Ezúttal elmaradt a csoda: Magyarország – Olaszország NL-csoportrangadó 0-2 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!

2022. szeptember 26. 19:43

Sajnos a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése vereséggel ért véget a Nemzetek Ligájában, de megható, emlékezetes pillanatokban nem volt hiány.

2022. szeptember 26. 19:43
null
Vámos Tamás

A Mandiner már hétfő délelőtt elkezdte a hangolódást az esti találkozóra, a korábbi szövetségi kapitányok reakcióit Németország idegenbeli legyőzése és Szalai Ádám fantasztikus gólja után, valamint az elvárásaikat az olaszok elleni mérkőzésre itt olvashatják!

A két csapat - telt ház, 70 ezer szurkoló előtt - a következő összeállításban kezdi a mérkőzést, amelyet a francia Benolt Bastien dirigál. A magyar válogatottban a Németország elleni győztes csapathoz képest egyetlen helyen történt változás: Gazdag Dániel helyett Loic Nego a pályán.

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Nego, Szoboszlai – Szalai Ádám. 
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi, Di Lorenzo – Jorginho, Cristante, Dimarco – Barella, Gnoto, Raspadori

Új mez - nagy remények! Fotó: adidas.com
Új mez - nagy remények! Fotó: adidas.com

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint válogatottunk vadonatúj mezben lép pályára az olaszok ellen. Érdekesség, hogy a felszerelés eredetileg a 2024-es Eb-selejtezőkre készült, ráadásul az idegenbeli mérkőzésekre, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már a Nemzetek Ligája csoportrangadóján sor kerül a debütálásra. 

A magyar válogatott az egyetlen Európában, amely a Nemzetek Ligája 2018-as indulásakor még a C-csoportban szerepelt, idén pedig már a legjobbak között, az A-divízióban veri agyon az ellenfeleit.

Nemzeti csapatunk összesített NL-mérlege: 9 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, érdekesség, hogy Marco Rossi az első meccsen, a finnek elleni idegenbeli találkozón (2018 szeptember 8-án) debütált szövetségi kapitányként.

Nem csak a csapat, már a szurkolók is teljes harci díszben! Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Nem csak a csapat, már a szurkolók is teljes harci díszben! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

S ha már az olasz Maestro: Marco Rossinak az Olaszország elleni találkozó lesz a 47. mérkőzése szövetségi kapitányként, és ezzel az örökranglistán már a 4. helyen áll, csupán Baróti Lajos (117 mérkőzés), Sebes Gusztáv (66 mérkőzés), és Mészöly Kálmán (60 mérkőzés) előzi meg.  

Kövessék figyelemmel élő közvetítésünket!

A hármas sípszó után a szurkolók eléneklik a magyar himnuszt, majd a búcsúzó Szalai Ádám - a lelátóra felkapaszkodva! - köszöni meg az elmúlt 13 évet a magyar drukkereknek. Nagyon szép gesztus! Mint ahogy az is, hogy a magyar válogatott többi tagja "Köszönjük, Kapitány!" feliratú pólóban feszít a Puskás Aréna kezdőkörében.   

Vége egy nagy menetelésnek, vége Szalai Ádám elismerésre méltó válogatottbeli pályafutásának, de elkeseredésre nincs ok.

Hiszen a magyar válogatott - minden várakozást felülmúlva - magabiztosan, 10 pontot szerezve maradt benn az A-divízóban, így ráadásul az első kalapból várhatja a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását.    

4 perc lesz a hosszabbítás!

89. perc

Ismét totojázunk hátul, végül Di marco lő egy sistergőset, Gulácsi kiüti a labdát, éppen a csereként beállt Scamacca elé, aki szerencsére nem találja el a kaput..

86. perc

Fiola bepipul - hátulról, feleőtlen mozdulattal csúszik oda Di Lorenzónak, jogos a sárga...

85. perc

Szoboszlai Dominik le, Kleinheisler László be. Hátha... 

78. perc

Fiola beívelése után a csereként beállt Bastoni leheletfinoman meglöki a nyilvánvaló gólhelyzetben, a 16-oson belül érkező Ádám Martint, Bastien sípja néma marad, de ami érthetetlen, a VAR is úgy ítéli meg,hogy nem történt szabálytalanság! Vajon miért? 

75. perc

Történelmi pillanat: Loic Nego helyett Bolla Bendegúz (ez még nem az), míg a búcsúzó Szalai Ádám helyett Ádám Martin a pályán. Már csak negyedóra - MINDENT BELE! 

69. perc

Szalai Attila hajszálpontos keresztbe ívelése után Nego beadását követően magyar szöglet, sajnos nem lesz belőle semmi. Sokkal jobban játszik a magyar válogatott a második játékrészben, de az a fránya gól csak nem akar összejönni...

Gianluigi Donnarumma - sajnos - a mezőny fölé nőtt.. Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Gianluigi Donnarumma - sajnos - a mezőny fölé nőtt.. Fotó: Mandiner/Trenka Attila

63. perc

Szoboszlai indítása után Styles lövi rá, a kellemetlenül megpattanó labdát Donnarumma ismét óriási bravúrral hárítja. Nagyon sokat nem kell gondolkodni azon, ki legyen a mezőny legjobbja.... A szöglelet Donimik íveli be, az olasz kapus ezúttal kiejti a labdát, amely végül Orbán testéről pattan kapu mellé.

57. perc

Milos Kerkez helyett Gazdag Dániel a pályán.

