A klub legendái felháborodnak: Méltatlan, hogy a Honvéd újra és újra a kiesés ellen küzdjön!

2022. augusztus 10. 12:01

Bár két forduló után igen kockázatos különböző jóslásokba bocsátkozni, de az látható: az immár negyedszer két vereséggel rajtoló Budapest Honvéd újra igen nehéz szezon elé néz. A klub korábbi legendái a Mandiner megkeresésére ezúttal sem rejtik véka alá a véleményüket…

2022. augusztus 10. 12:01
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Dajka László

24-szeres válogatott labdarúgó

Átgondolatlan döntéseket és kapkodást vélek fölfedezni

Az elmúlt két és fél évben, mint szakmai tanácsadó és koordinátor tevékenykedtem a Honvédnál. Pisont István idejében még komoly beleszólásom volt a szakmai munkába, a következő időszakokban azonban már kevésbé tartottak igényt a véleményemre. Ezzel együtt a mai napig vérbeli honvédos vagyok, így nehezemre esik bárkit is megbántani. Ami tény: két és fél éve keressük, de nem találjuk a helyes utat. Amíg a klub kötelékében dolgozhattam, láttam, hogy sorozatban rossz döntések születtek. A skót vezetőedzővel fémjelzett időszakot még nem bírálnám, de az tény, hogy most sem vettünk jó rajtot, átgondolatlan döntéseket és kapkodást vélek fölfedezni. Nagyon féltem korábbi csapatomat, hiszen a Honvéd szeretete mélyen kódolva van bennem.

Esterházy Márton

29-szeres válogatott labdarúgó

A stabil védekezést nem kell hónapokon át gyakorolni!

 Bár minden új szakmai stílus begyakorolásához, megtanulásához idő kell, természetesen én is jobb kezdésre számítottam. Ráadásul jött rengeteg új játékos is, ezzel együtt azért elvárná az ember, nem csak, mint egykori Honvéd-játékos, hanem mint aki kicsit komolyabb szinten foglalkozott valamikor a futballal, hogy a védekezés stabilabb legyen. Hiszen ehhez nem kell hónapokat gyakorolni; egy jó kapus és a védelem az alap, és hogy erre milyen kreativitást lehet rápakolni, az az edzői taktikától is függ.

A csapatkapitányon, Ivan Lovricon (jobbra) is sok múlik, hogy a védekezés stabilizálódjon Fotó: MTI/Illyés Tibor
A csapatkapitányon, Ivan Lovricon (jobbra) is sok múlik, hogy a védekezés stabilizálódjon Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy Antal

32-szeres válogatott labdarúgó

Tudjuk, kiket hoztunk ide, és milyen feladat elé állítottuk őket?

 A magyarázat roppant egyszerű: az elmúlt öt évben fejetlenség, átgondolatlan gazdálkodás folyt, innen-onnan sérült játékosokat igazoltunk és hoztunk haza, most pedig elkezdődött egy tisztogatás, így várható volt, hogy két hét után még nem áll össze a csapat. Csak az a baj, hogy közben elkezdődött a bajnokság, és ha a 12 csapatos bajnokság elején 9-12 ponttal leszakadsz, azt már soha az életben nem tudod behozni! A skót vezetőedző láthatóan keresi a kapaszkodási pontokat, a vereségek ellenére is dicsér; elgondolkoztam, vajon én mit mondanék, ha bekerülnék a skót bajnokságba, amelyről semmit nem tudok? Éppen ezért inkább a vezetőknek tenném fel a kérdést: tudjuk, kiket hoztunk ide, és milyen feladat elé állítottuk őket? Ha igen, legyünk optimisták, ha nem, akkor újra beigazolódik a mondás, a fejétől bűzlik a hal… Mindenestre a következő négy hét döntő lesz: ha kiegyenesedünk, és jó játékkal, lelkesedéssel 12 pontot szerzünk, minden oké, ha nem, akkor viszont nagy a baj!

Sallai Sándor

55-szörös válogatott labdarúgó:

A szakmai stáb és a futballisták még ismerkednek egymással, csak az a baj, hogy közben elkezdődött a bajnokság

A gyenge rajt okait nem ismerem, hiszen nem látok a kulisszák mögé, de egyértelmű, hogy a csapat nem állt még össze, és ha nagyon rövid időn belül nem történik varázsütésre hatalmas változás, ismét nagyon nehéz bajnokság elé nézünk. Thomas Courts nem találta meg a legjobb összeállítást, jó néhány játékos helyét még keresi a csapatban, úgy is fogalmazhatnék a szakmai stáb és a futballisták még ismerkednek egymással, csak az a baj, hogy közben elkezdődött a bajnokság, egymás után jönnek a mérkőzések, a csapat pedig hullajtja a pontokat.  Nagyon nem szeretném, ha a Honvéd újra és újra a kiesés ellen küzdjön, hiszen ez – méltatlan a klubhoz…   

Eddig a kellő lendület is hiányzott... Fotó: MTI/Illyés Tibor
Eddig a kellő lendület is hiányzott... Fotó: MTI/Illyés Tibor

Varga József

31-szeres válogatott labdarúgó

Ez a csapat nincs jól összerakva, és a taktika sem megfelelő

Mi tagadás, elég nehéz helyzetben vagyunk, így a hétvégi, Paks elleni hazai mérkőzés vízválasztó lesz, bízom benne, hogy győzünk. Ami tény: nyáron hatalmas vérveszteségeink voltak, rengeteg jó játékos elment, és az újak pedig még nem szoktak össze. Mint nagyon sok Honvéd-szurkoló, én is aggódom, de azért még hátra van 31 forduló; kellene egy sikerélmény, amely megdobná kicsit a csapatot. Nem bántom a skót vezetőedzőt, de látható: ez a csapat nincs jól összerakva, és a taktika sem megfelelő. Nem szabadna harmincnyolcszor hátul járatni a labdát, és azért küszködni, hogy egy-egy góllal nyerjük meg valahogy a meccseket. Ez végtelenül unalmas, arról nem is beszélve, hogy nem lehet minden mérkőzésen egyetlen ékkel kiállni. Ez nem a Honvéd stílusa! A totális támadójáték híveként mindig azt mondom, azért is hasznos ez, hiszen minél több játékossal támadunk, annál kevesebben jutnak az ellenfél csapatából a mi térfelünkre…  

Nyitókép Ebben a szezonban is csúszni, mászni kell a sikerekért! Fotó: MTI/Illyés Tibor  

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altona
2022. augusztus 13. 03:27
Szarban is van a honvéd, ha nem bundáz6ja össze az amúgy SEMMIT nem jelentő bajnoki címet. Lásd még mocskosfradi...
altona
2022. augusztus 13. 03:26
Pedig az csak egy rakkolós, nézhetetlen 5lettelen szar. Mint a brit sohamégsemmieredmény el nem árt szemét.
altona
2022. augusztus 13. 03:25
Pedig az csak egy rakkolós, nézhetetlen 5lettelen szar. Mint a brit sohamégsemmieredmény el nem árt szemét.
brekker
2022. augusztus 12. 22:16
Fehérvárról elküldték a kispályás Kovácsot (nem a Kiskovács, ő ment szokás szerint a süllyesztőbe), a Fradinál is elzavarhatnák már végre Hajnalt. Meg a többi haszonlesőt. Fogalmuk sincs a nagypályáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!