Futballcsoda! 1954 után ismét tétmérkőzésen győztük le a németeket - Nemzetek Ligája: Németország – Magyarország 0-1!

2022. szeptember 23. 20:20

Folytatódott a magyar futballcsoda! Marco Rossi együttese ezúttal Lipcsében alkotott maradandót, és idegenben győzte le Németországot!

2022. szeptember 23. 20:20
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Érdekesség, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újoncot avat, a holland AZ Alkmaar játékosa, Kerkez Milos a középpálya bal oldalán debütál.

A két válogatott a következő összeállításban kezdi a találkozót, amelyet az idei Európa Liga-finálét is vezető szlovén Slavko Vincic dirigálja.

Németország: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan – Gnabry, Th. Müller, Sané – Werner.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Szalai Ádám.  

A csoport másik mérkőzésén Olaszország 1-0-ra legyőzte Angliát; a szeptember 26-i, budapesti csoportdöntőn a magyar válogatottnak már egy döntetlen is elég lesz az elsőséghez!

Itt a szenzáció! Tétmérkőzésen az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzése után ismét legyőzte a magyar válogatott a német csapatot! 

Öt perc lesz a hosszabbítás!

89. perc

Rüdiger kap egy jogos sárgát a meglóduló Nego felvágásáért. 

87. perc

Egyből jön a német válasz: Raum sokadik jó beadása után ismét kifejeljük a labdát, újra Kimmich érkezik, akinek sistergő bombája épphogy elkerüli a magyar kaput. 

86. perc

És akkor egy magyar villanás: Szalai Attila indításával Kleinheisler kerül több mint ígéretes helyzetbe, aki Kehrer mögül kibújva Ter Stegenbe lövi a játékrész legnagyobb helyzetét! 

85. perc

Szoboszlai helyett Loic Nego a magyar válogatottban, Gulácsi Péter az új csapatkapitányunk.  

84. perc

Percek óta nem lépjük át a félpályát, de amíg mindig van egy magyar láb, amely megakadályozza a német támadást és gólt, addig nincs baj. 

Kerkez Milos remek teljesítménnyel mutatkozott be a magyar válogatottban Fotó: MTI/Illyés Tibor
Kerkez Milos remek teljesítménnyel mutatkozott be a magyar válogatottban Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

78. perc

Nagy Ádám helyett Callum Styles a magyar válogatottban.

76. perc

Raum beadása után Gulácsi üti ki a Havertz elől a labdát, Kimmich 14 méterről rászúrja, de a gólvonalon álló Lang Ádám bravúrosan kifejeli a labdát!

72. perc

A két magyar csere játszik össze: Kleinheisler passza után Ádám Martin húzza meg, éles lövését nagy bravúrral védi Ter Stegen!

69. perc

Süle óriási szólója után Raum ad be, Sané szerencsére fölé fejeli a labdát.

67. perc

Gazdag Dániel helyett Kleinheisler László, Szalai Ádám helyett Ádám Martin a magyar válogatottban. Az új csapatkapitányunk: Szoboszlai Dominik!

60. perc

Hosszas német adogatás után Kimmich lövése életveszélyesen csapódik le, szöglet. A mérkőzés legveszélyesebb negyedóráján vagyunk túl: a hazaiak sokkal jobban játszanak, mi több labdát adunk el, mint az első játékrészben. 

57. perc

Remek német támadás végén addig pattog a labda, amíg Werner szűken el tudja rúgni, de Gulácsiban elakad a löket.

53. perc

Thomas Müller  ugrik ki, be is talál Gulácsi Péter kapujába, de egyértelmű les! Kemény percek várnak még ránk... 

50. perc

Rüdiger könyökli le Nagy Ádámot, ami Szalai Ádám esetében sárga lapot ért, itt semmit....A játék megy tovább, a létszámfölénybe kerülő németek kis híján gólt szereznek, de Gündogan lövését hatalmas bravúrral védi Gulácsi! 

49. perc

Kimmich életveszélyes szabadrúgására többen is (Werner, Rüdiger, Müller) sokat ígérően robbannak be, de szerencsére elsuhan a labda előttük.

SZÜNET UTÁN 

A lipcsei közönség füttykoncertje és a magyar szurkolótábor vastapsa kíséri az öltözőbe a csapatokat.

1 perc lesz a hosszabbítás!

