Csak szenvedett a bajnok a sereghajtó ellen: Ferencváros – Vasas 0-0!

2023. január 28. 22:21

A szerencsés zalaegerszegi győzelem után az NB I utolsó helyezettje a vártnál nagyobb akadályt jelentett a Fradi számára.

2023. január 28. 22:21
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A Ferencváros a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti – Traoré, Mercier, Tokmac – R. Mmaee összeállításban kezdett.

A vendég Vasas összeállításában kisebb meglepetés volt, hogy az ősszel csupán harmadik számú kapus, Uram János kapott lehetőséget, igaz, a korábbi Fradi-játékos, Jova Levente kisebb sérüléssel bajlódik. Megjegyzendő: a még mindig csak 21 éves újonc – még a Békéscsaba játékosaként -

Vajon mire lesz képes a tehetség az első NB I-es mérkőzésén?

A Vasas összeállítása:

Uram – Baráth, Otigba, Iyinbor – Szivacski, Bereecz, Márkvárt , Ódor, Radó – Novothny, Cipf  

Ferencváros-szögletekkel kezdődött a mérkőzés, végül a harmadik kísérletet Kovacevic fejelte Uram kezébe.

Tökéletesen jellemző a találkozóra: az első negyedórában alig lépte át a félpályát a láthatóan túlélésre játszó Vasas. A piros-kékek egyébként sem villogtak túlságosan ősszel az ellenfelek kapuja előtt: 16 meccsen mindössze tizenháromszor voltak eredményesek. Viszonyításképpen: a Fradi úgy tart 36 találatnál, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott…

A 24. percben mégis a piros-kékek előtt adódott egy helyzetecske: egy előreívelés után Samy Mmaee és Dibusz egymásra vártak, közéjük ugrott Novothny, aki alig lőtt fölé.

A 37. percben végre történt valami! Novothny ellen egyértelműen szabálytalankodott Esiti, Bogár játékvezető érthetetlen módon nem fújt, az ajándéklehetőséggel  Mercier próbált élni: egyből indította Tokmacot, aki fölé durrantott.

Az első félidőben a vártnál tompábban játszó Fradi támadásait könnyedén verte vissza a Vasas-védelem, sőt a játékrész második felében egyre gyakrabban veszélyeztettek az angyalföldiek.

Áttörhetetlen volt a Vasas-védelem! Fotó: MTI/Illyés Tibor
Áttörhetetlen volt a Vasas-védelem! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szünet után már az első percekben fokozta a tempót a Ferencváros: ezt jelezte, hogy a játékrész első percében Muhamed Besic mintegy 23 méterről zúgó felső kapufát lőtt, majd nem sokkal később Tokmac beadását vágta kapu fölé Ryan Mmaee.

Az 55. percben kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le: ekkor Mercier sarkalta hátra a labdát, amelyet Samy Mmaee bombázott kapura, a játékszer a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

, mely után a 64. percben alakult ki a legnagyobb hazai lehetőség: Besic előreívelését Wingo vágta kapura, Uram János nagy bravúrral védett.

A 69. percben aztán villant egyet a Vasas: a csereként beállt Holender Filip labdáját Ódor Máté kapta, akinek éles beadásáról alig maradt le Radó és Novothny.

Újabb Fradi-lehetőség: a 74. percben Civic szabadrúgása után Marquinhos elé került a labda, a brazil lövése végül Vécsei Bálintról alig pattant a kapu mellé.

Ma semmi nem jött össze a bajnoknak: a Fradi alig találta el a kaput... Fotó: MTI/Illyés Tibor
Ma semmi nem jött össze a bajnoknak: a Fradi alig találta el a kaput... Fotó: MTI/Illyés Tibor

A végén nyomott ugyan a Fradi, de az egyik legnagyobb lehetőségre már csak a hosszabbításban adódott lehetőség: ekkor a tizenharmadik (!) hazai szöglet után Samy Mmaee kapura stukkolt labdáját nagy bravúrral ütötte ki Uram kapus.     

A Vasas helytállásáról pedig csak annyit: amint azt az idény eleji beharangozónkban írtuk, az a fajta nyugalom (no, és persze, Kondás Elemér vezetőedző rutinja), amely a kritikus helyzet ellenére Angyalföldön uralkodik – bennmaradást érhet!

Nem véletlen, hogy a vendégek szakvezetője rendkívül elégedett volt a találkozó lefújása után:

A srácok nagyon nagyot küzdöttek, ráadásul voltak helyzeteink, de meg kell elégednünk az egy ponttal, amely számunkra tökéletes eredmény. Pontszerzésünk annak is köszönhető, hogy a csapat alázatosan, fegyelmezetten, játszott, a játékosok tökéletesen kisegítették egymást” 

Nyitókép Megszokott jelenet: Fradi-fölény, Uram-bravúr! Fotó: MTI/Illyés Tibor   

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Draco Paladin
2023. február 03. 18:16
Orban meg a nyaloncai, mas ennel azert ertelmesebb.
Onurisz
2023. február 03. 18:15
Lökött, lökött, de nem lett volna igazságos, ha akkor 11-est kap a Fradi és azzal nyer, mert nem a labdát birtokló játékos ellen történt az eset és nem volt nagy erejű a lökés, csak érthetetlenül nyilvánvaló. Ettől eltekintve viszont Baráth a sérüléséig a Vasas legjobbja volt, válogatott színvonalon játszott.
jeti
2023. február 03. 18:15
Tiszta szabálytalanság azért nem volt, amennyiben nem játszik rá a lökésre talán meg is adják a 11-es, így inkább volt színészkedés,mint szabálytalanság.
zakar zoltán béla
2023. február 03. 18:15
Január 29. 9.36: Folytatva és befejezve: Paks 11,Vasas 11, KTE10-11, ZTE 8, DVSC 7, PUSKÁS 7, UTE 4, Fehérvár 4, Mezőkövesd 4, HONVÉD 3, KISVÁRDA 2, fradi 1 magyar a hétvégi kezdőcsapatban. Az UTE.től kezdve ezeket a csapatokat nem tekintem magyarnak! SE TÖBB!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!