A Liu fivérek nélkül is megy? Ötből öt magyar döntős 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya Eb nyitónapján

2023. január 13. 14:58

A magyar csapatból mindhárom női és mindkét férfi versenyző továbbjutott az 1500 méter péntek délelőtti negyeddöntőjéből a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Jászapáti Petra és Nógrádi Bence is továbblépett a rövidebb távokon. Vajon nyernek-e érmet a magyarok az Eb-n, a Liu fivérek nélkül? Szavazzon!

2023. január 13. 14:58
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Liu fivérek nélkül is ígéretes rajt az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokságot felvezető szakmai elemzésében a Nemzetközi Korcsolya-szövetség, az ISU nagyon meglepően

a Liu fivérekről úgy ír, mint akik szünetet tartanak a pályafutásukban. Arról egy szót sem ejtenek egyelőre, hogy a roppant sikeres testvérpár országváltás közben volna,

és az sem került szóba, milyen zászló alatt versenyeznének a jövőben. 

Ami a magyar csapatot jelenlegi összeállításában illeti,

első magyarként Sziliczei-Német Rebeka jutott tovább, majd Somodi Maja és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra következett,

akik azonos futamban szerepeltek. A táv elején előbbi a második, utóbbi az ötödik pozícióban haladt, majd a női csapat szakvezetők által is egyéniben legesélyesebbnek várt tagja, Jászapáti pillanatok alatt körbekorcsolyázta a mezőnyt. Mögötte a 18 éves tehetség érkezett, a hajrában megelőzött egy olasz versenyző, de a továbbjutása neki sem forgott veszélyben.

A férfiaknál csak az első két hely ért biztos továbbjutást. Bontovics Balázs harmadikként haladt át a célvonalon, de egy későbbi kizárás miatt a 20 éves magyar másodikként lépett az elődöntőbe – számolt be róla az nso.

A férfi csapat rangidőse, Varnyú Alex a rajt után a negyedik pozíciót foglalta el, de egy belső íven bemutatott mesteri előzésnek köszönhetően harmadikként ért célba és ez is is továbbjutást ért neki.

Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án. MTI/Illyés Tibor
Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án. MTI/Illyés Tibor

A legrövidebb, 500 méteres táv selejtezőjében a nőknél Jászapáti Petra, míg a férfiaknál Nógrádi Bence jutott negyeddöntőbe a gdanski rövid pályás Európa-bajnokságon. 

Jászapáti Petrának nem okozott gondot a selejtező, futamában rajt-cél győzelmet aratott.

A férfiaknál csak Nógrádi Bence járt sikerrel. Az olimpián is szereplő versenyző könnyedén elkorcsolyázott a holland Jens van 'T Wouttal, így ketten simán léptek a negyeddöntőbe.

Szombaton 500 és 1500 méteren már az érmekért küzdenek a versenyzők, a stafétáknál pedig az elődöntőkre kerül sor. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Ön mit gondol, mennyire lehet eredményes a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a Liu fivérek nélkül? Szavazzon!

 

A nyitóképen: Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án.MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saad630
2023. február 27. 05:41
https://www.linkedin.com/pulse/orange-jokes-keep-laughing-citrus-hamada-saad https://www.linkedin.com/pulse/delicious-benefits-eating-oranges-hamada-saad https://www.linkedin.com/pulse/get-ready-laugh-best-dad-jokes-around-hamada-saad https://www.deviantart.com/sada30/journal/Dad-Jokes-2023-Prepare-to-Groan-and-Laugh-951234418 https://www.deviantart.com/sada30/journal/Funny-Memes-2023-Get-Ready-to-Laugh-951235490 https://www.deviantart.com/sada30/journal/Funny-Jokes-to-Make-You-Laugh-Out-Loud-951236040
dorkoka
2023. január 16. 10:11
Az hogy magyar sportsikereket át tudsz fordítani politikai vegzálásba az valószínűleg bizonyítja hogy a kommunistaság genetikai eredetű betegség. A boncasztalon feltárt agyak amelyek az MRI-benmesélnek és az orvosok a tudomány segítségével 95% pontossággal állapítják meg ki volt komcsi. Ez a te sorsod is.
pbetti87
2023. január 14. 20:35
Visszajönnek? Szerintem soha életükben nem lépnek már magyar földre sem. Az ő szívük csak Kínáért dobog. Nem jelent nekik semmit Magyarország.
csisztuzsuzsa
2023. január 14. 20:35
na, de kinek kellettél volna, te szerencsétlen? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!