A forduló nagy vesztesei a lilák, akikre újra a kiesés veszélye leselkedik – Újpest FC – Debreceni VSC 1-1

2023. március 05. 22:21

Mivel a közvetlen vetélytársak nyerni tudtak, az Újpestnek nagyon fontos volt a Debreceni VSC elleni győzelem. Nem véletlen, hogy a mérkőzés lefújása után rendkívül elkeseredetté váltak a lila-fehér játékosok. Érthetően...

2023. március 05. 22:21
null
Vámos Tamás

A két csapat – Karakó Ferenc FIFA-játékvezető felvezetésével – a következő összeállításban kezdte a mérkőzést.

Újpest: Nikolics – Pauljevics, Anculasz, Hall, Antonov – Mack, Onovo – Csoboth, Jakobi, Varga Gy. - Mudrinszki

DVSC: Milosevics – Varga J. Deslandes, Lagator, Ferenczi J. – Loncsar, Manrique – Kiziridisz, Dzsudzsák, Sós B. – Dor. Babunszki      

A legutóbbi bajnokin, a Ferencváros ellen térdsérülést szenvedett az első számú kapus, Megyeri Balázs. Mivel a Loki a téli szünetben elengedte Gróf Dávidot a görög Levadiakoszhoz, hirtelen bevethető kapus nélkül maradtak a hajdúságiak. Éppen ezért villámgyorsan leigazolták az éppen klub nélküli Marko Milosevicset, akivel a vendégek szakvezetője, Szrdjan Blagojevics már a kazah Asztanánál is együtt dolgozott. 

Az Újpest és a Debrecen eddigi 107 élvonalbeli bajnokiján igen csak potyogtak a találatok, 3,3 a gólátlag. Vajon újra sok gólt látunk? 

Az első helyzetecskére a 10. percig kellett várni: egy Csoboth – Jakobi háromszögelés után a német légiós lőhetett 13 méterről, de a kísérlet elpattogott a kapu mellett.

A Debrecen első kapura  lövését két perc múlva láthattuk: egy kipattanó labdát a vendégek válogatott balhátvédje, Ferenczi János szúrta rá, a középre tartó labdát magabiztosan fogta Nikolics.

 A 17. percben azonban már nem volt menekvés! A görög légiós, Alekszandrosz Kiziridisz húzta meg a szélt, a nem túlságosan veszélyes beadásba a Sós Bence elől menteni kívánó Branko Pauljevics olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a lábáról a jobb alsó sarokba vágódott. Újpest FC – Debreceni VSC 0-1!

A mérkőzést emberhátrányban befejező debreceni csapat lehetett elégedettebb Fotó: dvsc.hu
A mérkőzést emberhátrányban befejező debreceni csapat lehetett elégedettebb Fotó: dvsc.hu

A 23. percben kezdett éledezni az Újpest: Lagator passzát Csoboth Kevin fülelte le, befelé tolta a labdát, a kellemetlen lövést azonban Milosevics bravúrral ütötte szögletre.

Ez eddig nem Pauljevics meccse! A szerb-magyar futballista keresztpasszát Hall nem érte el, a labdára ismét Kiziridisz csapott le, aki letolta a bőrgolyót Dzsudzsáknak, a magyar futball válogatottsági csúcstartója lövésébe a korábban szintén hibázó Hall vetődött bele. 

A 32. percben kis híján jóvátette hibáit Pauljevics: remek beadását Mudrinszki fejelte kapura, Marko Milosevics óriási bravúrral hárított!

A 37. percben azonban már összejött az újpesti egyenlítés! Lagator már a sokadik labdát adta el, Jakobi remekül passzolt Mudrinszki elé, és a szerb légiós a Ferencváros elleni derbi után a második találatát szerezte lila-fehér színekben! Újpest FC – Debreceni VSC 1-1.

A félidő végének említésre méltó eseménye, hogy a sorozatosan reklamáló Milos Kruscsics azok után kapott sárga lapot Karakó Ferenc játékvezetőtől, hogy egy Onovo – Dzsudzsák öszecsapást követően – miután a Loki jogos szabadrúgást kapott – a földhöz vágta a kabátját…

SZÜNET UTÁN

A második félidő kezdeti percei újpesti mezőnyfölényben teltek, az első említésre méltó esemény az 55. percben adódott, amikor az agilis Csoboth Kevin remek beadásét Mudrinszki alig vágta kapu mellé!

 Az 56. percben megismétlődött az előző jelenet: Csoboth beadását a szerb támadó ismét alig talpalta mellé.

Döntő fordulat? A 60. percben a nyilvánvaló gólhelyzetben kitörő Csobothot ugyanis a találkozón egyébként sem sokat mutató Christian Manrique rántotta le. Nem volt vita: a spanyol légiós piros lapot kapott, a 30 méteres szabadrúgást Luis Jakobi bombázta rá, Milosevics ismét bravúrral védte!

A 67. percben a csereként beállt Boumal tette próbára Milosevicset, de a Debrecen kapujában remekül debütáló szerb kapus ezúttal is védeni tudott.

Újabvb Milosevics-parádé: a kapus ezúttal Nemanja Antonov 30 méteres szabadrúgását tolta kapu fölé. A szöglet után pedig az Újpesten először pályára lépő dominikai-német, Mörschel alig fejelt kapu fölé!

A 82. percben meghűlt a debreceniek ereiben a vér. Boumal beadását követően ugyanis Milosevics bravúrral kiütötte a labdát, de Mörschellel ütközött, mely után a vendégek kapusát hosszú percekig ápolni kellett. Más se hiányzott volna a DVSC-nek, minthogy egy újabb kapusa sérüljön meg súlyosan. Szerencsére Milosevics kemény legény, pár perc múlva folytatni tudta a játékot.

Milos Kruscsics joggal bosszús: csapata csak egy pontot szerzett, őt pedig kiállították Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Milos Kruscsics joggal bosszús: csapata csak egy pontot szerzett, őt pedig kiállították Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A 85. percben

A győzelmi kényszerben lévő Újpest elkeseredetten támadott, a 88. percben Antonov 22 méteres szabadrúgása az oldalhálóba vágódott – lehet, hogy ezt a lehetőséget a közelmúltban Székesfehérvárra szerződő ex-csapatkapitány, Csongvai Áron bevágta volna…

Ezt követően hét perc hosszabbítás következett, ám hiába nyomtak a lila-fehérek, a hősiesen küzdő debreceniek minden lehetőséget kivédekeztek. S mivel a közvetlen vetélytársak közül a MOL Fehérvár és a Budapest Honvéd is nyerni tudott, kijelenthetjük: az Újpest lett a forduló nagy vesztese, hiszen újra a kiesés közvetlen közelébe sodródott…     

Nyitókép Apró újpesti öröm: Ognjen Mudrinszki (balra) újra gólt szerzett Fotó: dvsc.hu    

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. március 06. 15:00
Mennyi adófizetők pénze kell ennek az ócska magyar focinak? Nem volt elég 2010 óta a több 1000 milliárd ft?!
jeti
2023. március 06. 09:54
A forduló nagy vesztese a Vasas, ebben a fordulóban megpecsételődött a sorsa és szinte biztos kieső lett.
Vámos Tamás
2023. március 06. 02:13
Kedves Szbalint! Komolyan ezt tetszett kiolvasni ebből a tudósításból? :)
Bokros Birka
2023. március 05. 23:54
Mert moslékzabáló Újpest polgármestere és a dollár média nyalja a seggüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!