"Ha már kiesünk, egyenes gerinccel búcsúzzunk el!" - felháborodtak a Vasas legendái a csapat eddigi szereplése láttán

2023. február 23. 20:14

A tavaszi első négy fordulóban - bár csak egyszer szenvedett vereséget – a megszerezhető tizenkettőből mindössze 3 pontot gyűjtött össze, és csupán egyetlen gólt szerzett a Vasas. Hogy lesz meg így a bennmaradás? Ezt próbáltuk megfejteni a klub korábbi ikonjaival.

2023. február 23. 20:14
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Kiss László

a Vasas Magyar Kupa-győztes, 33-szoros válogatott támadója

Most már annak is muszáj meghalnia a pályán, aki eddig nem tette!

Természetesen nem jól éli meg a kedvencek szereplését az ember, hiszen a bajnokság elindulásakor egyáltalán nem erre számítottunk. Adja magát a kérdést: ha a Kecskemét – szintén magyar játékosokkal – a dobogóért harcol, mi miért nem tudunk jobban szerepelni? Biztos vagyok benne, hogy ha egy hármas győzelmi sorozat összejönne, elindulnánk fölfelé. Viszont ha ez nem valósul meg, nagyon nagy problémáink lesznek. A védekezésünk úgy ahogy összeállt, de ezt a támadójátékunk sínylette meg. Hiszen túl defenzívvé váltunk, nem tudunk  annyira hatékonyak lenni elöl, mint amennyire szeretnénk. Pedig elvileg egyik támadónk jobb, mint a másik, de ez is szüli a következő problémát: nem mindig könnyű kiválasztani, kik is kezdjenek. Ahhoz, hogy beinduljon a csapat, jó nagy adag szerencse is kellene, hiszen ez megalapozná a játékosok önbizalmát. Ami biztos:

a hátralévő 13 mérkőzés felét meg kellene nyerni! Ez nem lehetetlen, de nem is egyszerű dolog,

hiszen 20 forduló alatt csupán háromszor hagytuk el győztesen a pályát. S még egy fontos dolog: ebben a szituációban kevés, ha egy játékos csupán önmagát adja. Ilyen szorult helyzetben jóval több kell: annak is muszáj meghalnia a pályán, aki eddig nem tette! Nem lenne jó, ha négyévnyi NB II-es szereplés után újra a másodosztály következne. Már csak azért  sem, mert ahogy a közösségi oldalakon látom: már a szurkolók is kezdik elveszíteni a türelmüket… 

Mészöly Géza

a Vasas 18-szoros válogatott, Magyar Kupa-győztes hátvédje

A bravúrdöntetlenek után most már szükség van a győzelmekre is!

Úgy tűnt, hogy a téli felkészülést követően jó állapotban van a Vasas. Ez egyelőre az eredményeken nem látszik, mindenesetre most már nagyon kellenek a győzelmek és a gólok. Akik a budapesti patinás klubokat kedvelik, aggódva figyelik a jelenlegi folyamatot, hiszen a Vasason kívül a Honvédnál is komoly gondok vannak, és az Újpest is a veszélyeztetett zónában van. A jelenlegi, 12 csapatos mezőnyben már két, három győzelemmel el lehetne kerülni a kiesőzónából, de szokták mondani, hol az az egy siker? Visszatérve a piros-kékekre: látszik, hogy szervezett a csapat, akadtak bravúrdöntetlenek, például a Ferencváros és a Zalaegerszeg otthonában, de most már szükség van a győzelmekre is! A Vasas-szimpatizánsok sokat vártak arra, hogy újra NB I-es legyen a klub, de nyilván a négy. másodosztályban eltöltött év nem múlt el nyomtalanul. Éppen ezért a jojóeffektust (feljutás után azonnali kiesés) jó lenne elkerülni… 

Egymást rántják a mélybe? Márkvárt Dávid (balra) és a kispesti Kocsis Dominik harcol a labdáért Fotó: MTI/Illyés Tibor
Egymást rántják a mélybe? Márkvárt Dávid (balra) és a kispesti Kocsis Dominik harcol a labdáért Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tóth Bálint

a Vasas magyar bajnok támadója

Mentálisan totál hullámvölgyben van a csapat...

Én sosem szurkolóként, hanem elsősorban edzői szemmel nézem a mérkőzéseket. Természetesen így van ez a Vasas meccseivel kapcsolatban is. Ahhoz, hogy igazán autentikus véleményt tudjak megfogalmazni, látnom kéne, mit és hogyan edz a társaság. Amit látok: csak nem akar összeállni a csapat! Nem akarom elhinni, hogy a mai Vasas annyira gyenge, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Kívülről az látszik, hogy mentálisan totál hullámvölgyben vagyunk; a játékosok már azt sem hiszik el, hogy ők valaha ennél jobban is futballoztak. A gyenge szereplés egy összetett probléma, tehát nem lehet úgy megoldani, hogy kiveszek a kezdőből egy játékost, és beteszek egy másikat.

Nem kell túlragozni: az a jó csapat, amelyik nyerni tud, amelyik erre nem képes, az nem jó csapat.

A korábbi Vasas-játékosokkal természetesen rosszul éljük meg a kialakult helyzetet, sokat beszélgetünk a gyengébb szereplésről, de a probléma megoldása nem a mi feladatunk. Sok az új igazolás, de találni kell egy alapcsapatot, és azt kell játszatni, hiszen leginkább a stabilitás hiányzik a csapatból.

Váczi Zoltán

a Vasas 2-szeres válogatott támadója

Mindenkinek menjünk neki, aztán lesz, ami lesz!

Eddig nagyon gyenge a produktum, igazából teljesítménynek sem lehet nevezni. Úgy látom, nincs teljesen jól összerakva a csapat, az Újpest elleni kiesési rangadón is nyolc védővel álltuk föl. Nem értem, hazai pályán miért kell ennyire defenzíven játszani? Ha már kiesünk, egyenes gerinccel búcsúzzunk el, mindenkinek menjünk neki – aztán lesz, ami lesz! Az eddigi tavaszi játék nézhetetlen és értékelhetetlen… Mindez azért is érthetetlen, mert elvileg tele vagyunk neves labdarúgókkal, mégis: ennyi hibát nem követtünk el korábban. Rossz nézni, hogy a játékosok nem tudnak kettőt egymáshoz passzolni. A Vasas jelenlegi helyzetében most már teljes erővel koncentrálni kell, és gólokat rúgni!  

Hevesi Tamás

Pro-licences edző 

Szerintem kizárt, hogy kiessen a Vasas!

Kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére is, ugyanakkor Hevesi Tamás egészen biztosra veszi, sőt nagy tételben fogadásokat is merne arra kötni, hogy NEM esik ki a szezon végén a Vasas. Szerinte az öltözőben ott nagyon nincs rend, ez lehet az oka a csapat gyenge teljesítményének. Nézze meg mit mond Hevesi Tamás, miért nem eshet ki a szezon végén a csapat: 

Nyitókép A védekezés úgy ahogy összeállt - már csak a gólok hiányoznak! Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poverello
2023. február 24. 14:26
Egyetértek Váczi Zolival, ha meg kell halni, állva haljunk meg! Félre a gyáva védekező focival, szombaton is neki kell ugrani a várdának!
Vasas1911
2023. február 24. 14:23
Nyerni kell minden meccsen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!