55. perc

Egy újabb esély: Szoboszlai labdaszerzése után Nego beadását Styles fejeli kapura, a visszaérő Donnarumma ezúttal is bravúrral hárít. 

51. perc

És rögtön büntet is az olasz válogatott: Barella remek mélységi passzával Cristante lódul meg, kitűnő beadását pedig a berobbanó Dimarco vágja a léc alá - megszerezve ezzel első válogatottbeli gólját. Magyarország - Olaszország 0-2!     

49. perc

Akár három gólt is szerezhettünk volna egyetlen támadás alatt! Nego óriási bombáját üti ki Donnarumma, majd Styles löketét hárítja bravúrral a Paris SG kapusa, a kipattanó labdát Szalai Ádám még le is veheti, ám a lövésbe beledobja magát a hamarosan 50. válogatottságát ünneplő portás. 

46. perc

Nem meglepő, hogy a magyar szurkolótábor hangos "Mindent bele! Mindent bele!" buzdításba kezd. 

A második játékrész rögtőn egy nagy olasz helyzettel kezdődik: Dimarco beadását Di Lorenzo alig fejeli kapu fölé. 

A gólnál nagyot hibázó Nagy Ádám helyett Callum Styles a magyar válogatottban. 

SZÜNET UTÁN

Szalai Ádám nem bírta könnyek nélkül végighallgatni a magyar himnuszt Fotó: MTI/Trenka Attila
Szalai Ádám nem bírta könnyek nélkül végighallgatni a magyar himnuszt Fotó: MTI/Trenka Attila

45. perc

Szalai Ádám csap össze Jorghinhóval. A szabálytalansáég szót sem érdemel, de a búcsúzó magyar klasszis azért kap sárgát, mert a mezénél fogva húzza föl a brazil-olaszt. Nyúlik is az azúrkék póló rendesen! 

44. perc

Hosszú ideig az olasz tizenhatos előtt pattog a labda, amely végül Szoboszlai elé kerül. A Leipzig légiósától nem meglepetés, hogy rászúrja, erre számít Donnarumma is, aki magabiztosan hárít. 

41. perc

Fúúú, mi maradt ki! Cristante löki föl Negót, Szoboszlai szabadrúgását rosszul számolja ki Donnarumma, Orbán visszatett labdáját Szalai Attila alig sodorja kapu mellé! 

38. perc

Ezúttal Cristante beadása okoz bonyodalmat a mieinknél: végül Kerkez vágja ki a labdát. 

34. perc

Acerbié a mérkőzés első sárga lapja: az Internazionale játékosa Loic Nego visszahúzásáért kap figyelmeztetést.  

Hatalmas magyar védelmi hiba - olasz vezetés... Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Hatalmas magyar védelmi hiba - olasz vezetés... Fotó: Mandiner/Trenka Attila

27. perc

A szabadrúgást azonban - nincs rá jobb szó - elszerencsétlenkedjük: az "akció" végén Nagy Ádám hazaadása rövid, Gulácsinak muszáj kirobbannia, Gnotóval csap össze, a kipattanóra pedig a legutóbb, az angolok ellen is eredményes Raspadori csap le, és a hálóba gurít. Magyarország - Olaszország 0-1!   

26. perc

Acerbi-Dimarco-összjáték után utóbi ad be életveszélyesen - de les

Az olasz válogatott folyamatosan letámad, ezzel állandó kalamajkát okozva a magyar csapat számára. .

16. perc

Fiola és Jorghinho csúszik össze, a honosított olasz a bokáját, a MOL Fehérvár játékosa a fejét fájlalja. Védőnk feje vérzik, hosszas ápolásra szorul. 

12. perc

Barella felrúgásáért olasz szabadrúgás. Raspadoli beívelését a kissé elalvó magyar védelem mellett Di Lorenzo alig fejeli mellé.  

5. perc

Di Lorenzo beadása után Kerkezről szögletre pattan a labda, a beívelés után úgy tűnik Szoboszlaié lesz a bőrgolyó, de nem. Ismét a Napoli játékosa ível be, Gulácsi kezei közül kicsúszik a labda, de a gólvonalon álló Szalai Attila kivágja azt. Ez meleg volt!

Barella kezezéséért már rögtön a meccs elején szabadrúgáshoz jutunk. A 21 méteres próbálkozás kipattan a sorfalról, a Leipzig légiósa újra tüzel, szöglettel folytatódik a mérkőzés. Egyelőre nem jön össze a Szoboszlai-Szalai-féle csodagól. 

2. perc

A magyar válogatott kezdi a mérkőzést

1. perc

Nyitókép A találkozó nagy részét a regnáló Európa-bajnok kontrollálta Fotó: Mandiner/Trenka Attila 

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kronosz85
2023. január 17. 22:54
Megint attól féltem, hogy túlhájpolták a válogatottat és fejükbe száll megint a dicsőség...
Zsibek Zsoli
2022. szeptember 29. 10:45
Most kerülnek helyükre a magyarok. A koporsóba.
szodabár
2022. szeptember 29. 10:45
Mi van, szarosszájú zsidóseggnyaló hazátlan proli? Fosol, mi? Még, még, még! Élvezzük! Tegnap este is szívtatok! Hehehe
szodabár
2022. szeptember 29. 10:45
Szeretnéd. Itt veritek magatokat ti senkiházi aberrált hazátlan fosok. Mi az olaszok győzelmének is örülünk. Meloni,Meloni. Azt is bszoptátok zsidóseggnyaló hazátlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!