A Fradi ismét kikapott idegenben, Kuttor Attila 19 hónap után nyert újra meccset az NB I-ben!

2022. október 16. 23:25

Ezúttal a sereghajtó győzte le a bajnokot, a Ferencváros mestere kissé meglepő okkal magyarázta az újabb vereséget.

2022. október 16. 23:25
null
Vámos Tamás

A zöld-fehérekkel kapcsolatban az utóbbi években mindig megjegyezzük: annyira erős a keretük, hogy akár három, bajnoki címre is esélyes kezdőcsapatot ki tudna állítani a vezetőedző.

Ezt a tételt igazolandó, Sztanyiszlav Csercseszov a Crvena zvezda ellen bravúros győzelmet elérő csapatot hét helyen is megváltoztatta: kihagyta Botkát, Samy Mmaee-t, Besicet, Vécseit, Zachariassent, Traorét és Ryan Mmaee-t, helyttük Sigér Dávid, Rasmus Thelander, Anderson Esiti, Carlos Auzqui, Xavier Mercier, Marquinhos és Franck Boli kapott bizonyítási lehetőséget – a Mezőkövesdet a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára Kuttor Attila annak érdekében, hogy minél több pontot el tudjanak csenni a bajnokcsapattól.

A találkozó kezdete az oszét mestert igazolta, hiszen az NB I egyik legdrágább játékosa, a Transfermarkt adatbázisa szerint 2 millió eurót érő Marquinhos szép gólt szerzett a belga bajnokság tavalyi gólpasszkirálya, a francia Mercier átadásából.

De már ekkortájt látni lehetett: hiába birtokolta többet a labdát a Fradi, a Kövesd egyáltalán nem riadt újonc módjára játszott,

sorra alakította ki a helyzeteit (Sztefan Drazsics, majd Molnár Gábor sem tudta gólra váltani ígéretes lehetőségét), ám a fordulópontot a hazaiak olasz kapusa, Ricardo Piscitelli hatalmas védése hozta el, aki Knoester közeli fejesét hárította óriási bravúrral.

Mindez egyfajta lökést adott, a matyóföldi játékosoknak, akik már a szünet előtt ki is egyenlítettek: egy minden valószínűség szerint begyakorolt figura után Pillár Róbert tovább csúsztatását a hosszú saroknál ólálkodó Alekszandr Karnyicki bólintotta a kapuba. Már ekkor is a hazaiak mellett „tette le a voksát” a VAR, hiszen – bár lesgyanús volt az akció – de megadta a gólt a játékvezetői csapat - tegyük hozzá, teljesen jogosan.

Drazsics a földön, Knoester talpon, mégis a hazai játélkos szerzett győztes gólt! Fotó: fradi.hu
Drazsics a földön, Knoester talpon, mégis a hazai játélkos szerzett győztes gólt! Fotó: fradi.hu

A második játékrészben is a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a bajnokcsapat volt a kezdeményezőbb, a hazaiak néha kétségbeesetten rugdosták el a labdát, de amikor lehetőségük adódott rá, bátran lendültek át a támadásba.

A találkozó utolsó harmadában,

amikor egyre nyomasztóbbá vált a Fradi fölénye, és a kívülálló is úgy érezhette, csupán idő kérdése, melyik vendégtámadás révén szerzi meg újra a vezetést az FTC, teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Kövesd:

a csereként beálló Botka Endre kissé fölöslegesen gáncsolta Dino Besirovicot a tizenhatoson belül, és a megítélt tizenegyest Drazsics nem kis szerencsével (a lövést Dibusz a kapufára tolta, onnan a hátára, majd a gólvonal mögé pattant a labda) értékesítette.

S bár a hatperces hosszabbításban is adódtak izgalmak (Traoré szerzett gólt, a videófelvétel alapján nem egyértelmű, hogy lesről, a VAR azonban mégis ezt állapította meg, higgyük el neki), a végén jogosan örülhettek a hazaiak, hiszen megérdemelten nyertek az idegenben újra enerváltan játszó zöld-fehérek ellen.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint a Fradi játékosai fáradtak voltak... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Sztanyiszlav Csercseszov szerint a Fradi játékosai fáradtak voltak... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)

Teljesen érthető volt a meccs lefújása után a hazai szakvezető, Kuttor Attila felszabadultsága, hiszen az elmúlt időszakban nem sok siker érte: miután másodosztályú bajnoki címet szerzett a Vasassal, az élvonalban képtelen volt nyerni az angyalföldiekkel, csupán hat döntetlenre futotta, így a Ferencváros elleni diadallal nem akármilyen negatív sorozat végére tett pontot:

utoljára 2021. március 14-én, a Budafok ellen örülhetett NB I-es sikernek (2-1), nem véletlen, hogy a zöld-fehérek legyőzése után önfeledten ugrált a középkörben a játékosaival.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón csupán egy mondatra kaptuk fel a fejünket: amikor Sztanyiszlav Csercseszov azt állította, hogy a Crvena zvezda elleni kupasiker sokat kivett a játékosaiból.

Ez már csak azért is meglepetés, mert (mint ahogy a tudósítás elején is jeleztük) a Ferencváros szinte egy teljesen új csapattal állt ki - a sereghajtó otthonában…

Nyitókép A Mezőkövesd hősies győzelmet aratott a Fradi ellen Fotó: mezokovesdzsory.hu    

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. október 23. 23:25
Nem Fradi!
Sorted87
2022. október 23. 23:25
Soros volt a bíró és a sziájé küldete oda Brüsszelből!!! :D
Czápa
2022. október 23. 23:25
Pofátlan csalások történtek. Undorító.
misi53
2022. október 23. 23:24
Több négert a Fradiba !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!