Sztanyiszlav Csercseszov drámai bejelentése: A súlyosan megsérült Besic év végéig nem térhet vissza!

2023. február 20. 13:06

A Ferencváros vezetőedzője egy orosz sportnapilapnak nyilatkozott, és több, közérdeklődésre számot tartó témában is kifejtette a véleményét.

2023. február 20. 13:06
null
Vámos Tamás

A szakember a Szport-Expressz felkérésére kezdésként a hétvégi, Kecskemét elleni hazai döntetlenről mondta el a benyomásait:

- Természetesen kár, hogy nem nyertünk, pedig a gólhelyzeteink alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Csak magunkat okolhatjuk, hogy csupán egyetlen lehetőséget használtunk ki a sok közül. A második félidőben egy szöglet után egyenlített az ellenfél, és ez érthetően pozitív töltetet adott a játékosaiknak, akik még nagyobb önbizalommal futballoztak.

E hét pénteken délben kerül sor az Európa Liga nyolcaddöntőinek sorsolására, amely kapcsán a magyar bajnokcsapat újra bekapcsolódik az európai klubfutball körforgásába. A szakember ezzel kapcsolatban sem titkolta az óhaját:

- Szívem szerint az első mérkőzést játszottam volna hazai környezetben, de kiemelt csapatként biztos, hogy idegenben kezdünk, de nem ez a leglényegesebb! Sokkal inkább az, hogy

bárkit is kapunk ellenfélnek, megfelelő fizikai és mentális állapotban legyünk e két rendkívül fontos mérkőzésre.

(A nyolcaddöntőket március 9-én és 16-án rendezik – a szerk.). Várjuk ki a végét, ám egyet ígérhetek: mindent megteszünk a legjobb nyolc közé jutásért!

Sztanyiszlav Csercseszov - gondban... Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sztanyiszlav Csercseszov - gondban... Fotó: MTI/Illyés Tibor

A játékoskeret téli átalakulásáról és a sérültek jelenlegi állapotáról is beszámolt az oszét-orosz mester:

- A legérzékenyebben két védekező középpályásunk, Aissa Laidouni és Muhamed Besic elvesztése érintett bennünket. A tunéziai válogatott középpályást a német Bundesligában remekül szereplő Union Berlin szerződtette – miként is tudtunk volna versenyezni velük?!

 Azzal az együttessel, amely a Bayern Münchennel azonos pontszámmal álla tabella élén, a Bajnokok Ligája főtáblájáért harcol, és emellett esélyesként harcol a bajnoki címért is? A súlyosan megsérült Besicet (a bosnyák válogatott játékos a Kisvárda elleni bajnoki 23. percében szenvedett térdszalagszakadást – a szerk.) már meg is műtötték Innsbruckban, és valószínű, hogy az év végéig nem is tér vissza… Helyzetünket tovább nehezíti, hogy a télen szerződtetett, és remekül  bemutatkozó (a zalaegerszegi debütálás alkalmával gólt szerző) Owusu Kwabena is megsérült az Újpest ellen, pár hetes kihagyás vár rá, mint ahogy a frissen igazolt magyar tehetségre, Baráth Péterre is. Van tehát elég gondunk…

Nyitókép Muhamed Besic eddigi teljesítménye tapsot érdemel - kulcsjátékosát veszítette el hosszú időre a Ferencváros Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2023. február 25. 15:10
Csak a ténynek örülök hogy nem játszik. A sérülését sajnálom, és mielőbbi gyógyulást és sikeres rehabot. Civic meg Kovacsevics a másik kettő akik ha ők pályán vannak, -1ről indul a Fradi.
még fokozza
2023. február 23. 16:05
minek ment oda
Royce2.0
2023. február 23. 16:05
Drámai az apád fasza, bulvárköcsög!
files32
2023. február 20. 20:59
Szegény Muhamed, pedig formában volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!