon gondolkodnának, miként lehetne segíteni valakinek, akinek nehézségei vannak?
kovászos cipó
2022. július 25. 10:17
Valószínűleg azért, mert szép, okos, kedves, áldozatkész, bátor, kitartó és lelke van. Sok ép nő meg csak műkörmös bula, üres babhéj, pénzsóvár, ostoba liba. Hajrá, Fanni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!