Dibusz: Nem szeretném, hogy kiessen az Újpest - Szavazzon! Hány fővárosi klub búcsúzik az NB I-től?

2023. február 06. 20:02

A győztes derbi után az FTC kapusa felszabadultan nyilatkozott a mérkőzésről – és az ellenfélről is. Szavazzon, hogy Ön szerint hány fővárosi csapat esik ki idén!

2023. február 06. 20:02
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Dibusz Dénes közvetlenül az Újpest FC elleni találkozó lefújása után a következőket mondta el:

- Nagyon jó sorozatban vagyunk az Újpest ellen, és márt csak ezért is a három pont megszerzése volt a cél. De be kell vallani, nagyon nehéz mérkőzés volt, igen nehezen jött össze az újabb győzelem. Az első félidőben – annak ellenére, hogy végig mezőnyfölényben voltunk - nem igazán tudtuk megbontani az Újpest védelmét. Ráadásul a lilák a második félidő elején fölénybe is kerültek, el kell ismerni, hogy több veszélyes lehetőséget is kialakítottak. Ezek után igazán örömteli, hogy az egyenlítésük után váltani tudtunk, újabb két találatot szereztünk, és ezzel megnyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést. Bár a közelmúltban előfordult egy-két nagy különbségű győzelem, igazából mindegyik derbi kiélezett küzdelmet hoz, nagyon nehéz megszerezni ellenük a három pontot. Ezért is a teljes magyar labdarúgásnak az az érdeke, hogy minél több, a derbihez hasonló hangulatú bajnoki legyen; a legboldogabbak mi is akkor lennék, ha a hazai mérkőzéseinket mindegyik ellenféllel szemben hasonló miliőben tudnánk lejátszani. Ez egyelőre álom marad, nekünk annyi a dolgunk, hogy minél eredményesebbek legyünk. A Fradi – Újpest összecsapások mindig az élvonal legkiemelkedőbb találkozói, ebből a szempontból

A 18. forduló lejátszása után három patinás fővárosi klub kullog a tabella végén: az Újpest 19 ponttal áll a 10. – még éppen bennmaradó – helyen, de csupán két ponttal előzi meg az egyaránt 17 pontos Budapest Honvédot és a Vasas FC-t. A hétvégén a kispestiek a remekül menetelő, második helyen álló újonchoz, a Kecskeméthez látogatnak, míg a Vasas és az Újpest éppen egymás ellen játszik sorsdöntő mérkőzést. A három klub egy-egy kiválóságát a Mandiner is megkérdezte arról: elképzelhető, hogy a bajnokság végén egy vagy akár több budapesti klub is búcsúzik az idény végén az NB I-től?

A Fradi elleni döntetlen után a Vasasnak további bravúrokra lesz szüksége a bennmaradáshoz Fotó: MTI/Illyés Tibor
A Fradi elleni döntetlen után a Vasasnak további bravúrokra lesz szüksége a bennmaradáshoz Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kiss László

a Vasas 33-szoros válogatott támadója

Most már el kell kapni egy győzelmi szériát!

A közelmúltban a Vasas vezetői úgy készültek az NB I-re, hogy az volt a cél: a régen látott támadófutballt felélesztik a Fáy utcában, de ez a sok „jó” igazolásnak köszönhetően nem jött össze, sőt úgy is fogalmazhatunk: abszolút kudarcot vallott. Így a vezetőség váltott, józanul gondolkodott, és olyan játékosokat kezdtek szerződtetni, akik alázattal vannak a futball és a Vasas iránt. Egy újonccsapatnak az első évben nem szabad túlságosan merész álmokat szőnie, az első számú cél az, hogy csak a szerény bennmaradás legyen meg.  A tavaszt szerencsére jól kezdtük, de a Ferencváros és a Puskás Akadémia otthonában elért két fantasztikus döntetlen után most már el kell kapni egy legalább három meccsből álló győzelmi szériát, és így a játékosok önbizalma is megnőne. Nem is emlékszem arra, hogy valaha a bajnokság majdnem kétharmadának lejátszása után előfordult-e volna, hogy három fővárosi klub álljon az utolsó helyeken? Ez most megvalósult, így

De hogy melyiktől, azt jelen pillanatban lehetetlenség megjósolni…

Kovács Zoltán

az Újpest FC 20-szoros válogatott támadója

Rendkívül nehéz tavasz vár ránk!  