41. perc

Szalai Ádám is besárgul, miután a könyöke kicsit eltalálja Süle szemét. A már Németországban született édesapja révén magyar származású védő természetesen kissé rájátszik az esetre, aminek be is dől Vincic sporttárs.

39. perc

Az első német helyzet! Thomas Müller átadását Raum adja be, a Bayern támadója nemes egyszerűséggel lefejeli Fiolát, de a kísérletet Gulácsi magabiztosan védi.

35. perc

Csodálatos magyar tiki-taka után újabb szöglet jönne, de a Lipcsében játszó Szoboszlai Dominikot papírgalacsinokkal kezdik dobálni a szurkolók. Ki érti ezt?! Reméljük, ezt is látták az UEFA mélyen tisztelt képviselői! A szöglet végül nagy nehezen összejön, a beadást ezúttal kifejelik a német védők. 

30. perc

Szoboszlai-Szalai Ádám-Gazdag a labda útja, ám a Philadelphia légiósát a 16-oson belül elnyomja Rüdiger. Nem volt büntető.  

26. perc

A szabadrúgás után itt az újabb nagy magyar helyzet. Szalai Attila átadása találja meg a leshatáron kiugró Fiolát, akinek beadására életveszélyesen robban be Gazdag, Ter Stegen üggyel-bajjal tisztáz!

25. perc

A mérkőzés első sárga lapját Kimmich kapja, a lendületben lévő Szoboszlai visszahúzásáért. Jogos.

Ádám, maradj még! Fotó: MTI/Illyés Tibor
Ádám, maradj még! Fotó: MTI/Illyés Tibor

18. perc

A második szögletet már nem cifrázzuk - de mégis! Szoboszlai beadását ugyanis Szalai Ádám - Thomas Müller kíséretében - csodálatos mozdulattal "oxizza" a német kapuba. Ter Stegen fölött átszáll a labda, aki tehetetlenül nézi a bőrgolyó röppályáját. Németország - Magyarország 0-1! 

17. perc

De most mi villanunk! Kerkez beadását a centerposzton feltűnő (!) Fiola sarkazza hátra, Szalai Ádám lövése a védőkről szögletre pattan.

16. perc

Amint az várható volt, a németek kezdik többet birtokolni a labdát, de eddig különösebb eredmény nélkül...

11. perc

Állandóan tili-tolizunk a kirúgásoknál, csak nehogy ebből baj legyen!

6. perc

Zúg a "Hajrá, magyarok!" Lipcsében! 

1. perc

Az első szögletet mi rúgjuk, Szoboszlai veszélyes beadását kifejelik a német védők.

A  35.513 néző előtt zajló meccset a magyar válogatott kezdi, Szoboszlai gurítja hátra a labdát Szalai Attilának. 

110 éve nem kapott ki a német válogatott, a magyar nemzeti csapat még soha nem nyert Lipcsében!

Nyitókép Szalai Ádám az Eb után ismét gólt lőtt Németországban! Fotó: MTI/Illyés Tibor 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
javicesareo
2022. október 13. 03:12
Remélem beszorított téged két Rüdiger tipusú ősnémet a sarokba és épp próbálja beszorítani a befogadó ánuszodba azt amit megérdemels, libsike. Aztán a végén örülhetett, mert 2-0-ra nyertek ellened a "vilkomenszkulturdajcsok"
vemiko
2022. szeptember 27. 13:35
"Győztünk! Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik!" Szép volt Fiúk! Hajrá Magyarország Hajrá Magyarok
hoci74
2022. szeptember 27. 13:34
Őszintén . Lesz olyan sírás minden magyar tv előtt hogy na.. A meccs végén Szalai el fog köszönni .. Éjfélig fogunk zokogni. Remélem a buzerátor németek is..... Hajrá Magyarország hajrá magyarok,hajrá honvéd! :)
rollotomasi
2022. szeptember 27. 13:33
Szemét, köcsög németek! Abból éltek még mindig, amit Kohl összerakott nektek, ti meg csak arra vagytok jók, hogy papírgalacsinnal dobáljátok a saját klubotok játékosát, mert olyan baszott toleránsak vagytok! A ti toleranciátok tipikusan a gazdag ember álszenteskedő és leereszkedő gesztusa, amivel valójában még jobban meg akarja alázni a szegényt. De a niggerek meg a tevebaszók elkenik a szátokat, hiába szopjátok a faszukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!