Itt a csoda: hat vereség után a 90. percben lőtt góllal szerzett pontot a MOL Fehérvár a Fradi ellen!

2022. november 06. 22:36

Igazi presztízsmérkőzést vívott egymással a két csapat, melyen a Vidinek csak egy célja lehetett: valahogy szakítsa meg soha nem látott negatív sorozatát az FTC ellen!

2022. november 06. 22:36
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A forduló záró mérkőzésének több fontos kérdése is volt: a kispesti győzelem után tudják-e folytatni a menetelésüket Fiola Attiláék illetve a Fraditól sorozatban elszenvedett hat vereség után tudnak-e ponto(ka)t csenni a nagy riválistól?

Az első félidő leglényegesebb momentuma két, tizenhatoson belüli szituáció volt: a 11. percben Bohdan Lednyev úgy vetődött és nyúlt bele Botka Endre beadásába, hogy

így a VAR-nak és Bognár Tamás játékvezetőnek nem kellett sok idő annak megállapítására, hogy a Ferencváros büntetőt rúghat! Ezt Ryan Mmaee értékesítette is, így MOL Fehérvár – Ferencváros 0-1.  

Sztanyiszlav Csercseszov nem lehet maradéktalanul elégedett Fotó: fradi.hu
Sztanyiszlav Csercseszov nem lehet maradéktalanul elégedett Fotó: fradi.hu

A 30. percben került sor az újabb videózásra: Schön Szabolcs úgy lépett rá a labdára a tizenhatoson belül, hogy az az elforduló Mats Knoester kezére pattant. Ez a szituáció azért nem ért büntetőt, mert a holland játékos keze teljesen természetes helyzetben lógott a teste mellett, tehát nem növelte meg a testfelületét – ezt állapította meg a VAR is.  

Az első félidőben egyértelműen a Fradi uralta a mérkőzést, kapufákat rúgtak, nagy helyzeteket hagytak ki, ám miután a zöld-fehérek csupán egygólos vezetést szereztek, nem lehetett lefutottnak tekinteni a mérkőzést.

Ezt az 51. perc fényesen igazolta: Fiola Attila káprázatos labdával ugratta ki az alig több mint két hónapja Fehérvárra igazoló Lirim Kastratit (nem tévesztendő össze az Újpest FC teljesen hasonló nevű védőjével), aki – mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne – csodálatosan vette le az indítást, és remekül gurította el Dibusz Dénes mellett. MOL Fehérvár – Ferencváros 1-1.

Ryan Mmaee (balra) két gólja ezúttal kevés volt a Vidi ellen Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Ryan Mmaee (balra) két gólja ezúttal kevés volt a Vidi ellen Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Azonban nem sokat kellett várni a Fradi válaszára: miután Muhamed Besic az első félidő után ismét a kapufát találta el, hét perc múlva már ismét a Fradinál volt az előny: az ismét remekül osztogató Mercier labdájával Zachariassen húzott el a bal oldalon, és a norvég visszagurítását a Vidi ellen rendre duplázó Ryan  Mmaee magától értetődő mozdulattal bombázta a jobb felső sarokba. MOL Fehérvár – Ferencváros 1-2.

A 62. percben újra a Vidi következett: Houri szögletét követően Kenan Kodro fejelt 10 méterről, Dibusz fantasztikus bravúrral tornázta ki a bal felső sarokból a labdát, mely után a VAR-vizsgálat hamar megállapította: a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.      

Majd a csereként beállt Marquinhos hagyott ki nagy helyzetet: miután Traorét indította a bal oldalon, a mali válogatott  beadását előbb Ryan Mmaee lőtte Fiolába, a lepattanót, pedig a brazil játékmester alig gurította a bal sarok mellé!

A 83. percben Traoré begurítását Zachariassen pörgette egyből az üresen tátongó bal alsó sarok felé, de a kapufa újra a hazaiakkal volt!

Nego tökéletes beadását az Esitiről leváló Dárdai Palkó remek kapáslövéssel bombázta a kapu jobb felső sarkába, Dibusz mozdulni sem, tudott a lövésre. MOL Fehérvár – Ferencváros 2-2!

Nyitókép: a fehérvári játékosok a mérkőzés utolsó percében egyenlítő Dárdai Pált ünneplik Fotó: MTI/Vasvári Tamás   

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2022. november 09. 16:11
Szép volt Vidi ! :)))
Tiszafa
2022. november 09. 16:11
Ilyen a foci. A Fradinak semmi nem jött össze a meccs lezárására. Rúgott három kapufát. A kis-Dárdai meg a végén egy bombagólt... Van ilyen, de nem sűrűn. Attól függetlenül egy klasszis különbség volt végig a Fradi javára.
Kekec54
2022. november 09. 16:11
"Itt a csoda"? Ha a Fradi játékosok berúgják a helyzeteiket, meg lett volna a 7. csúfos veresége a LOM Fehérvárnak , amely már nem 'Vidi" 6:2, 7:2 Dárdai pedig túl van sztárolva.
szbalint
2022. november 09. 16:10
Húúú de nagy csoda! A szarvár továbbra is kiesőjelölt, a Fradi meg szinte biztos bajnok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!