Rasszista bekiabálások és pályára dobálás miatt büntette az UEFA a Slovant

2022. július 29. 18:07

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Slovan Bratislavát: a szlovák klubot szurkolóinak a Ferencváros otthonában 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn tanúsított viselkedése miatt marasztalta el a testület.

2022. július 29. 18:07
null

A múlt szerdai összecsapáson a szlovák drukkereknek többször is rasszista megnyilvánulásai voltak, emiatt 40 ezer eurós büntetést kapott az egyesület. A Slovannak ezen kívül pályára hajított tárgyakért 25 ezer, pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie.    

További büntetésként a pozsonyi gárda otthonában nem lehet majd nyitva a Slovan ultrái számára fenntartott C-szektor a görög Olmypiakosz ellen augusztus 11-én sorra kerülő Európa-liga selejtezőn, az üres helyekre pedig rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.    

A Slovan-drukkerek ezen kívül nem kísérhetik el kedvenceiket a párharc görögországi felvonására, és amennyiben egy későbbi UEFA-mérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozóra. A Ferencváros a hazai vereség után most szerdán 4-1-re nyert vendégként, ezzel a BL-selejtező harmadik fordulójába jutott.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2022. július 30. 03:25
Az UEFA a pályán történtekért feleljen. A szurkolókhoz semmi köze, ezt abba kéne hagyni, perelni stb. Nem UEFA jegyet vettem.
fatman
2022. július 29. 22:25
Na, el sem hiszem... Isztambulban meg bekiabáltak, h Éljen Putyin!!! Arra hogyan fogják rá, h rasszizmus??? :)))
Karbantartó9
2022. július 29. 22:25
Ilyen büntetést! Kékkel kiírni molinón? Esetleg azt is elrendelhetnék, hogy piros bugyival a fejükön mérlegállásban álljanak fél napig. Sületlen, ostoba UEFA! Harcolni kell a sportszervezetek politikai állásfoglalásai ellen, száműzni kell a politikát minden sporteseményről!!!
nuknuk
2022. július 29. 20:14
A rasszokat vagy Isten vagy a Természet teremtette. Mi csak látjuk az eredményt. Nincs rasszizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!