RB Leipzig – Manchester City: fókuszban a két jó barát, Szoboszlai Dominik és Erling Haaland összecsapása!

2023. február 22. 12:56

Több szempontból is különleges rangadóra kerül sor a BL-ben ma este. Ami számunkra a legfontosabb: Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a hazaiak kezdőjében kap helyet!

2023. február 22. 12:56
null
Vámos Tamás

A jelenleg a Bundesliga ötödik helyén álló lipcseiek legutóbb a Wolfsburg elleni idegenbeli győzelemmel kezdték meg a tavaszi nagy hadjáratot (a remek formában lévő Szoboszlai a csapat utolsó találatát szerezte, és újra bekerült a Kicker álomcsapatába – ebben a szezonban már másodszor), amelynek kapujában a térdszalagszakadás után egyelőre lábadozó Gulácsi Péter még nem állhat a szakmai stáb rendelkezésre, őt a szintén jó formában lévő Janis Blaswich helyettesíti. Két honfitársunkra azonban kulcsfeladatot bíz a korábban az RB Leipziggel játékosként is nagy sikereket elérő Marco Rose vezetőedző.

A mérkőzés – egyik – különlegessége, hogy a két csapat a tavalyi kiírásban már találkozott egymással: a BL csoportkörének első fordulójában a Manchester City 6-3-ra győzött, a németek nagy bánata, hogy az ezen a meccsen mesterhármast elérő Christopher Nkunku még nem épült fel a világbajnokság előtt szerzett sérüléséből - s még egy érdekesség: a tavalyi találkozót az a holland Serdar Gözübüyük dirigálta, aki a ma esti meccset is vezeti. A „visszavágót” Szoboszlaiék nyerték 2-1-re (Dominik ezen a mérkőzésen is eredményes volt), igaz, akkor már semmi nem veszélyeztette Pep Guardiola együttese továbbjutását.

Ami még inkább foglalkoztatja a két csapat és a kontinens futballrajongóit, hogy szembekerül egymással a köztudottan baráti viszonyban lévő Szoboszlai Dominik, és a norvég gólzsák, Erling Haaland, akik még az osztrák Salzburg csapatában játszottak együtt – és a jó kapcsolat azóta is tart, szinte napi, de legalábbis állandó sms-kapcsolatban állnak egymással.

mindenesetre jelzésértékű, hogy Haaland – miután a Salzburgtól a Borussia Dortmundba igazolt, és a németektől tavaly májusban szerződtette a Manchester City – toronymagasan vezeti az európai Aranycipőért folyó versengést. A Leedsben született erőcsatár (édesapja, az  1994-es világbajnokságon is résztvevő korábbi norvég válogatott, Alf-Inge Haaland 2000-ben a helyi Unitednél légióskodott, de ezután, három évig ő is a Manchester City futballistája volt) jelenleg 52 ponttal áll az élen 15 egységgel előzi meg honfitársát, Amahl Pellegrinót, ám a Bodö/Glimt játékosa már kiszállt az idei versenyből, hiszen a norvég bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik; a harmadik jelenleg a Napoli üdvöskéje, a keddi BL-napon az Eintracht Frankfurt otthonában is eredményes nigériai tini, Victor Osimhen.

Várva várt jelenet a mai meccsre: Szoboszlai ezúttal Willi Orbán hátán ünnepelje a gólt! Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Várva várt jelenet a mai meccsre: Szoboszlai ezúttal Willi Orbán hátán ünnepelje a gólt! Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Visszatérve a ma esti mérkőzésre: Szoboszlai többek között elmondta, hogy amíg Haaland a Dortmundban játszott, napi rendszerességgel beszéltek, de gyakran össze is futottak. Amióta a norvég klasszis Manchesterbe költözött, mindez annyiban változott, hogy a hétvégi bajnoki után egyből hívják egymást, hogy beszámoljanak arról: kinek, hogy ment a játék, hétközben pedig videóbeszélgetéseket folytatnak egymással. Honfitársunk hozzátette: természetesen a sorsolást követően is egyből beszéltek, és mi más lehetett volna a téma, mint a ma esti találkozó.

A Kickernek nyilatkozó magyar válogatott középpályás hozzátette: „Amikor Erling 18 évesen Salzburgba szerződött, nagyon sokat segítettem neki, hiszen pontosan tudtam, milyen kegyetlenül nehéz, ha egy teljesen idegen környezetbe csöppensz, ráadásul a nyelvet sem beszéled. Én ezt már 15 évesen átéltem, hiszen ekkor kerültem a Salzburg kötelékébe, majd a több játéklehetőség miatt kölcsönbe, a másodosztályú Lieferinghez..

A szerdán 21.00 órakor kezdődő mérkőzéssel kapcsolatban Szoboszlai megjegyezte: „sem Erlingtől, sem a Manchester Citytől nem félünk, nincs okunk rá. Sőt ki merem jelenteni: hazai pályán, saját közönségünk előtt megállíthatatlanok vagyunk, éppen ezért már az első mérkőzésen képesek leszünk akkora előnyt szerezni, hogy a visszavágón ne legyen gondunk!”   

Nyitókép: A két jó barát gyakran ünnepelte egymás hátán a Salzburg góljait Fotó: Getty Images/David Geieregger         

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saad630
2023. február 27. 05:44
https://www.linkedin.com/pulse/orange-jokes-keep-laughing-citrus-hamada-saad https://www.linkedin.com/pulse/delicious-benefits-eating-oranges-hamada-saad https://www.linkedin.com/pulse/get-ready-laugh-best-dad-jokes-around-hamada-saad https://www.deviantart.com/sada30/journal/Dad-Jokes-2023-Prepare-to-Groan-and-Laugh-951234418 https://www.deviantart.com/sada30/journal/Funny-Memes-2023-Get-Ready-to-Laugh-951235490 https://www.deviantart.com/sada30/journal/Funny-Jokes-to-Make-You-Laugh-Out-Loud-951236040
olajfa1
2023. február 24. 00:26
most néztem a Menchester United, és Barca meccset, és amikor a játékosok az öltözőbe mentek akkor a bejárat felett "BUDA-PEST" feíratot véltem felfedezni! Valaki tud erről valami közelebbit mondani?
akkor ki
2023. február 22. 20:27
Ezt így kell Szobi! Büszke vagyok rád és Orbánra!
brekker
2023. február 22. 17:42
Üdv a magyarok közt Willi, állítsd meg a norvég gólzsákot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!