Magnus Carlsen nem akarja megvédeni sakkvilágbajnoki címét

2022. július 20. 13:22

A norvég világklasszisnak megint az orosz an Nyepomnyascsijjal kellene összecsapnia.

2022. július 20. 13:22
null

Magnus Carlsen jövőre nem védi meg sakkvilágbajnoki címét.

Nem érzek motivációt arra, hogy egy újabb meccset játsszak” – nyilatkozott a Magnus-effekt című podcast-jében a norvég nagymester, aki kilenc éve őrzi vb-címét. A 31 éves Carlsen tavaly év végén Jan Nyepomnyascsijjal szemben őrizte meg címét, méghozzá magabiztosan, s azóta többször is jelezte: legközelebb csak Alireza Firouzjával hajlandó asztalhoz ülni vb-döntőben. Csakhogy a 19 esztendős iráni-francia nem igazolta tehetségét, csupán ötödik lett a sakkvilágbajnok-jelöltek félmillió euró összdíjazású madridi tornáján,

amelyen Rapport Richárd az utolsó helyen végzett.   

 Carlsen kihívója jövőre újra Jan Nyepomnyascsij lett volna, aki a nyolcfős mezőnyben egyedüli veretlenként végzett az élen a spanyol fővárosban. Az orosz – de a FIDE színeiben induló – sakkozó így várhatóan a kínai Ting Li-zsennel ütközhet meg, aki remekül hajrázva és nyolc pontot gyűjtve szerezte meg a második helyet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 20. 15:29
Az nem úgy működik, hogy a címvédő maga választ ellenfelet. A focistáknak is szétmegy az amúgy sem túl acélos agyuk a sok fejeléstől, a sakkozók viszont a sok gondolkodásba őrülnek bele.
llnnhegyi
2022. július 20. 14:39
Szg.sakkprogramok idejében, lassan teljesen érdektelenné válik, hogy ki mondhatja el magáról: Sakkvilágbajnok vagyok!
Zolotarjov
2022. július 20. 14:34
Értem, hogy ennyi győzelem után nincs már motivációja, de így a következő világbajnokkal cseszik ki.
Zokni
2022. július 20. 14:29
Fischer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!