„Már lehiggadtam, de amíg élek, nem felejtem el, hogy a fiam majdnem elvesztette a szeme világát” - Sallai Roland édesapja a Mandinernek

2022. október 07. 13:57

Az előző hét után ismét a válogatott futballista édesapjánál érdeklődtünk: a Bayer Leverkusen ellen elszenvedett brutális sérülés után hogy halad Roland gyógyulása?

2022. október 07. 13:57
null
Vámos Tamás

Idézzük fel az előzményeket: szeptember 3-án, a gyógyszergyáriak elleni bajnoki mérkőzés 4. percében a hazaiak játékosa, Jonathan Tah egy labdáért folytatott harc során úgy fejbe rúgta Sallait, hogy a magyar válogatott futballistát egyből le kellett cserélni, hordágyon vitték le a pályáról.

Rolandot rövid időn belül  meg is kellett műteni, a helyzetet bonyolította, hogy az első diagnózis során ugyan arcccsonttörést állapítottak meg, de a valójában a játékos szemürege sérült meg, ráadásul több helyen el is tört a csontja.

Nem túlzás, amit az édesapa, Sallai Tibor is állított: „a fiam szeme világa csupán egy-két milliméteren múlt”.

Vajon az lemúlt egy hétben mennyit javult Sallai Roland állapota? Valós, hogy már a novemberi válogatott mérkőzéseken (barátságos meccset játszunk Luxemburgban, majd a görögöket fogadjuk a Puskás Arénában) Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állhat?    

- Hála Istennek, tényleg szépen javul a fiam állapota – meséli nyugodt hangon a korábbi NB I-es futballista, Sallai Tibor –, elkezdte az edzéseket, a Freiburgnál egy külön edző foglalkozik vele. Nagyon odafigyelnek rá, de

jellemző Roland akaraterejére, hogy az első futóedzésen 7 kilométert nyomott le.

De a legfontosabb a szeme világa, így a visszatérést sem kapkodja el, minden orvosi utasítást precízen betart.  

"Amiben csak lehetett segítettünk neki"

- Milyen állapotban van a megsérült, bal szem?

- Természetesen még nem tökéletes, hiszen alaposan megduzzadt, nem is mozog ideálisan, és ha Roli lefelé néz, elég érzékeny, fájdalmai is vannak. De ahogy szokták mondani: már látjuk a fényt az alagút végén, és minden remény megvan arra, hogy október végén, de inkább november elején visszatérjen a Freiburgba, majd a magyar válogatottba is.

- Németország legyőzése után emelkedett Roli ázsiója Freiburgban?

- A csapattársakkal nem sűrűn találkozik, hiszen leginkább kivizsgálásokra jár, és a futóedzéseket egyetlen szakember felügyeletével végzi. Természetesen örült a németek legyőzésének, az viszont rendkívül bántotta, hogy az olaszok ellen nem sikerült a Puskás Arénában kiharcolni a továbbjutáshoz szükséges döntetlent. Pláne, hogy Ádám Martinnal szemben egyértelműen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Ha akkor megkapjuk a büntetőt, és 2-1-re módosul az állás, bármi megtörténhetett volna, hiszen a hosszabbítással együtt majdnem negyedóra hátra volt a mérkőzésből. Roli persze, azt is rendkívül sajnálja, hogy nem állhatott a válogatott rendelkezésére; senki nem állítja, hogy három gólt rúgott volna, de a sérülése előtt tényleg jó formában volt.

Roland novemberben már újra riogathatja az ellenfeleket Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Roland novemberben már újra riogathatja az ellenfeleket Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- Marco Rossival milyen gyakran beszélgetnek?

- A szövetségi kapitány folyamatosan érdeklődik a fiam állapotáról, ő is tartja benne a lelket, amelyre leginkább közvetlenül a sérülése után volt leginkább szükség. Miután megtörtént az eset, már a Leverkusen elleni mérkőzés másnapján a fiamnál voltam, és a barátnőjével együtt, amiben csak lehetett, segítettünk neki. De mint ahogy említettem, a fiam egyre jobb állapotban van, így a kezdeti düh után már én is lehiggadtam.

Ám azt változatlanul nem értem, hogy a vétkes, Jonathan Tah miként úszhatta meg csupán egy sárga lappal az esetet?!

De ha már így történt: utólag, a történtek ismeretében és a videófelvétel megtekintése után miért nem lehetett eltiltani a Rolandnak súlyos sérülést okozó riválist? Mint említettem, már lehiggadtam. de azt nyugodt szívvel kijelenthetem: ugyan minden csoda három napig tart, de én, amíg élek, nem felejtem el, hogy a fiam majdnem elvesztette a szeme világát!

Vészjósló jelenet: Sallai Rolandot a hordágyon vitték le a szeptemberi bajnokin Fotó: AFP/Uwe Kraft

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2022. október 08. 17:26
Ocsmány hentes négert rég ki kellett volna tiltani a Bundesligából.
minekkellregisztralni
2022. október 08. 17:26
Sallai és Gulácsi is. Valakik bosszút állnak a válogatott játékosainkon.
KBA98
2022. október 08. 17:25
Eszbé! és akkor minden ok? Miért nem büntetik meg a tetves kártevőt?
Eszbé
2022. október 07. 21:36
Nem , nem minden oké. Csak egy pozitív példát szerettem volna említeni. Mert szerencsére van ilyen! És az említett emberek felépülnek/ felépültek. A karrierjük folytatóhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!