Ahhoz, hogy az Újpest bennmaradjon, mindenek előtt egy, két jó játékosra és egy fantasztikus szurkolótáborra lenne szükség. Az egy évvel ezelőtti hangulatot kéne visszavarázsolni, amikor menetelt a csapat, és a tavaszi tabellát a második helyen zártuk. Azt a csapatot erősebbnek érzem a mostaninál; jelenleg vannak tehetséges futballistáink, akik remélem, hogy fel tudnak nőni a feladathoz. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nem a legideálisabb a jelenlegi szituáció, de nem véletlenül szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Nagyon bízom abban, hogy Yohan Croizet visszatérése nagyot lendít majd a csapaton, de ő is csak akkor tud igazán hasznos lenni, ha a csapattársak is jó teljesítményt nyújtanak. Természetesen nagyon szorítok a csapatnak, de rendkívül nehéz tavasz vár ránk. Személy szerint engem nagyon elszomorít, hogy három ilyen patinás klub kullog a tabella végén, de múltból nem lehet megélni. A magyar futballnak is az tenne igazán jót, ha a Honvéd, az Újpest és a Vasas nem a kiesés ellen küzdene, hanem az élvonal meghatározó csapatai közé tartozna. Ha pedig a futball alapigazságát hozzuk fel, miszerint a labdarúgás a szurkolókért van, akkor teljesen egyértelmű, hogy az Újpestre szükség van az NB I-ben!

A kép csalóka: a Fradi ezúttal sem adta meg magát az Újpest ellen. Muhamed Besic talajgyakorlatát Branko Pauljevics ellenőrzi Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A kép csalóka: a Fradi ezúttal sem adta meg magát az Újpest ellen. Muhamed Besic talajgyakorlatát Branko Pauljevics ellenőrzi Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Sallai Sándor

a Bp. Honvéd 55-szörös válogatott védője

. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de…

Semmi meglepő nincs abban, hogy három fővárosi klubot is fenyeget a kiesés veszélye, hiszen az utóbbi hónapokban sorozatban gyenge teljesítményeket láthattunk tőlük, úgy hogy ez a realitás.

mindig az utolsó fordulókban biztosítottuk be a bennmaradásunkat. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de nyilván lehetett volna jobb megoldásokat is találni a szakmai stáb összetételét illetően, akár a játékstílus kialakítása kapcsán, vagy éppen a futballisták igazolása esetében. A kialakult helyzet azért is rendkívül elszomorító, mert most tényleg minden feltétel adott egy sokkal jobb szerepléshez!

 

 

Nyitókép Dibusz Dénes az Újpest ellen is magabiztosan védett Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eref
2023. február 10. 17:19
Miért nem lehet az Újpestre ÉS a Vasasra szavazni?
DrPepper
2023. február 08. 09:28
Akkor biztosan Paks vagy valamelyik NBII-es csapat szurkolója vagy.
GyurkaPista
2023. február 08. 09:28
Miért kommentelsz??? Csak a homlokodra írod vele, hogy milyen szerencsétlen, nyomorult kis pöcs vagy, nem értem miért kell égetni magadat???
GyurkaPista
2023. február 08. 09:28
Vajon mire gondolt a beteg elméjű, rasszista szerző??? Bundásligára??? Premier ligára??? Spanyol ligára??? El classicot sem nézel? Foci VT-t, EB-t, Copa Amerikát sem??? Mekkora szánalmas kis pocs vagy te.... ÉS még annyi eszed sincs, hogy magadban tartsd, inkább világgá kürtölöd, te szerencségtlen... A diagnózis kurva egyszerű, péniszirigységben szenvedsz a feketékkel szemben... :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!