Becsületbeli győzelemre kell hajtani – Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Mandinernek

2022. július 03. 11:20

A magyar férfi vízilabda-válogatott az amerikaiaktól elszenvedett vereség után a hetedik helyért küzd a hazai vizes világbajnokságon. A mieink Montenegróval játszanak vasárnap 13 órától a Hajós Alfréd uszodában. Märcz Tamás szövetségi kapitány értékelt.

2022. július 03. 11:20
null
Bánfalvi Szabolcs

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik-nyolcadik helyért vívott helyosztó első meccsén ötméteresekkel kapott ki az Egyesült Államok csapatától. Hogyan értékeli az amerikaiak elleni mérkőzést?

Először is meg szeretném köszönni annak a rengeteg embernek, akik kijöttek és szurkoltak annak ellenére, hogy nem a legjobb négy között, hanem az ötödik-nyolcadik helyért játszunk – mondta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. – Emiatt

minden elismerésem és köszönet a szurkolóknak, mert ebben a nehéz helyzetben sem hagyták cserbe a csapatot.

Jól alakult az amerikaiak elleni találkozó eleje, a második negyedben 6-3-ra is vezettünk. Aztán kiegyenlített az ellenfél, majd 8-6 volt nekünk, de a harmadik negyed végére megint döntetlen lett (8-8).

A meccs során 3-3-ról 6-3-ra alakítottuk az állást, zsinórban három gólt szereztünk, s emiatt az Egyesült Államok szövetségi kapitányának időt is kellett kérnie. Nem az amerikaiak bravúrja volt, hanem a mi butaságunk kellett ahhoz, hogy visszajöhetttek a meccsbe. Úgyhogy mérges vagyok, ott megadtuk az esélyt az amerikaiaknak. Ha továbbvittük volna azt a lendületet, akkor nem küzdeni kellett volna, nem kikaptunk volna, hanem gólokkal kellett volna nyernünk.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország–Egyesült Államok mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

Mi lehetett ennek az oka?

A taktikai utasításokat részben nem tartották be a játékosok, bizonyos helyzeteket nem használtunk ki, fegyelmezetlenség is felmerült. Mindezek befolyásolták a találkozót, és ez szerkezetileg rontott a csapat összetételén. Akkor még nagyon sok volt hátra a meccsből. Ez egy újabb hasba rúgás.

Múltkor öklös volt a gyomorba, az pedig egy hasba rúgás, amit magunk elvégeztünk.

Ezután hogyan lehet összeszedni a csapatot a hetedik helyért vívott meccsre?

Részben összeszedtük magunkat az Egyesült Államok elleni találkozóra. Az volt a motiváció, hogy a becsületbeli ötödik helyet megszerezzük.

Vasárnap pedig a becsületbeli győzelemre kell hajtani azért, hogy legalább azzal zárjuk a tornát.

Nem lesz könnyű mérkőzés, mert a montenegrói válogatott felfelé építette magát az elmúlt meccseken a világbajnokság során, mi viszont nem annyira tettünk így. Dolgozni kellett, hogy valahogy megtaláljuk magunkat.

Lelkileg hogyan lehet felkészülni akár az augusztusi Európa-bajnokságot figyelembe véve?

Most már nem lehet más cél, minthogy hetedikek legyünk ezen a vb-n. A jövőre nézve az is számított volna, hogy nyerjünk az amerikaiak ellen, az is számítani fog, hogy hetedikek legyünk. És így búcsúzzunk.

 

Nyitókép: Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország–Egyesült Államok mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2022. július 03. 14:43
Egy normális vezető lemond ilyen súlyos kudarc után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!