A Petrocub elleni visszavágót is megnyerte, a klub legendáját viszont végleg elvesztette a MOL Fehérvár!

2022. augusztus 11. 21:48

A papírformát magabiztosan hozta a magyar együttes, így a harmadik számú európai kupa rájátszásába kerültek, ahol az 1. FC Köln vár rájuk.

2022. augusztus 11. 21:48
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Az első mérkőzésen aratott 5-0-s fehérvári diadal után a magyar bajnokság előző szezonjának negyedik helyezettje nyugodt meccsre készülhetett. Michael Boris vezetőedző kísérletezhetett, ennek is köszönhető, hogy alaposan felforgatott összeállításban lépett pályára a magyar csapat. A Petrocubnak az ötgólos vereség után csak egyetlen célja maradt: győzelemmel búcsúzzon a nemzetközi porondtól. A két együttes a francia Jerome Brisard vezetésével a következő összeállításban futott ki a pályára:

Petrocub: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan, Platica – Sandu, Bogaciuc, Iosipoi – Cojocaru, Ambros.

MOL Fehérvár: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira – Nego, Pokorny, Makarenko, Hangya – Bamgboye, Dárdai P. – Zivzivadze.

Ahogy az várható volt, csendesen csordogált a mérkőzés, bár a 8. percben csak Emil Rockovnak köszönhette a Fehérvár, hogy nem került hátrányba. Ugyanis Cojocaru egyedül lépett ki középen, ám a szerb kapus nagy bravúrral hárítani tudott. Ezt követően a Petrocub került enyhe mezőnyfölénybe, ki is alakult egy-két veszélyes helyzet, de mindannyiszor megnyugodva konstatálhattuk: remekül működik a fehérvári lescsapda! Ezzel együtt azt is megállapíthattuk: az idény első tétmérkőzését játszó Rockov kapus tényleg jó formában van.   

S hogy végképp megnyugodhassunk, arról Zivzivadze gondoskodott. A derék Budu  találatával zárult az első mérkőzés, és Kisinyovban (a nemzetközi előírások miatt nem Hincestiben, hanem Moldova fővárosában rendezték a mérkőzést) ott folytatta, ahol Székesfehérváron abbahagyta. A 31. percben Bambgoye, Dárdai, Zivzivadze passzolgatás után ugyan a grúz gólzsák kissé hosszan vette át a labdát, ám becsúszva így is a hálóba tudott továbbítani! Petrocub – MOL Fehérvár 0-1.

Dárdai Palkó öröme jogos: ezúttal két gólpasszal járult hozzá a Vidi sikeréhez (archív) Fotó: molfehervarfc.hu
Dárdai Palkó öröme jogos: ezúttal két gólpasszal járult hozzá a Vidi sikeréhez (archív) Fotó: molfehervarfc.hu

A mieink azonban nem sokáig élvezhették az előnyt, hiszen két perc múlva, egy hazai szögletet követően Ambros fejesét még nagy bravúrral kitolta Rockov, ám egy lerántást követően az első fehérvári tétmérkőzésén kezdő szlovák Peter Pokorny sárga lapot, míg a hazaiak 11-est kaptak. A büntetőt Sandu nem kis szerencsével értékesítette, a labda a jobb kapufa belső éléről pattant a hálóba. Petrocub – MOL Fehérvár 1-1.

Ám hamar visszaállt a „világ rendje”, és erről újra Budu barátunk gondoskodott. A 40. percben a grúz szerzett labdát a kaputól mintegy 25-26 méterre,

Így az állás: Petrocub – MOL Fehérvár 1-2.

A félidő zárásaként még Iosipoinak volt egy ígéretes lövése, amely meg is pattant egy védőn, ám a veszélyesen lecsapódó labdát Rockov magabiztosan húzta le.

A második játékrészben a MOL Fehérvár láthatóan már csak az előny megtartására törekedett (az úgynevezett UEFA-koefficiens szempontjából minden egyes pontnak és győzelemnek óriási jelentősége van), a Petrocub pedig – egyelőre – nem olyan jó csapat, hogy meg tudja fordítani az eredményt, pláne semleges pályán.

Loic Nego ezúttal is válogatott formában játszott Fotó: molfehervarfc.hu
Loic Nego ezúttal is válogatott formában játszott Fotó: molfehervarfc.hu

Michael Boris vezetőedző megtehette, hogy már a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadóra készüljön, nyilván ennek is köszönhető, hogy a szünetben Dárdai Palkót az első mérkőzésen duplázó tavalyi házi gólkirály, Kenan Kodro váltotta, majd a 62. percben hármas csere következett a Vidinél: Jevgen Makarenko, Stopira és Budu Zivzivadze helyére Rúben Pinto, Marcel Heister és Claudiu Bumba érkezett.

Mérkőzés közben érkezett a hír, hogy

hiszen 117 góljával ő lett a klub legeredményesebb játékosa, ráadásul a fehérvári szurkolók a mai napig rajonganak érte), valamint a legutóbb Debrecenben játszó és házi gólkirályi címet szerző Ugrai Roland egyaránt a török másodosztály újoncához (!), a Pendikspor együtteséhez írt alá.

De visszatérve Kisinyovba: a második félidő legizgalmasabb jelenetei is a MOL Fehérvár játékosainak volt köszönhető. Előbb Kodro nagy helyzetben lyukat rúgott, majd egy újabb ígéretes lehetőségénél a kezére pattant a labda. Később pedig azért ijedhettünk meg, mert Funsho Bambgoye egy felugrást követően eléggé ijesztően esett a hátára, hosszú percekig a földön maradt, de az ápolás után folytatni tudta a játékot.

Szerencsére több említésre méltó izgalom már nem történt, a Vidi kettős győzelemmel (5-0; 2-1) jutott tovább – jöhet a Bundesliga előző szezonjának hetedik helyezettje, az 1. FC Köln!

Nyitókép Budu Zivzivadze az újpesti tavasz után ősszel is szenzációs formában futballozik Fotó: molfehervarfc.hu

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. augusztus 12. 22:48
Valahogy úgy van a képlet, hogy minél keletebbre megyünk, a focisták annál lassabban reagálnak. Lásd Kisvárda, nagyot küzdöttek, a norvég ifik mégis lefocizták őket. Valami különbség mégiscsak lehet az edzésmódszerekben.
brekker
2022. augusztus 12. 17:11
Kispályázós edzésekkel szemben, ha a hosszú labdákat gyakorolják, ahhoz még csúszni-mászni se kell. Igaz, hogy többet kell futni.
brekker
2022. augusztus 12. 17:07
Vagy a hozzáállásban az edzésekhez. Nem a meccsen kell csúszni-mászni (hülye fradis kívánalom a nézők részéről), hanem az edzéseken. A meccs a könnyed előadás ideje.
westend
2022. augusztus 12. 13:01
Gratula, de ez papírforma volt, ez a moldáv csapat még nem üti meg a szintet. Viszont a Kisvárda tegnap majdnem csodát tett a Molde ellen, nagyot küzdöttek és nyertek is 2:1-re - erról viszont egy cikk sincs. Pedig jóval jobb teljesítményt nyújtottak, egy jóval erősebb csapat ellen mint a fehérváriak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!